24 dubna, 2024

Vážně to národe chceš?

Pamatujete tu nejčastější větu, když Koudelka přišel s bombastickým odhalením, že za výbuch ve Vrběticích mohou Čuk a Gek? Pamatujete nejčastější větu, kterou říkal náš kinderministr zahraničí Lipánek, když vyhošťoval ruské diplomaty a snažil se sypat písek do vzájemných vztahů? Pamatujete tu nejčastější větu, když mladý Kolář odstraňoval sochu Koněva? Vždycky to byla věta o tom, že Česká republika je hrdá, sebevědomá a svobodná země, která nemusí brát ohled na ruská varování ani na ruská přání.

A teď najednou ta hrdá, sebevědomá a svobodná země potřebuje smlouvu o vojenské spolupráci s USA…Jinak asi Rusák dojde a bude po hrdosti…

Ta hrdá sebevědomá a svobodná země potřebuje smlouvu, která velmi vágně popisuje naše práva a americké povinnosti, ale velmi přesně definuje americká práva a naše povinnosti.

Hrdé, sebevědomé a svobodné zemi se do podmínek smlouvy, jak řekla naše kriegsministryně, podařilo prosadit pár vlastních požadavků…

Hrdá, sebevědomá a svobodná země potřebuje smlouvu, na základě které si vláda může na své obyvatelstvo pozvat americké vojáky.

Hrdá, sebevědomá a svobodná země se vůči USA vzdala kusu vlastní suverenity tím, že nebude stíhat americké vojáky, kteří by se u nás dopustili zločinu.

Hrdá, sebevědomá a svobodná země se libtardími ústy třese na americké vojáky, protož to jediné nás zachrání před Putinem.

Premiér hrdé, sebevědomé a svobodné země, spolu s dalšími představiteli jiných podobně hrdých a svobodných zemí, píše do amerických novin, aby hlavně Američani dál podporovali Ukrajinu až do konečného vítězství, protože jinak z hrdosti, sebevědomí a svobody těchto zemí nic moc nezbude.

Největší obava vlády naší hrdé svobodné a sebevědomé země je, že se na nás (i na Ukrajinu) Amíci vykašlou. Jinými slovy, že se ani svým rektálním alpinismem nezavděčí. Kdo to teď říkal? Drulák? Že stále více registruje americkou snahu z ukrajinského konfliktu vycouvat, nějak se domluvit s Rusem a nechat hejly v hrdé, sebevědomé a svobodné Evropě, aby to celé zaplatili?

Hrdě, sebevědomě a svobodně odmítáme Rusko a Čínu, abychom stejně hrdě, sebevědomě a svobodně dělali dohody s vietnamskou komunistickou stranou a kazašským autoritářem, který o týden později sedí u Putina na přehlídce.

Hrdá, sebevědomá a svobodná země má nejvyšší ceny elektřiny i plynu v Evropě, má skoro dvojnásobné ceny potravin oproti Polsku, musí zvyšovat daně, má nedostatek léků a není schopná vyřídit žádosti odchodu do důchodu.

Hele, národe, vážně to chceš? Vážně chceš dát do rukou této vládě další opratě na naše ovládnutí? Vážně chceš, aby to byl právě Blyštivý Péťa, který bude mít možnost řešit svojí olbřímí neschopnost tím, že si pozve americké vojáky? Vážně národe chceš, aby to byla právě Černochová, která dostane do rukou nástroje k mobilizaci? Vážně národe chceš, aby tato vláda přijala od USA zemi v léno? Vážně to necháš dojít až úplně do konce? Vážně potřebuješ, aby jednotkou dočasnosti zase byl jeden furt?

Vážně národe chceš, aby takhle vypadala hrdá, sebevědomá a svobodná země? Vážně chceš dát Rakušanovi a Lipavskému takové možnosti? Necháš hlupáky, aby si hráli s bombou? Necháš neschopným, ale všeho schopným vpravdě jaderné tlačítko? Myslíš, že ho nepoužijí, když se potápějí ve vlastních chybách?

Dnes víc dodat nechci. Běží nám čas. Smlouva je ve sněmovně, záhy bude podepsána a nezvedne-li se opravdový odpor, bude ratifikována. Český policajt je už dávno na naší straně, český voják taky… ale ten americký nebude… Národe, pamatuj na to!

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč si může v objednací aplikaci na Vidlákových kydech zadat adresu pro zaslání knihy. Platby jsou už spárovány s aplikací. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód.

Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“ Všem dárcům děkuji.

PS. Sebevědomé, svobodné a suverénní zemi sebral Ramzan Kadyrov svého koně pod nosem, prý za pomoci Ukrajinských tajných služeb…

311 thoughts on “Vážně to národe chceš?

  1. Se zájmem jsem si přečetl, co píše v této diskuzi onen Čechoukrajinec. Nelze souhlasit s tím, že tady adoruje Banderu, ani není možné nahlížet na současný konflikt způsobem, jakým on nahlíží. Nicméně má pravdu v jedné věci.

    Voliče pětikoalice nepřesvědčíte tím, že jim budete říkat pravdu o ukrajinském konfliktu. To prostě nemá cenu. Protože ale potřebujeme jejich hlasy, tak je potřeba, aby tady byl někdo, kdo jim potvrdí jejich víru v hodnou Ukrajinu a zlé Rusko, ale současně bude kritický vůči Fialovi, Rakušanovi a spol. Ideální by bylo, kdyby vznikla zcela nová politická strana, která bude sát voliče pětikoalici, což ale zároveň znamená, že nebude moct lovit mezi námi dezoláty.

    Je potřeba mít u takové strany současně posichrované to, že neutvoří šestikoalici a radši se spolčí s ANO. Právě na to posichrování jsou dobré ukrajinské metody. Kdybychom na naší straně měli nějakého oligarchu, který by takovou politickou stranu vlastnil a platil, tak by to bylo ideální. Zatím ale o žádném našem Kolomojském nevím, kdo by to byl schopen realizovat.

    Obdobně by to chtělo do budoucna podchytit budoucí ukrajinské hlasy v českých volbách, aby byly ve prospěch koalice s ANO. To, že zde řada Ukrajinců zůstane, je fakt, kterému se musíme přizpůsobit. Ale udělat se to dá.

    Babiš musí mít s kým vládnout. To je alfa a omega dezolátského úspěchu.

      1. Zrejme nova strategie elfich center. Presvedcit dezolaty, aby se zacali chovat jako fialovci. Bic uz je, ted jeste cukrik.

      2. odstranění Koněva byla chyba a velká ! Na porážce Fašismu a osvobození má Koněv nemalou zásluhu osvobodil i Osvětim !

    1. Nemyslím, že by to bylo autentické. Spíš bych to viděl na nějakého nového, mladého, krásného a chytrého referenta od Boba, který se rozhodl, že staré, ošklivé a hloupé dezoláty přechytračí… ale kdo ví.

      1. Dovoluji si podotknout, že jako bych zacítil škeblí smrádek, kdy mlž po poradě s nadřízeným pojal novou strategii.
        A prdí pokusné bubliny.
        K tomu, co zaznělo:
        Ukrajinec Bandera byl stejně Ukrajinec jako Brežněv.
        Bandera se tragicky mýlil ve Volyni, jak píše nový nick, no a Brežněv se tedy zřejmě také tragicky mýlil v osmašedesátém, dle banderovcovy logiky. Těch tragických ukrajinských historických omylů je samozřejmě mnohem více a tak nějak neustále přibývají. Jen čas ukáže, co z toho pro ně vzejde..
        Inu, každý svého osudu strůjcem.

        1. Ukrajinec Chruscov , s nejdrive s obzalovaci antistalinistickou propagandou /antisocialistickou /a potom ?
          Zapad Stalina dodnes nenavidi , kazdej den..
          Pobihal Chr. podezrele a s velkou medialni hysterii po Usa , nez aby za tim nic nebylo a delsi dobu a taky se vrh na madara..V 56.
          Madar od ty chvile odpad a zacal silhat na zapad a zanedbaval pravovernej socialismus..A byl tolerovanej…
          Tito zacal bejt pritelem ve zmenach forem socialismu. Velmi Tolerovanej ..
          Chruscov bez vazne priciny, pryc s nim.
          Ukr Breznev , dalsi gang , se zase vrh ,nic novyho ,na nas..
          Na nas socialismus.
          A nasadil zcela vypatlanyho akademika Husaka na nas..To samy a podobny. Zniceni vnucovanyho socialismu zapocalo , aby z toho bylo kazdymu spatne, kvasilo pod povrchem …
          I kdyz naproti ocekavani komunisti budovali hodnoty v pritomnosti a do budoucnosti a Slovanska zem neuveritelne zkvetala..
          Ale ty zakazy , povoleny ventilovani drobnych nespokojenosti ,mely ucel hromadeni negativity na rezim.
          Giganticke a nevidane u nas budovani napr. obydli komunisty pro populaci, bylo vselijak a neustale pomlouvane a znehodnocovane , nekde tam byly na podzim hrozny kaluze..Napr. Panelaky mely spadnout za nejdele padesat let.
          Bylo tolerovany , bezmozkovym neschopnym Husakem…
          Naklepavani rizku na perfektni germanskej kapitalismus, pokracovalo..
          I maly deti v dusledku plivali , smerem odkud slyseli slovo socialismu.
          Gorbacev to ochotne a logickou navaznosti rychle dodelal..
          My sme chteli tu treti cestu ,ale vzali nas pseudo demonstracni komedii a hakem.
          Dolarem koupeny mladsi pseudokomunisti , cviceny zapadem ,splhavci bez schopnosti , mimo splhani , vykopli ty stary a unaveny , vecnejma zmenama , ideologickejma a nelogickejma kotrmelcema atd.
          Prilis mnoho ,co je moc to je prilis..
          Neslo to rychle , ale porad k jednomu cili.
          Akademikove , media a vytecnici se mohli prerazit samou ochotou a nadsenim..
          Vysledek niceni predcil ocekavani jako obvykle , kdyz se vyskytne neco dobryho a mirumilovnyho navrch…..

      1. Ne, to jsem v žádném případě říct nechtěl a taky si to nemyslím. Je zcela v pořádku, když my dezoláti zůstaneme takovými dezoláty, jakými jsme byli.

        Spíš jsem chtěl poukázat na to, že nespokojenost s Fialovou vládou roste i mezi jejími voliči. Jenže nemají chuť volit ani ANO, ani SPD nebo jinou opoziční stranu, často s poukazem na údajnou „proruskou orientaci“ nebo „Babišovu covidovou totalitu“. Existuje riziko, že pokud tyto voliče nepodchytíme včas, podchytí si je miliardář Bárta s „obrozenou“ ČSSD, která udělá šestikoalici. Takže Fiala zůstane u moci. A to ale nechce nikdo z nás.

        Proto mluvím o potřebě, aby se objevil nějaký konkurenční Kolomojskyj a podchytil tuto cílovou skupinu voličů včas v Babišův prospěch, aby Fiala byl odstaven. Teoreticky by do toho mohl investovat sám Agrofert, jenže ten je pod drobnohledem a to by se profláklo hned. Nová strana musí být tedy navenek bez spojení s Babišem, i když se s ním pak po volbách dohodne.

        1. No ale tím jinými slovy říkáte, že byste byl pro to, aby se zde uhnízdil banderismus, tedy náckové. Zatím, i když jen s odřenýma ušima, se to o této vládě tohle říci ještě nedá. Ale Fiala má rád sudeťáky s Posseltem co? Takže k tomu zase tak daleko nemá.

          1. A já mám takové tušení,
            že po úspěšném projektu Petr nebo Pavel na hrad
            se spouští propaganda na reinkarnaci universální ČSSD…

            „Sociální demokracie“….zase jinak, už netřeba „česká“
            (doporučuji „udržitelná“)
            možná ani strana (ale „iniciativa“ nebo „dohoda“), dneska je to vše jinak…..
            kluci a holky a všechna politická pohlaví vytvářejí projekty,
            aneb i miliardáři si rádi hrají a mít moc, moc baví…..tož uvidíme!

            https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-kdo-zachrani-cssd-ve-hre-je-miliardar-malacova-se-zpatky-nehrne-230697

            „Oním sponzorem může být investor do IT a miliardář Jan Barta.

            „Měli jsme jednání, kde jsem deklaroval svoji ochotu ČSSD podpořit. A za mě záleží na tom, jak dopadne sjezd,“ řekl Seznam Zprávám muž, který se do širšího povědomí dostal jako jeden z nejvýznamnějších sponzorů kampaně prezidenta Petra Pavla.

            Po úspěchu „svého kandidáta“ předeslal, že by rád pomohl ke znovuzrození ČSSD. Na dotaz, jestli jeho rozhodnutí záleží na pokračování Michala Šmardy v čele strany, reagoval pouze slovy „bez komentáře“.“
            **************************************

            Pak už taky bez komentáře……

          1. Pane Admirál.
            Přesně,oni k tomu časem dojdou,nejen že si nechali Ukrajinu zničit,ale ještě pomůžou zničit Českou republiku.

        2. Ale pro takové je taková partaj už přece na náměstí!
          Stačí aby pochopili, že není proruská, jak tvrdí vládní média .
          Že prostě nechce posílat peníze cizím oligarchům, když máme svoje.
          Že nechce živit cizí občany v blažené víře, že tady po získání titulů a europasu budou dělat v jejich manufakturách votroky, když to nedokážou už dnešní vládcové.
          PRO by možná vykopal tu bývalou válečnou sekeru, kterou už dávno ODS pohřbila.

      1. No a to je právě špatně, protože takhle vznikne šestikoalice. Nemá to pod kontrolou žádný oligarcha z dezolátských řad.

  2. On-topic zprava z hrdé, svobodné a demokratické země:

    Dobrý den,

    smazali jsme Vám příspěvek:

    Tak pořád nemůžu přijít na to, jestli mám zdejším Chciválkům a gaučovým válečníkům ten šok a rozčarování, které za pár týdnů nebo maximálně měsíců příjdou, přát, nebo je mám jen litovat jako oběti propagandy…
    No, ale každý si nakonec mohl vybrat, jestli bude věřit pohádkám, nebo se seriózně zajímat o to, jak to vzniklo, jak to tam vypadá a jak to asi dopadne. Každopádně chudáci normální Ukrajinci (tedy ne exponenti kyjevského režimu a banderovci), těch je mi nesmírně líto. Jen pěšáci na šachovnici, kolem které křepčí zdejší Chciválkové a chovají se jako fanoušci na fotbalovém zápase…
    Ta protivzdušná obrana je tak „neproniknutelná“, že jeden zer dvou Patriotů je už ze hry (jak přiznávají sami Američané) a každý den tam pod údery ruských raket vybuchujou další a další sklady dodané munice a zbraní. Třeba ten monstrsklad v Chmelnickém, kvuli kterému tam mezi místními propukla radiační panika…

    Publikovaný dne 18. 5. 2023, 12:16 na serveru Novinky.cz.

    V souladu se Smluvními podmínkami byl váš příspěvek smazán, neboť narušuje chod diskuze z jednoho či více následujících důvodů:

    Odkazujete na stránky porušující českou legislativu a weby, které jsou vedeny například na seznamu NFNZ či iniciativ Nelež a Konspiratori.sk, či kopírujete texty z těchto stránek.
    Soustavně šíříte konspirační teorie a narativy.
    Opakovaně vkládáte identický příspěvek.
    Příspěvek je celý napsaný velkými písmeny či obsahuje nadměrné množství znaků, jako jsou emotikony nebo interpunkční znaménka.
    Příspěvek nekomentuje námi publikovaný text, ale témata, která s jeho obsahem nesouvisí, záměrně odvádí pozornost od podstaty věci.
    Příspěvek se vyjadřuje k administraci diskuzí, nikoli k tématu diskuze.
    Opakovaně se snažíte provokovat ostatní účastníky diskuze.
    Zneužíváte diskuzi k šíření reklamy.

    Při opakovaném porušování Smluvních podmínek vám může být udělen dočasný nebo trvalý ban.

    Případná blokace se týká všech služeb, které využívají službu Seznam Diskuze. Jde například o tyto služby: Novinky.cz, SeznamZpravy.cz, Sport.cz, Stream.cz, Proženy.cz a Garáž.cz.

    S pozdravem
    Tým služby Seznam Diskuze

    Pro kontext dodávám, že se jednalo o diskusi pod článkem https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-cnn-proc-je-ukrajinska-protivzdusna-obrana-najednou-tak-neproniknutelna-40431914, ve které se to jen hemžilo nadávkami a urážkami „chcimírů“.

    Tak jim napíšu, jestli by byli tak hodní a vysvětlili mně, pomýlenému, který konkrétní bod můj příspěvek porušuje. Schválně, jestli odpoví, liberální demokraté…

    1. Ale vždyť oni netvrdí, že nemáte pravdu. Smazali to kvůlivá tomu, že uvádíte fakta z nepovolených zdrojů. Můžete klidně lhát a vymýšlet si, ale jen na základě schválených zdrojů.
      Co je na tom k nepochopení?

      1. Máte pravdu, teď jde o to, jestli to přiznají. Toto jsem jim poslal:

        Dobrý den,

        poníženě děkuji za informaci o smazání příspěvku. Bohužel vysvětlení, které je přiloženo, je příliš obecné na to, abych se z něj mohl řádně poučit, provést odpovídající sebereflexi a přijmout pro sebe účinná opatření, abych se takových politováníhodných přestupků proti chodu diskuse napříště nedopouštěl a nevystavoval se tak nebezpečí oprávněného zablokování účtu.

        Byli byste posím tak nesmírně laskaví a uvedli, který konkrétní bod (případně které konkrétní body) z níže uvedených důvodů smazání můj příspěvek porušoval? Rád bych se totiž napříště projevoval výhradně jako řádný člen komunity a vyloučil ze svého chování prvky, které tomu brání. Zároveň tak budu i schopen lépe rozpoznávat závadné chování i v příspěvcích jiných uživatelů a upozorňovat na ně, aby příslušným postihem mohl provozovatel diskuse dále zkvalitňovat ku prospěchu celé komunity.

        P. J. Novák

        Tak uvidíme…

        1. Takhle se stranicko soudružská sebereflexe neprovádí. Instruktážní materiály by měli býti k nalezení v dobovém tisku z poúnorového období, případně (ty už nejsou tak instruktážní) z období krátce po vstupu…

        2. To budete koukat, až vám, jako mně přijde pozdrav anonymních dozorkyň jediné pravdy a víry:
          $$ Váš účet je trvale zablokován za porušování smluvních podmínek. €€
          a to jsem napsal, že: Nikdy nezapomenu datum 2. května 2014 Oděsa.
          Tak pozor! O zločinech zločinců, kterým čeští vládci rozdávají metály, zbraně, peníze občanů, o takových zločinech na No-Idnes-vinky nepište.

          1. Já dostal 2x týdenní blokaci.
            První byla za vypsání civilních cílů, které bombardovali Amíci při bombardování Bělehradu v roce 1999 a druhou za vypsání válečných zločinů, kterých se dopustili Němci v květnu 1945 v Praze.
            Taky dodnes nevím, který bod jsem porušil.
            Jo už vím, napsal jsem pravdu.

            1. i vy si přece živíte nějaký „Národní úřad pro boj s ….“
              Jenom těch s černou tečkou přibývá. Ale pořád je jich málo.
              Ti sílu otočit kormidlo nemají.

    2. To je praktická ukázka té zdi okolo informační bublinky, jak o ní tady úporně kolovrátkuje scallop…
      Nicméně nejkouzelnější v tom jejich prefabrikovaném textu je ta pasáž weby, které jsou vedeny například na seznamu NFNZ. Na austroministerstvo se odkazovat nemůžou, tam seznamy popřeli. Ale k umlčování dneska stačí domnělá citace z webů, které jsou vedeny. Žádná, ani vágně formulovaná, natožpak nějaká konkrétní nebo dokonce faktická (tudíž lehce ověřitelná) námitka. Jsou vedeny a hotovo. Kdo tomu nerozumí, ten tomu rozumět nechce a pro jistotu taky pryč s ním. Ještě by se začal ptát, kde je pekař.

      1. Vyzval jsem je, ať jsou konkrétní, viz výše, tak uvidíme. Očekávám smazání účtu bez dalšího vysvětlování.

  3. A jedna SKFJELÁ zpráva!!!

    Nějaká soudružka Klára nám všem fčilek v Rááádyjožumpálu politicky vysvětlila, že za písmenko „Z“ na ruksaku půjdem všichni do basy.
    TVL, svoboda slova je ode dneška trestný čin. Vítejte ve ČTVRTÉ ŘÍŠI!!!

    1. ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
      ZZZZZZZZ
      ZZZZZ
      ZZZZZ
      ZZZZZ
      ZZZZZ
      ZZZZZ
      ZZZZZZZZ
      ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ Zoro – kamená tvář!!!

      1. Eh… mazané vymazané mezery… škoda… mělo to dělat velikánské Z… jakože zoro… prosím o eutanázii formou vaporizace…

  4. Nějak nechápu, pro koho Vidlák dnešní článek napsal. Pro ty, kteří sem chodí dobrovolně a rádi, asi těžko. Pochybuji, že by se mezi nimi našel někdo, kdo vládní pětisebranku volil. Těm zbývajícím, kteří sem chodí číst neboť to mají v popisu práce a jsou za to (štědře) placeni, je asi zbytečné cokoliv vysvětlovat. To už je smysluplnější házení perel těm čtyřnohým sviním.
    Takže zbývá vysvětlit, co s tím ta první část čtenářů asi může do dalších voleb udělat. Pětidemolice vládne SILOU (dnes již) minimálně stodevítky. Válcují všechno. Proti hrubé síle se prosadí zase jenom ta síla. A k tomu musí být ještě silnější. Soukromá či lidová armáda, stojící proti vládě, v Česku jak známo není. Armáda daňových nevolníků a dluhových otroků je názorově roztříštěná a nesvorná. Do generální a časově neohraničené stávky nepůjde, neboť téměř každý jedinec má nějaké finanční závazky, ať už rodinné, hypoteční, či jiné. A bojí se, aby nepřišel i o ten zbytek z mála pofidérních jistot, který mu ještě zbývá. S těmi, kteří jsou „za vodou“ (nebo si to alespoň namlouvají), nelze rovněž počítat.
    „Státní policie a armáda je na naší straně…“ (?)
    Nenechte se mister Vidlák vysmát! Silové složky fungují na ROZKAZ! Takový příkaz, jako přišel lidovým milicím i místně usídlené cizí armádě v listopadu 89 – NEZASAHOVAT – zkrátka nepřijde. Alespoň zatím – dokud se situace nezlomí v samotném Mordoru za oceánem, případně u Saurona v City za Kanálem.
    Tato noc nebude krátká… a vrátka si milí bratříčci vylomili sami už dávno.

    1. Vidlák má kult – kulty dělají obřady, černé mše (tady teda hnědé… jakože zablácené… aby nebyla mýlka) ,utvrzují se v přessvědčení, a pravidelnost je nejjednodušší způsob utvrzování (to pochopili už dáááávno, kostely žejo…) Dnešní článek je pouze kázání… slyšeli jste slovo vidlí. A Účel?:
      1. přečíst vidláka a být připravený. Indoktrinace
      2. … … nevím… šupnout pade na institut?… „pánbůzaplať“

      A, další část – což je stranda… na to se celkem těším – kulty se taky „čistí“… jsme fakt zvědavý, jak to bude probíhat tady – ukázku jsem už zahlédl na originál dvorku (kterej dle autora má být sem tam zasviněný… no, teďkonc je špígl nýgl)

      1. Citace : „… kulty se taky „čistí“… “
        Hm, kdyby sis radši sám přeleštil KULKY než tu blbě plkal, tro(t)le.

      1. Re: ema, Ládik!!!

        Abych pravdu řekl, tohle jsem čekal už dlouho.

        A abych řekl uplně-fšicko-ganc, f třynieckim verku se kamna na tuhá paliva dělala „na fušku“,
        bo matroš se jednoduše ukradl.
        Asi by bylo dobré toto umění lehce oprášit. Svářečku a flexu zatím ještě nezakázali…

  5. Dovolte mi, abych zkusil nabídnout ještě jeden úhel pohledu. Po otci jsem Čech, po matce Ukrajinec, což vysvětluje i moji přezdívku.

    Rusko vidím jako agresora, který se snaží vyhubit můj druhý národ, jehož jsem příslušníkem. Nicméně co se týče domácí české politiky, jsem rovněž zděšen z toho, jak Fialova vláda táhne tuto zemi do propasti. Nejde jen o zběsilé a nekončící zadlužování státu, jde i o celkové zhoršování životní úrovně. Vysoké ceny energií vnímám negativně nejen z důvodu chudoby obyvatel (což se týká i mojí rodiny), ale i proto, že je to komplikace pro obnovu průmyslu v této zemi. Funkční průmysl je nezbytnou podmínkou pro porážku Ruska a vítězství mojí rodné Ukrajiny.

    My potřebujeme vyrábět toho mnohem víc než doposud. Západní politici si nechali průmysl zlikvidovat. Skoro to vypadá, jako kdyby různé zelené nesmysly, Green Deal, emisní povolenky apod. byly financované Ruskem, nicméně tlačí je shodou okolností deklarovaní největší rusofobové v této zemi.

    Jako Ukrajinec rovněž tvrdím, že jsou jen dvě pohlaví. Odmítám LGBT+ propagandu a nechápu, proč s tím Západ blbne.

    Chtěl bych dodat, že česká opozice proti Fialovi může zvítězit jen tehdy, pokud bude ještě víc rusofobní než Fiala a naopak bude obviňovat Fialu z toho, že nedělá proti ruské agresi dostatečná opatření. Ukrajinci nemohou osvobodit svoji zemi, pokud nebudou dostávat ještě víc zbraní než dnes. A zbraně nemohou dostávat, protože Západ je není schopen vyrábět kvůli vlastní blbosti. Programem opozice tedy musí být úplné zrušení emisních povolenek a všech ostatních zelených nesmyslů, musí být kompletně zestátněn energetický sektor, aby nebylo možné spekulovat s cenami. Pomůže to nejen vítězství mojí rodné Ukrajiny, ale současně i řadovým českým občanům, které dnes trápí chudoba a inflace.

    Padne-li Ukrajina a bude-li můj národ zničen, přijde si Rusko i pro Čechy. Putin neodpustí českému národu dosavadní podporu Ukrajiny a bude za to následovat krutý trest. Je tedy lepší se tomuto trestu vyhnout tím, že Ukrajina zvítězí. Aby Ukrajina mohla zvítězit, musí dojít k obnově ekonomiky a průmyslu v Česku, a proto je potřeba se zbavit Fialy a pětikoalice. Společně zvítězíme!

    Слава Україні! Героям слава!
    Слава Нації! Смерть ворогам!
    Україна понад усе!
    Батько наш Бандера, Україна мати!

    1. No vidíte, a to je přesně to, co my nechceme, nechat se zatáhnout do vašeho boje za slávu Bandery a Ukrajiny. A to ani na straně Ruska, ani vaší. Protože ani jedna z nich není naše strana. A provolávat po vašem boku slávu nějakému válečnému zločinci a vrahovi? To ať si dělá Fiala a jeho parta. Na ně se obracejte, ne na nás. Díky.

      1. Fiala není skutečným přítelem Ukrajiny. Kdyby byl, tak se dávno zasadí o zrušení emisních povolenek a rozjetí zbrojní výroby, aby Ukrajině skutečně pomohl. Tyto činy jaksi nevidím. Proto ho nemohu podporovat.

          1. Pane Banderovec, prosim nechtejte si delat naroky na nase zatahnuti do vaseho nemoudreho bratrovrazdneho boje. Proc ne ? Nabizim vam k tomu treba tento nazor jednoho cloveka z internetu : „Dle mého názoru se Rusko cítí oprávněně ohroženo. Ať už vstupem Ukrajiny do NATO, přístupem k Rusům žijícím na východě, tak nacionalistickým smyšlením Ukrajiny. Reakci Ruska se není co divit. Chce mít kolem sebe země, které budou minimálně neutrální, když ne přátelské. Ukrajina to nechce pochopit. Všichni zapomínají na 12 000 obětí v Luhansku a Doněcku před několika lety, na rozkaz Zelenského zabít nebo vyhnat všechny Rusy z východu jejich země. Krátká paměť. Je třeba si najít rozhovory s Humlem na Youtube. Ukrajina je nacionalistická a bude. Řídí se tezemi svého duchovního otce Dmytra Doncova, jenž tvrdil, že Ukrajina je všude tam, kde žijí Ukrajinci. Když budu počítat, že bylo v Česku 200 000Ukrajinců legálně a 200 000 nelegálně, k tomu připočtu 300 000 nově příchozích a následně dalších 200 000 mužů,kteří přijdou v rámci scelování rodin až válka skončí, je to skoro 1 000 000 lidí.
            Uvědomuje si někdo, že co desátý člověk bude Ukrajinec?
            Dnes jsou pokorní, potřebují nás, ale jednou přijde doba jejich sebeuvědomění a po hospodářských a sociálních problémechs jejich začleněním (to je přece naše povinnost),přijdou změny politické. Zakládání politických stran, parlament, prosazování přece oprávněných požadavků na sebeurčení (které naopak oni nikomu nedopřávají). Přinesou sebou svou kulturu, svůj pohled na to jak by měl svět podle nich vypadat. Kriminalita, vydírání, zabíjení, tak jak se to děje dnes u nich. Ví někdo, že na Ukrajině neexistuje zdravotní pojištění. Za všechno se musí jako v Americe platit, za všechno. My se o ně postaráme. Ví někdo, že je u nich 9 000 000 lidí nakažených AIDS, 600 000 lidí nejtěžší formou žloutenky? Samozřejmě neléčených, protože se za to musí platit. My se o ně postaráme. Takže se můžeme těšit na ukrajinizaci Česka. 80 let je asi dostatečně dlouhá doba na to, aby se zapomnělo, co se tady dělo před válkou.Fialový svět. Mimochodem, rok 2022 byl vyhlášen rokem Stephana Bandery. Není co dodat.“

        1. Český banderovec napsal:18 května, 2023 (10:43)

          Máte pravdu, že není skutečným přítelem rodné země Vaší maminky. Kdyby byl, tak od první sekundy volá po zastavení války, po zastavení zabíjení, po mírovém jednání a řešení vzniklého problému…. tož asi tak. Za sebe nechci, aby se u nás v naší zemi vyráběly vraždící věci a je jedno, pro který národ nebo proti kterému národu jsou určené.

          1. Jo, a mimochodem, nevím, jak ostatní tady, ale mě byste opravdu udělal velkou radost, kdybyste si, český banderovče, zvolil jinou přezdívku… Děkuji za pochopení.

      1. Nezávislý ukrajinský stát mohl fungovat klidně i s polskou menšinou. Volyňský masakr považuji za tragický omyl.

        Ukrajinský stát ale nebude funkční s moskaly, to je jasné.

        1. Ale to NEBOL LEN VOLYNSKY tragicky omyl … take tragicke omyly sa diali aj po dedinkach na vychodnom Slovensku … nasi bezne vtipkovali, ze Hitler mal este chvilu prezit, a poriesit cigansku otazku, ale pri slove Bandera sa prezehnavali a ze neprivolavaj satana .. vy tragicky omyl ..

          1. Tohle bude stejne nekdo z elfu. To je mezi nimi ted takova moda. Jak pravila ta moralni gigantka z Respektu, „na UA to lidi chapou jinak“. Tenhle pro zmenu tvrdi, ze jediny zpusob jak nahradit Fialu je chovat se vic jako Fiala.

            Titani ducha, no…

            1. Po přečtení jsem to viděl stejně. Slušný sloh, něco málo, s čím nemá běžný čtenář problém, a na závěr plivanec.
              Nejspíš nesedí v openspace mezi ostatními.

        2. Nebyl funkční nikdy. Z podstaty.
          Jediným světlým okamžikem je
          „Donští kozáci píší dopis tureckému Sultánovi“.

    2. Pokud nekdo chce doma delat hrdiny z masovych vrahu, povazuji to za jeho vec. Kdyz si to necha doma. A kdyz ho to oslavovani zatahne do pruseru, je to porad jeho vec. A to v pripade UA tvrdim uz asi tak deset let.

      Nemam problem pomoci nekomu, kdo se dostane do pruseru. Ovsem pokud se nekdo dostane do pruseru na zaklade vedome a soustavne cinnosti, pak… jak bych to jen napsal slusne… jo, uz vim!

      NASRAT!

      Zdravime Boba.

      1. Jsem doma v Česku i na Ukrajině. A svých ukrajinských kořenů se nevzdám.

        Chtěl jsem jen nabídnout svůj úhel pohledu. S pětikoalicí mám podobný problém jako vy. Bohužel česká opozice nepřemýšlí tak, jak by měla. Místo toho, aby byla schopna přesvědčit i rusofobní část elektorátu, tak naskakuje na moskalské narativy. A díky tomu je Fiala za vodou, protože jemu strach z moskalů stačí na to, aby měl dost podporovatelů mezi Čechy.

        1. Ja po vas taky nechci aby jste se jich vzdaval. Ja jen nechci, abyste tenhle stat zatahoval do vasich a vami zpusobenych pruseru.

        2. Lenze vy nie ste len ukrajinec … vy ste banderovec … ja som rusinka .. nie ruska, rusinka … ale to neva, pre banderovca som spatna ukrajinka, aj ked narodena az v Kosiciach … idealny adept stat sa vasim dalsim tragickym omylom.

          Mna desi, ze ac som som sa odstahovala smerom na zapad, ludia ako vy sa su stale v mojej blizkosti.

          1. asi nikoliv prvoplánově pán poskytl ukázku ukrajinského nacionalismu – s Rusíny nešlo, S Poláky porubat, s moskaly nejde. A pak žádost o pomoc :-/

    3. Berete v potaz státní převrat na Ukrajině v roce 14?
      Že to byl protiústavní akt a že ti, ktreří s tím nesouhlasili měli a mají právo bránit ústavní pořádek Ukrajiny?
      Berete v potaz, potlačování ruského elementu vč. jazyka po roce 14?
      Co říkáte vraždám v domě odborů v Oděse?
      Berete v potaz, že i podle vyjádření USA a jiných ze západu se v této válce jedná o zástupnou válku USA/západu proti Rusku, kde jsou Ukrajinci v roli „kanonanfutru“?
      Podporujete kretény, kteří vás do takové šlamastiky zatáhli?

      I přes to jste schopen tady vypisovat
      Слава Україні! Героям слава!
      Слава Нації! Смерть ворогам?

      Dobrou chuť přeji.

      1. O co vám jde? O to, aby se změnila vláda v Česku, nebo o zničení Ukrajiny? Mně o to první.

        Právě tím, že česká opozice papouškuje moskalské lži, tak nemůže vyhrát. Rozhlédněte se mimo svou sociální bublinu a podívejte se, kolik Čechů má oprávněný strach z moskalů. Pokud chcete Fialu porazit, musíte vyjít vstříc i jim. Pokud by rusofobní opozice vůči Fialovi byla dostatečně silná, tak by pětikoalice měla o mnoho voličů méně.

        Budete-li voličům pětikoalice opakovat moskalské lži, nepřesvědčíte je.


        Český banderovec, dříve Auto, IP 185.243.218.41

        1. banderovec je od slova bandera.

          Predpokladam, ze jeste nemate v Kyjeve omezeny internet, takz si najdete co tento vas vzor hlasal, a jak toho dosahoval.

          Netesim se, az budou v Nemecku Hitler strasse a v Italii via Mussolini.
          V te zkorumpovane dire vedle Ruska to je evidetne mozne, takze se nedivte, ze vas to zatahlo do pruseru.
          Pokud by vedle v Drazdanech nebo Berline byla tlupa lidi, kteri by hlasali ze (abych nezustal jenom u toho Hitlera) Dr Mengele je jejich religia, tak bych se snazil ze vsech sil, aby co nejvice takovych hrdinu bylo vyhubeno. Modernim slovnikem denacifikovano.
          Adorujete nacismus a genocidu, tak si to uzijte a prestante knucet, ze nic nemate a Rusak vas masakruje.
          Ja mam s ostatnimi soucit, ostatne potrebnym kazdorocne nadelim, ale spina me nedojima.

        2. Ukrajina – Ukrajinci si zvolili svoji cestu.

          Nechte na nás posouzení, co jsou moslalské lži a kde blábolí ukrjainská propaganda, nebo Bellingcat.

          Také na nás nechte, aby jsme posopudili, zda je strach moskalů oprávněný.

          Nepřesvědčíme? Nepřesvědčíme.

        3. Český banderovec napsal:18 května, 2023 (11:06): „O co vám jde? O to, aby se změnila vláda v Česku, nebo o zničení Ukrajiny?“

          Hele, a o co jde vlastně Vám? Co to tady na nás nacvičujete? A z kterého trollího hnízda jste se sem přikulil?
          A už jste si změnil tu přezdívku?

    4. Hmmm, jakbychtojenom…
      ЭЙ хохо́л! Не втягивай нас в свою войну!
      ты видишь контракт?
      ты видишь обязательства?
      Нет! ты видишь только обещания…иди нахуй!
      Пожалуйста, сообщите нам способ оплаты…хорошо, в натуре…
      Улыбайтесь, когда вы продаете, независимо от того, выиграли вы или нет.
      Супермаркет Украина! Bаши пожелания – наша имущество.

    5. „“Слава Україні! Героям слава!
      Слава Нації! Смерть ворогам!
      Україна понад усе!.
      Батько наш Бандера, Україна мати!““

      … na to může „našinec“ říci pouze „sláma u kravína“ ;
      sorry jako … neměli jste 8 let „vaporizovat“ (od roku 2014) své východní občany, co tam byli dříve než byla Ukrajina Ukrajinou … takhle jste tu jen „zapálený provokatér“ !!

      1. Hele za mě – má pravdu (cca 27,3% pravdy… víc než 0, žejo), ví, jaký chce výsledek, a věří, že má způsob, jak výsledku dosáhnout. A má názor! Málokde potkáte někoho s jasným názorem… Za mě víc takových. Když už teda z „nějakého neznámého důvodu“ lezeme s ukrama pomalu do zásnub.

        1. Šišmarjá, to jako vážně? Přečtěte si všechny jeho řádky znovu a raději dvakrát. Ten má v hlavě především totální guláš a chtěl by radit.
          K čemu by nám asi bylo odstranění pětikolky, když jeho ústřední myšlenka je aby se chcimírové začali chovat jako chciválkové, tímto způsobem přesvědčily fijalové voliče, vyhráli volby, dostali se k vládě a aby mohli tím pádem zařídit např. zvýšení výroby zbraní na našem území a tím pomoci UA vyhrát nad RF. Poněvadž mu na fijalech vadí, že to nedělají.
          PS
          Doufám, že jsem to shrnula dostatečně jasně.

    6. No jediné co tě omlouvá, je skutečnost, že to jistě píšeš ve stresu z boje, ze zákopu u Bachmutu, kde statečně se zbraní v ruce bráníš svůj národ, sjednocený myšlenkou na vlastence Banderu , před agresivním útokem zlého Russka. Ty tam vlastně bojuješ za Prahu, že jo. 🙂

    7. чемодан, вокзал, Бахмут !!!

      іди захищати свою націю.

      Aby Ukrajina mohla zvitazit, potrebuje vojakov. Mars na front, banderovec.

    8. To je Váš ukrajinský problém, důsledek politiky Vaší politické reprezentace, kterou jste si svobodně, demokraticky a lidskoprávně zvolili. Místo neutrality a dodržování práv národnostních menšin na úrovni principů EU, ke kterým se hlásíte, ovšem jen v míře pro Vás výhodné, dali jste přednost útisku, pronásledování ale i bombardování ruské menšiny a podílení se na obkličování Ruska s cílem snížit strategickou hloubku území, s konečným záměrem Rusko rozbít a jeho zdroje zpřístupnit Západu za jím diktovaných podmínek.

      Na přírodní zdroje bohatá Ukrajina neprosperovala ani před ruskou invazí reagující na toto ohrožení. O tom vypovídá emigrace a odliv Ukrajinců za výdělkem jinam. Na západ do Evropy, ale i do Ruska. Za nekvalifikovanou prací, třebaže i vzdělaných. I tam jsou pronásledováni ukrajinskou vyděračskou mafií snažící se obrat je i o to málo co vydělají tvrdou prací. Naopak, kolik Rusů a Bělorusů tak zde pracuje, na stavbách…?

      Ukrajina byla a je jednou nezkorumpovanějších zemí světa. Příčinou tohoto není Rusko. Příčinou tohoto není nic jiného než Vaše vlastní kultura, hodnotový systém a s tím spojený způsob života. To co podmiňuje míru úspěšnosti u kohokoli jiného kdekoli jinde.

      Nyní obdivujete a hlásíte se ke ksindlu, který ve spojení s německými nacisty vraždil Židy, Poláky i Čechy. A iniciativně je tom i trumfoval. Přitom sám německými nacisty považovaný za lidský jen dočasně využitelný odpad, než Ukrajina bude osídlena vyšlechtěným germánským nadčlověkem.

      Dokud nebyl poražen těmi, bez kterých bychom, mnozí nežili. Kteří zde dosud mají pomníčky.
      Nyní veřejnou mocí už jen trpěné ale i postupně odstraňované. Přesto někteří z nás si rok co rok vzpomenou a přijdou. Tam, kde stál památník Koněva. K dosud neodstraněnému památníku Gončarenka. A jinde. A jako kdysi v jiných případech opět s nepříjemným pocitem v zádech, za který kriminální čin by to mohlo být považováno. Položení květiny v nevhodnou dobu na nevhodné místo. Dnes ješte ne. Ale co zítra? I to může být, třebaže marginálie v porovnání s jiným, či nás čeká, důsledkem Vámi podporované vládní politiky.

      Nyní ve spojení se zdejší pátou kolonou se v cizích službách snažíte dostat nás a nejen nás do stejného svrabu do kterého jste se se sami dostali.

      Ostatně což i zdejší zaprodaná vláda neříká, že „patříme na Západ“?
      Vtom případě, ano, naše dějiny o tom svědčí, kulturně patříme na Západ.
      Pak ale tak jako pramálo máme společného s Ruskem, tak i s Ukrajinou. Která je rovněž Ruskem. Dokonce jeho dějinným základem.

      Ale, přejete-li si, budiž. Porveme se s Ruskem o Ukrajinu. O část, kterou nám nakonec přepustí. I tam zbývá dost bohatství, které se nám hodí. Na své si i přijde Čína, hledající, skupující a obsazující zdroje po celém světě.
      Jestliže to dobře dopadne. Jestli ne, to už Vás trápit nebude. Je to Vaše volba. Zakazovali jste ruštinu? Budete se učit čínsky.

      Jestliže se Vám tu nelíbí, splňte svoji vlasteneckou povinnost, tak jak Vás táhne, vstupte do ukrajinské armády a bojujte proti Rusku za ony ukrajinské ideály, pod oněmi symboly, pod kterými byli vražděni nevinní Židé, Poláci, Češi.
      Nás z toho vynechte. Rusko, Rusové nás nechtějí vyhubit. Tak jako nikdy před tím. Prozatím. Třebaže zdejší Vámi podporovaná politická reprezentace se snaží jejich názor změnit.

      Jestliže existuje Ukrajinský národ, stejně tak existuje Český národ. Jestliže Ukrajinský národ má své zájmy, má je i Český národ. Válka s Ruskem není zájmem Českého národa, není bojem o jeho přežití. Jestliže však se do ní nechá zatáhnout, jak pozorujeme, jeho osud s tím bude spojený.

      Nelze sedět na dvou židlích. Rozhodněte se. Můžete se zeptat těch tří set tisíc mrtvých Ukrajinců, jestli je lepší být mrtvým pod Zelenským, anebo živořit
      pod Putinem tak jak žije sto třicet Milionů občanů Ruské federace. Můžete to s některým z nich probrat na stavbě. Pokud tam nějakého najdete.

    9. Re: Čb

      Kolego sbal si své banderovské saky paky a hybaj do zákopu na Donbassu.
      Jestli máš Banderu za religiu, jiné místo pro tebe není dost dobré.

    10. Tady se svým bandero-nacismem neuspějete. Pokud jste se narodil zde, jste ČECH, který fandí Banderonacismu, ale nejspíše jste provokatér, který chce znepříjemňovat zdejším lidem život.

    11. Provokace, troll, nebo co to je za směsku alá dort Pejska a Kočičky … Nejspíše provokace, banderův „synku“…
      Za vše, co Ukrajinci pod prod praporem Bandery a spol. ( ve jménu „rasově čisté“ Ukrajiny ) spáchali v minulosti, i nedávné, by měli náležitě pykat a držet pysk. Za masovou aplikaci středověkých bestialit vůči komukoliv, kdo se znelíbil, ve jménu do začátku 20-teho století neexistujiciho národa i řeči, za masovou reinkarnaci fašismu, nacismu a nové vlny vraždění pod taktovkou esesáckých navrátilců z emigrace, za fanatizaci i malých dětí, za drzost, aroganci, plus zpupnost , kterou predvádíte všude, kde si Vás vydržují, držte pysk, zalezte do kouta a děkuje nebesům.
      Nic na tom nemění skutečnost, že kolaboranti ve funkcích Vám s tadostí lezou do zadku, stejně jako část zfanatizovaného plebsu, který dělá, že o Vašich zvěrstvech v minulosti i současnosti neví, a tu Vaši
      profláklou vlajku submisivně vyvěšují kde se dá, ač jde mnohdy o porušení zákona.
      Dokonce zašli tak daleko, že ten hadr pověsili i na doposud nedoknutou Svatovítskou katedrálu.
      Samozřejmě, že vše platí erár, a nikoho se nikdo neptal – dokonce se vše děje na úkor domácího obyvatelstva.
      Vraždili jste v minulosti nejen naše krajany na Podkarpatské Rusi, vraždili jste na Slovensku, v Čechách během války v uniformách wermachtu i SS, ROA i jako bandy Banderovců. Vraždili jste tam u Vás Maďary, Poláky, Rusy, etc., vraždili jste v Bělorusku, Rusku, Polsku v uniformách s blesky , nebo šedých, i jako členové tzv.servisních oddílů, jako dozorci v koncentrácích, kde se „vyznamenaly“ krutostí i Ukrajinky.
      Z toho Vašeho Edenu na zemi prchlo od r.1991 dohromady cca 12 mio v před invazní, a dalších několik mio v invazní době.
      Roky pořádáte noční pochody s loučema jako echt náckové, Vaši potentáti a kdejaký úchyl veřejně, v TV, rozhlase, na náměstích při demonstracích roky verbálně vyvražďují Rusa včetně dětí ( dorost tancuje se sekyrami a mačetami a předvádí zabíjení Rusů ) a mnozí se k tomu velmi ochotně fyzicky propůjčili, včetně Vaší pravidelné armády, nemluvě o plucích echt nácků s nacistickými symboly.
      A ještě máte drzost mistrovat okolí, co má nebo nemá, koho má nebo nemá, co může nebo nemůže u sebe DOMA dělat, kdo může nebo nemůže kde vládnout, a jak vládnout, v čím zájmu…
      To si vyřešíme sami – Vy máte snad svých problémů dost, ne …
      Když jsme u toho národa, po staletí to byla Kyjevská Rus, či Malorusko. Jde o území, kde staletí strikala krev, kde se střídali „protektoři“ , kde docházelo k mišení i vyvražďování národnostních skupin, etnik, od Maďarů po Tatary, od Poláků po Rusy, Rumunsko…
      A do I.WW nic jako Ukrajina, nebo Ukrajinský národ , ukrajinský jazyk, neexistovalo, neexistoval.
      O tom, co v praxi znamená : Sláva Ukrajině, by měli vyprávět ti, jímž Vaši kamarádi za tohoto pokřiku řezali zaživa končetiny pilou na dřevo…
      Dokumentů je dost …
      Mazejte šupito presto s oslavou vrahů a zločinců „domů“, kde se můžete ihned zapojit.
      Není jasné, kdo, co, a pod značkou koho kdosi zplodil ten blábol za použití nicku Bandery , ale snaží se to Vnitro, BIS nebo trollové využít cokoliv …

          1. Byli to echt hovada, stejně jako Ustašovci na Balkáně – středověk hadr. Hovada to byla, jsou a budou – je to v nich jak v koze. A tohle sem natahal hňup a ta banda vlastizrádců, s tímto se „bratříčkujeme“ my tady, a ve velkém i jejich lovná zvěř, Poláci. Ti se vůbec tváří, že se nic nestalo, že těch jejich minimálně 100 tisíc mrtvých má na svědomí chřipka … Objímání, a div né vzájemná kopulace v momentě setkání politické verbeže, se nás valí ve velkém… Kam se hrabou „líbačky“ v minulosti …

    12. To jsou strašný, s prominutím, hovna…

      Vždyť ta nesmyslná rusofobie panující u nás snad už ani víc vybičovat nejde, už nyní je to na zcela iracionální úrovni.

      Navíc máme v naší zemi obrovské množství pacientů trpících rusofrénií (= stav, kdy pacient věří, že Rusko je před kolapsem a rozpadem, ale zároveň reálně hrozí ovládnutí celé civilizace barbarským Ruskem).

      1. 👍 Obávám se, že fanatizace a rusofobie zdaleka nedosáhla maxima. Jde o „jistou kartu“, hru na jistotu – použití těch zvratků bohužel okamžitě přihraje hlasy „nesmiřitelných“ demokratů od kosti…

    13. Po větě „Rusko vidím jako agresora, který se snaží vyhubit můj druhý národ“ jsem přestal číst. Tolik času zase nemám.

      To by Ukrajinec, zejména z oblastí, kde se bojuje, nikdy nenapsal.

    14. Nejdrive my ukrove hubime rusa , bez priciny , ale dolarky se jen hrnou ,zapad nas chvali a dava na co si ukazeme a mame se dobre z ty nenavisti a nejlepsi toho hubeni bezbrannyho rusa ,vyhoda …
      Pohodlny a masakrovat deti jeste lepsi , sem tam upalime hodne jich , branit se nemuzou , aby vedeli vsichni , co je ceka a kdyz se rus zacne branit , nejhorsi a predem nachystany peklo , stupnovany iracionalni nenavisti bez hranic , pak sestoupi na zem ,
      na vsecky a na vseobecny zniceni rusa vsude …
      Ale to sluhum satanovym nestaci , jeste musi znicit sami sebe, az do uplny zkazy…
      K tomu musi hystericky ricet , nekonecny vyhrozovani straslivym rusem.
      Spachal zlocin , ktere nema zrejme obdoby na svete , obsadil ted nekolik oblasti, kde ukrove, zurivosti bez sebe , po mnoho let beztrestne rusy masakrovali bez konce a stale vic..
      A proto aby zvitezili.
      Ale svymi hanebnymi skutky ,jednanim a zlociny, uz davno prohrali vsechno a na cely care.
      Osleply krvelacnym silenstvim nasili , pochopit nemohou, ani vedet..

  6. Naděje umírá poslední.
    Čtu, že k oné ostudné vazalské smlouvě s vrahy z Volstrýtu (copyright Jasánek) nebude stačit (s)prostá většina mezi naší elitou v PS, ale ústavní většina. Což by dávalo jistou naději, ale „Rychetský“!

      1. Já jsem starý kmet (76+), který se neumí proplétat houštinou paragrafů a tak musím spoléhat (podle Targuse) na mladé, krásné a chytré.

      1. Ono vlastně úplně Putna v tomto státě s takovými voliči.
        Volby do parlamentu vyhrálo ANO.
        Ve volbách díky 5% „zákona“ propadl milion hlasů.
        Zásluhou minipartají propadly desítky mandátů, které si rozebraly nejsilnější strany.
        Většina voličů chce takovýto stav státu a takovouhle vládu a bolševika záškodníka prezidentem!
        Nebudu bojovat za mladé krásné vzdělané, kteří nevěří radě starších.
        Musí si to prohrát a pak, budou-li chtít, vybojovat zpět.
        Nechci dělat toho bolševika demokratistu, který svoje teze a vize protlačuje silou, zákony, opatřeními, nařízeními, kriminalizací, dehonestací, cenzurou soukromých přisluhovačů i profesionálů režimu.

        1. Ehm, vy vazne verite, ze tahle sestava, ktera si vytira prdel se zakony i v daleko malichernejsich vecech bude neco takoveho zajimat? Tim spis, ze ma podsprajc na Ustavnim soudu?

  7. Spousta mouder byla vyřčena, a proto jen stručně.

    Že národ to tak chce? (Nesouhlasím.)
    Že jsme národ debilů? (Nesouhlasím.)

    Jádro pudla vidím spíše v úspěšném naplňování onoho prastarého a osvědčeného hesla ‚CHLÉB A HRY‘.

    To vede k tupě blažené konzumaci a pohodlnému klídku … A hlavně k sladké NEVĚDOMOSTI.

    No a když se to navíc umocní zdařilým naplňováním onoho ‚ROZDĚL A PANUJ‘, není co řešit.
    A zbývá toliko šoková terapie s následným procitnutím …

      1. Ale snadno posunete a rozsirite. Nebo zesikmite (pak to teda nebude gaussovka, ale furt to bude rozdeleni)…

    1. A pak je tady ještě jedna věc, která je vidět z diskuse níže. Část alternativy se rozhodla pro zvláštní PR strategii. Že si lidi s vůči ní neutrálním až pasivně sympatizujícím postojem nakloní na svou stranu tím, že jim budou nadávat do debilů, ovcí a jinak je urážet. Tato strategie se výborně „osvědčila“ už během covidu a třeba takovému Volnému bloku přinesla celých ohromujících 1,73 % hlasů. Naprosto nepochybuji o tom, že bude podobně úspěšná i ve volbách následujících.

      Do jisté míry tu frustraci chápu, ale tudy cesta podle mého názoru nevede.

        1. Když myslíte, že jsou tyhle „bonmoty“ k něčemu dobré, kromě uspokojení vlastní ješitnosti, rozmlouvat vám to nebudu…

          1. Lezení do zadku podlé, bohužel dominantní, části elaborátu tuplem ne. Je úsměvné, jak je tzv. Český volič VŽDY obětí, jak ta všehoschopná masa ze sebe dělá podvedeného chudáčka.
            Jak jen by mohl český volič – toliko plný pytel dobroty, VĚDOMĚ volit, podporovat, takové zmetky, že…
            Hmmm, a teď tu o Jeníčkovi a Mařence. Tento „volič“ 3x po sobě v posledních volbách preferoval Demolici, na Hrad dosadil velezrádce. Ten samý volič dnes dělá, že u toho nebyl, a že byl podveden, popřípadě že Demolici nevolil…
            Asi si to dárečkové z Demolice do uren naházeli sami. Jak jinak, a hned opakovaně.
            Pávek také obíhal volební místnosti sám…
            Samozřejmě omyl, podvod, v hantecu fligna – je nezbytně nutné té všehoschopné mase opakovaně připomínat, že existuje přímá souvislost, nebo-li zákon akce a reakce – česky řečeno, že za svoji volbu nesu důsledky.
            Nynější sebranka zvládla za cca 1, 5 roku nevídané, a co se děje ???
            NIC, NAPROSTO NIC. Demolice vyrábí bídu, vtahuje plebs do války, okrádá vlastní v pochybném jménu, nasazuje roubík, zavírá, mění historii – a NIC.
            Kolaborace, lež, zrada, defraudace, demagogie a blyštivý obal – zaručený recept na úspěch u současného českého voliče. Blbě se to čte, Blbě se to kouše, ale výsledky, opakované volební výsledky v průběhu let, stejně jako fakta, události z té samé doby hovoří jasně pro tuto charakteristiku.
            Volič, především mladsí a produktivní, je v pohodě – uvědomte si, že většina dnešních voličů vyrostla v jiném systému, jde o klony Mádlů, Issových, Kolářů, Novotných, Lábusů, Vetchých, atd…
            Dnešní volič je téměř SPOKOJEN – brblá sice, ale i přes to Fialenko a spol.jsou pro něj v momentě lámání chleba “ důvěryhodnější“ , přijatelnější, a neohrožující jeho „svobodu a možnosti“, včetně příslušnosti k Západu…
            Takto je naprogramován, takto je vychován – i námi, takové má priority …
            On NECHCE změnu, NECHCE osvobodit od gaunerů z Demolice – oni jsou pro něj NORMÁL, reprezentují mentalitu, morálku, etiku, způsoby, žebříčky, mantinely, hodnoty, které zná, kterým rozumí, kterými se řídí a je obklopen.
            Je to prostředí, kterému ROZUMÍ, které CHÁPE, v němž se UMÍ POHYBOVAT – je součástí jeho samotného.
            My jsme druh na vymření, překonaná slepá vývojová větev, brzda a zdrojová přítěž.
            Tedy – není poptávka po změně, ani v momentě vcelku masivního ataku na životní úroveň, a kdo ví, jestli by s dnešní verzí voliče hnul i povolávací rozkaz.
            On, současný volič, si vybral svoji budoucnost – bude mu dopřáno si ji náležitě užít.
            A na tom nic nezmění naše apely, varování, zkušenosti – platí především pro naše generace, a bohužel zdaleka ne pro většinu …

            1. Nikdo přece nemluví o „lezení do zadku“, ale o práci s nimi. Ale to si musíme nejdřív ujasnit, jestli chceme prosadit nějakou změnu, nebo jen ublíženě lkát nad tím, že jsme překonaná slepá větev a druh na vymření. Pokud volíte tu druhou variantu, nemusíte zbytečně ztrácet čas čtením dalšího textu.

              Pak si musíme uvědomit, že to nebude ani snadné, ani rychlé. Na rozdíl od protistrany nemáme obrovské finanční prostředky, velká média, finanční ani jinou podporu ze zahraničí a další „pozitiva a sociální jistoty“. Ale to neznamená, že to nejde. Dokázali to už jiní před námi a můžeme to dokázat i my. Ale k tomu budeme toho průměrného, většinou nevyhraněného voliče potřebovat, takže se s ním musíme naučit pracovat. A to znamená v první řadě mu přestat nadávat a pohrdat jím. Začít ho vnímat jako spotřebitele, který si vybírá produkt. Podle čeho se rozhoduje? V prvé řadě se musí o nabídce jiného produktu, než o kterém slyší dnes a denně ze všech mainstreamů, vůbec dozvědět. Nechci nějak snižovat obrovské zásluhy třeba Vidláka, ale my (a bohužel i on) si pod vlivem života v bublině myslíme, že ho dnes zná pomalu půlka země. Ale to je naprostá iluze. Ani Rajchla většina lidí vůbec nezná, slyšeli jen o nějakých demonstracích. To je prostě první nutný krok. Zesílit náš hlas, aby nás ti lidé vůbec slyšeli. Oni fakt většinou nemají vůbec čas pátrat po internetu, to totiž zabere spoustu času. Proč si třeba myslíte, že drtivá většina zdejších diskutujících jsou důchodci? Já jsem třeba OSVČ a vždycky, když se tady nějak víc zakecám, tak si rvu vlasy z hlavy, kolik práce jsem kvůli tomu odložil a budu muset stihnout jindy. Potřebujeme se nějak dostat do velkých televizí. Samozřejmě, že dobrovolně a zadarmo nás tam nepozvou, ale existují i jiné cesty. Ale ty zase stojí peníze. Opravdu si snad někdo myslí, že to, když se třeba Moravec odvolá na někoho mimo ČT, je zadarmo? I Cemper nebo Kantar za to musí zaplatit, ideje neideje. A tak dále. Existují firmy, které se na to dají najmout. Prostě se to musí dělat profesionálně, jejich zbraněmi. Nabízíme produkt, o kterém jsme přesvědčeni, že je lepší než ten, který nabízí konkurence. Tak o tom musíme přesvědčit i lidi.

              1. Pracovat s nimi ? Jak chcete „pracovat“ s někým, něčím, co o to nejen nestojí, dokonce se toho štítí, a různě intenzivně onu „práci“ odmítá . Suplovat rodiče, školu, kolektiv, atd. je poněkud příliš ambiciózní cíl, poněkud idealistická, a především když ne úplně, tak téměř neproveditelná idea.
                Napadají mne spousty přímerů, proč to tak vidím, ale ve zkratce:
                Pokud selhali rodiče, škola, stát, společnost, je třeba k „pochopení“ míti cosi prožité, nebo-li jde o tzv.nepřenositelné zkušenosti ( pokud bylo zanedbání v rámci výchovy a formování osobnosti ).
                Úspěšnost přenosu i ve zralém věku jest sponou veličinou, tedy i věk sám o sobě samozřejmě nezaručuje „prozření“ ( ostatně, co to prozření, pochopení, vstřebání argumentů, postojů, hodnocení vlastně pro koho znamená, jak si to či ono představuje, v rámci jakých měřítek, mantinelů, ať už morálních, hodnotových alias morálně-volních jedinec informace vnímá, hodnotí, zpracovává, a pokud je vůbec vnímá, aplikuje, či bere na zřetel ), nehledě ke skutečnostem uvedeným v závorkách.
                Vlastně se dostáváme do pozice – vtipně řečeno: Vám to dobro do těch Vašich blbý ho palic natlučeme, i kdyby čert na koze jezdil, i kdyby to připomínalo lobotomii.
                Rozhodující je, zda dotyčný o jakekoliv informace stojí, a samozřejmě, i patřičná forma je důležitá.
                Něco jiného je individuální, osobní forma, a něco jiného mediální či webová presentace, kde mimo kvality, hloubky, údernosti, uchopitelnosti, pochopitelnosti, adresnosti, záleží i na formě a četnosti, neb opakování jest matkou moudrosti.
                Masmediální ambice u Alternativy ( pokud se něco razantně nezmění ) nepředpokládejme, zrovna tak nepředpokládejme aktivní hledání „jinakosti“ že strany relativně spokojené, a názorově vcelku zpracované, ukotvené většiny.
                Pokud nedojde ke skutečně hluboké změně nejen na politické scéně, jsme na úrovni samizdatu.
                Pokud nechcete aktivisticky odjíždět region s tlampačem jako výkup kožešin, nezbývá než tomu nechat přirozený průběh ( pokud nejste dobrovolník PRO a Vidlákova PR ) , a vzít na vědomí, že většina elektorátu včetně Vašich sousedů a některých blízkých masochisticky volí, obhajuje a vlastně fandí nejdestruktivnějším, nejvíce smrtícím silám, osobám, stranám a aktivitám v historii ČR, potažmo ČSSR, ČSR od r.1918 ( mírou kolaborace , mírou „západního prý demokratického šovinismu“, mírou celkové zkaženosti možná překonávají i pantáty z dob R&U , ale nemám dostatek informací ), a velké části je vlastně ouplně fuk, jak co, kdo dopadne – identita je vůbec nezajímá…
                Nikdo nefňuká, nelká – konstatuji fakta, nemaluji vzdušné zámky …

  8. Vždyť je to osvědčená metoda už po staletí,když chci ovládat kolonie,tak tam nasadím svoji armádu.
    Proto byl realizován USA rozpad SSSR,aby si rozšířili své kolonie.

  9. Hele Vidláku a co když je to trošku jinak ? Co když si velvyslanectví jedné nejmenované největší demokracie najednou vůbec nebere servítky a požadavek na základnu a umístění vojsk na ovládaném území si prostě nadiktovalo. Stylem: „Nechcete ? No to ale uvidíte ten bordel, odchod zahraničních investorů, ekonomický úpadek, vyvolané nepokoje. Vrbětice vám nestačily ? Viděli jste jak dopadl Nordstream ? Však víte, máme u vás své lidi.“ „Jo že raději odstoupíte ? A to fakt chcete aby se na vás provalilo jak jste před lety ……. ? Se chcete nechat několik let vláčet po soudech a nechat zavřít ? Kauzu Nezdaněné kabelky jste sledovali ? A počítejte s tím, že vás nikdo nikde už nezaměstná, však víte, máme u vás své lidi.“ „Ale jo, nějakou formální smlouvu aby lidi moc nereptali, to podepsat můžeme.“ Možná má ta kriegsministryně fakt vážný důvod po nocích bdít a pochlastávat.

    1. My obyčejní lidi obyčejně neznáme osobně ty Fialy, Jurečky, Bartoše, Černošky, Síkely a Nekuly. Myslím, že se to obyčejně dělá tak, tak jak to dělá obyčejný Čech (nejenom Vlastimil). Obyčejně si přečteme program strany, poslechneme si, co říká její Vůdce a podle toho volíme. No jo, ale jak to dopadá, když námi zvolená strana a její vůdce lže? Teda slibuje něco co potom neplní, nebo dokonce koná přesně naopak. Těžko Čechy (vč. Vlastimila) kritisovati, že volili třeba LHÁŘE (jak se ukázalo) Fialu. On tak důrazně, hezky a přesvědčivě sliboval, že třeba nebude zvyšovat daně… Jak to má obyčejný Vlastimil poznat, že tenhle a tenhle a tamten a ten taky lžou? Říká se, že se lehce pozná, když politik lže- pohybuje se mu pusa. Ono ale se pusa pohybuje všem. Pohybovala se Tondovi Ušatému, Tondovi co sliboval maso v Brzku… i Vaškovi Flaškovi, Zlodějskému futrálu, Zemanovi z Bamberka a teď i PePanovi… Nevytýkejte obyčejným Čechům a Vlastimilům zvláště, že volí obyčejné voly. Obyčejně.
      Takový je obyčej.

      1. Přitom je nesmírně jednoduché poznat, že Vám politik lže. Stačí zaregistrovat jakýkoliv pohyb jeho zobáku.

  10. Jistěže. Výsledky trojích voleb za sebou ukazují jasně. Nehledě na výsledky předcházejících. Protože jak jsem psal předešle, je to kontinuum. Už několikátá úroda z národního stromu. Že se zhoršuje? Jistěže. Tak jak v populaci přirozenou generační obměnou přibývá idiotizovaných nyní již i nejmladších vychovávaných idiotizovanými. Indoktrinovanými, neschopnými kritického myšlení, bez přenosu z vertikální linie předků. To je nahrazeno sociálními sítěmi a školním brainwashingem. Příkladem toho působení je lavinový nárůst biologicky nevysvětlitelných pohlavních dysforií.
    Zeleného mašíblismu. Jako sdílené módy, životního stylu, všeho. Budou si to muset vyžrat. Bohužel, ostatní s nimi. Případně se snažit omezit dopady toho na sebe a své rodiny.

      1. Protože se klonil k tomu, aby jadernou elektrárnu dostavel Rosatom, což mělo a i dnes má naprostou logiku ve vztahu ke kompatibilitě zařízení a paliva. Kabelka Nagyove byla jen trapná zástěrka celé věci. Ta elektrárna, ta mu zlomila vaz. A celé věci významně dopomohl mistr Šlachta, t. č. Náčelník UOOZ. Ale o tom se nesmí mluvit.

        1. Jo jo… Vím o hospodě na Zbraslavi, kde se tehdá slejzali Šlachta a Bradáčová s emeryckým velvyslancem a pilně piklili…

          1. Asi s tím čekají na došetření Nord Streamů, aby to mohli zveřejnit na společné tiskovce CIA a BIS. A tam je ještě potřeba došetřit, jestli nálože kladl Čepiga a doutnáky zapaloval Miškin, nebo to bylo obráceně.

  11. Zesměšňovat Sovětský svaz nebo Rusko, 30let dehonestovat komunisty, pionýrskou a svazáckou organisaci.Nezmínit se nikdy o úspěších socialismu atd. Výsledek je současnost.Kolik sraček současné demokracie se musí naplnit ,aby pytel prasknul a lidé se probudili? Válka za rohem a my si pěkně kecáme po cimrmanovsku .Fuj ,národe Český (nebo německý)?

    1. Jaké úspěchy? Vždyť tu nic nebylo. Jen živoření v bídě na smetišti. Vždyť kdo tu měl Internet, YouTube, Twitter, Facebook …Teprve po devětaosmdesátém, kdy jsme byli osvobozeni Američany, vše co tu je, podle projektu Václava Havla postavili soudruzi ze Západního Německa.

      1. A to vobec nehovorime o tom, ze za komunistov nebol ANI JEDEN smartphone … co smartphone, ani hlupe mobily neboli, komunisti zakazali, nedovolili 😛

    2. Co já mohu srovnávat pionýra, tak jak jsem ho zažil já, s dnešním skautem, kam chodí kluk, tak to bylo úplně totéž. Tedy nesrovnávám nějaká padesátá léta, to jsem nezažil, ale pinonýra v letech osmdesátých, z hlediska náplně schůzek a nějakých ideálů. Opravdu totéž. Navíc pionýři, pod to spadaly turistické oddíly, k nim patřil folk, kytary, písničky. Když si kluk nechával našívat nějaké značky na skautskou košili, dělal jsem si z něj srandu, že je v tom jak hitlerjugend, aby to tak nežral. Rozdíl hitlkerjugend – pionýr – skaut je pouze v dobových kulisách. Ani v tom hitlerjugend nežrali nemluvňata a zpočátku se ještě nevědělo, k čemu to povede a jak to dopadne. Buď vedeme děti k tomu, aby věřili tomu, co je aktuálně „v kurzu“ nebo aby preventivně nevěřili ničemu a jen si hrabali pod sebe. Naše generace, která je nucená vnímat půlku svého života jako omyl, už v podstatě jen pragmaticky hrabe pod sebe bez vznešených ideálů.

  12. Včera jsem v diskuzi na idnes pod článkem o sporu Černochová x Okamura o DCA pochopila, že opravdu nikdo z diskutujících tu smlouvu ani rámcově nepřelouskal /jako jsem to udělala já/. O to zániceněji řvou hesla o báječné přátelské pomoci USA a hrozbě /neschopného a zlomeného/ Russka.
    Tedy dělám si závěr, že selský rozum u nemalého procenta národa již nahrazen prázdným aktivismem, kdy se pouze donekonečna opakují floskule vykřikované mainstremem a pochycená moudra od našich politiků.
    Takto je, předpokládám, i v případě voleb.

    1. Je otázkou, nakolik jde o skutečné hlasy skutečných lidí, a na druhou stranu o kolik botů, placených užitečných idiotů atd.

      1. ano, i tohle je nutno vzít v úvahu. Že se v rámci posilování kolektivního vědomí /Borgové/ používají i tyto metody.
        Ostatně vyprávěla mi o tom kamarádka, která dělala v PR a mediální agentuře, že mají x falešných účtů na FB a telefonů, kterými vylepšují dle přání zákazníka jeho mediální obraz.

        1. Jste génius. To je ten správný název pro ty zrůdy. A nespraví to ani Sedmá z devíti.
          My jsme Borgové- budete asimilováni. Odpor je marný!!!

    2. Návody se nečtou. To je heslo mladé generace. Tak se nedivte.
      On stačí ten všude propagovaný článek 5 smlouvy NATO.
      Přitom ta smlouva je velmi krátká. A onen článek zavazuje pouze k tomu, že ZVÁŽÍTE jak pomůžete.

      1. Nečte se vůbec. Buďto je vše příliš dlouhé, nebo už je kolikrát závadný odesilatel. To se pak takové výstražné články rovnou hází do spamu.

  13. new speak:
    Uz sa nehovori ze klames – to je zastarale, ale len ze slubujes to, co si nemohol splnit.

    Utrel som slzu. Toto si treba vytlacit a zaramovat, pac ked to hovori minister spravodlivosti, bude to tak.

    Cize ked banke poviem, ze splatim dlh, ale ho nesplatim, tak som len slubil to co som nemohol splnit a nejedna sa o klamstvo. 🙂 🙂 🙂 I ked som stary, stale sa nieco ucim.

    Fiala nelhal. Jen říkal něco, co nemohl udělat, vysvětluje ministr Blažek
    Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ministr-spravedlnosti-pavel-blazek-zvyseni-dani-justice-premer-fiala.A230517_201711_domaci_kori?zdroj=otvirak

    1. Hlavně ale nezapomeňte na to, že Quod licet Iovi, non licet bovi.

      U Fialy to je jen dobře míněný slib, u vás to bude úvěrový podvod se základní sazbou 2 roky natvrdo. A to i když vše do koruny splatíte.

    2. Doporučuji formulaci, že (předvolební) sliby nebyly zasazeny do reálného ekonomického rámce. Copyright má pleš s kusadly.

  14. Zmluva sa podpise a hladko schvali. O tom ziadna pochybnost.

    USA tak ako i Rusko sa pripravovali na SVO. USA resp. ich planovaci brali do uvahy aj moznost, ze sa situacia na fronte (v tom case este len buducom) vyvinie pre nich negativne a teda ze budu musiet Rusovi nieco ponuknut.

    Rus chce navrat NATO do r. 1997. Myslim si, ze to bude pamatny summit, kde sa to bude riesit. Ale USA nebudu mat na vyber. Ale zato im zostanu vazalske dvojstranne zmluvy, ktore vylepsuju moznost vyjednavania s Ruskom. A rus bude narocny – ne ze ne.

    V kazdom pripade – a o tom niet pochyb – ten uspesny utok na Patriot bol brutalny kopanec do guli. Nielen USA sa z toho orosili do omdlenia.

    1. Vsak taky hned druhy den vystartovali Anglani, ze dodavka F-16 je na spadnuti, jenom musi vytvorit koalici 🙂

      Vypada to, ze banderovci na fronte potrebuji dalsi wunderwaffen, jinak se to tam rozsype.

    2. nerozumiem, ako ste to myslel…..ze ked maju dvojstrannu dohodu a Rusi povedia, ze zbrane a zakladne NATO budu ako v obdobi 1997, tak ze Rusi budu suhlasit s Amikmi u nas a u vas, lebo to nie su sily NATO?? o tom pochybujem…..tak aku mrkvu by asi tak mohli Amici ponuknut??

  15. Vždy, když si musí nějaký režim pojistit svoji moc přítomností svých nebo cizích vojáků, tak je to začátek konce. Komunistický blok v podstatě prohrál studenou válku v okamžiku, kdy silově zaúřadoval v Maďarsku v roce 1956, a když postavil Berlínskou zeď. Američané vládnou delikátnějšími metodami a mají dokonalou propagandu, ale po čase dosáhnou stejných výsledků, jako kdysi soudruzi, protože to vše je jenom převlečená síla. A silou se nedá dosáhnout trvanlivého vítězství.

  16. No, ale co s tím? 😀 Většině to evidentně vyhovuje. Demonstrace menšiny jsou k ničemu. Odboj je tu zakázaný a hromada ochotný práskačů se postará, aby brzo skončil. Tak to funguje už od Habsburka. A jestli něco v ČR dokonale funguje, tak to, že hrdinové končí blbě a oslavují se jen mrtvoly. Zbývá: https://www.youtube.com/watch?v=wIpEfZxtwNo

  17. Tak přichá_íme o jedno písmeno abecedy
    Právě jsem se do_věděl _ rádia, že člověk, co měl na batohu jisté písmeno, bude _a to sou_en. Je to pravděpodobně první vlaštovka, _a chvíli takových může být víc. Lidí i _aká_aných písmen. Pokrok ne_astavíš, budeme se doro_umívat morseovkou, nebo kouřovými signály.
    (ž snad ještě nebude trestné)
    https://www.novinky.cz/clanek/krimi-demonstrant-se-symbolem-z-na-batohu-pujde-k-soudu-40427026

    1. Síla, ža co všechno se v „hrdé, svodobné a demokratické“ žemi může jít sedět….

      A co organižátoři Bandera party v Plžni? Nebo ti mládenci, kteří mávali vlajkami s nacistickými symboly na Letné a policie i s ministrem vnitra tomu klidně přihlíželi? Už jsou také stíháni?

      1. Bandera je povoleny, pac Bandera zabija rusov, a to je chvalyhodny a bohuliby cin … ze sa pri tom umucilo par neukrajinskych a neruskych zien, deti a starcov tak nejak neva, pac ked sa rube les, lietaju triesky … a vobec, koho tankuje nejaka Volyn, ked gro je v zabijani rusov? (A Volyn od CR daleko?)

      1. Tak tak a ten symbol na vlajce Azova je jen zkratka „Idea naroda“.

        Sice to nevysvetluje, proc je to latinkou, kdyz nazev „Azov“ je azbukou, ale znate to. My mame v rukou justici…

  18. Vážně to národe chceš?

    Nechceš?

    Tak dnes v 11:00 tisková konference na mém FB, na FB a youtube kanále strany PRO, jakož i na youtube kanále ČTK.
    Jindřich Rajchl

    Jana Černochová včera oznámila, že hodlá smlouvu s USA podepsat už příští týden.
    Naše strana PRO uzavření této dohody jednoznačně odmítá – jsme zásadně proti tomu, aby na našem území byla trvale umístěna vojenská posádka jakékoliv jiné země.
    Současně upozorňujeme na skutečnost, že většina naší veřejnosti ani netuší, co se v textu tohoto dokumentu skrývá a o jak zjevně jednostranný akt ve prospěch USA se jedná.

    Z tohoto důvodu svoláváme na zítra na 11.00 tiskovou konferenci, kde se k charakteru tohoto dokumentu, jakož i k důvodům našeho odmítavého postoje k jeho uzavření jasně vyjádříme.

    Tiskovou konferenci můžete sledovat zde na mém FB, na FB a youtube kanále strany PRO, jakož i na youtube kanále ČTK.

    Nenechte si ji ujít!

    ….. Věřili jste jim jejich předvolební sliby – lhali.

    Věřili jste jim, že se budou chovat odpovědně – lhali.

    Věřili jste jim, že zastropování cen energií něco vyřeší – lhali.

    Věřili jste jim, že windfall tax přinese do rozpočtu 85 miliard – lhali.

    Opravdu chcete vsadit budoucnost naší země na to, že vám teď říkají pravdu?

    Já tedy ani náhodou!

    Podle dostupných statistických ukazatelů jsme momentálně nejhorší ekonomikou v Evropě. Zatímco většina zemí už ožívá po době covidové a nabírá dech, naše země se propadá stále hlouběji……

    …… Tentokrát ale budeme potřebovat každého jednoho z vás.

    Bez výjimky. Bez výmluv.

    Za naši budoucnost. Za naši zem!

    1. Josef původní napsal:18 května, 2023 (5:23)

      Perlička na závěr.

      Roční dálniční známka zdraží na 2300 korun, měsíční a desetidenní kupony mírně zlevní. Nově bude možné koupit také jednodenní známku.

      https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-zmeny-v-dalnicnich-znamkach-zdrazi-jen-rocni-kupon-zbytek-naopak-zlevni-230827

      Polské dálnice budou pro osobní auta bezplatné – Novinky.cz

      https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-polske-dalnice-budou-pro-osobni-auta-bezplatne-40431878

      Co dodat?

    2. To je platné jak mrtvému zimník. Ale, mohlo by být základem legislativy po vyhraných volbách. Pokud to rozmístěná nová spojenecká vojska připustí. Kdo by si to všechno z ubývajících cinkajících v devětaosmdesátém, naslouchajících projevům Václava Havla, představil …
      Zelený digitální koncentrák s bránou s nadpisem „WIFI MACHT FREI“. Zyklon B nahrazený marihuanou a socálními sítěmi. Jen pomaleji působícími.
      Ostatně, jak kdysi v nástupním projevu pravil Reichsprotektora, „Češi v tomto prostoru nemají co pohledávat „

      1. staci obmedzit lekarsku starostlivost, dostupnot liekov a prisun fetanylu a budeme na tom ako v USA. A tam sa to inak rozbieha…..v poslednej dobe zombi droga, ktora je miesana z fetanylu a opiatov proti bolesti a ludom hnije maso na tele zaziva a oni to ani neeviduju, kedze su v stave zombi

  19. Už Sun Tsu radil, že pokud protivník dělá hovadiny, nemá cenu ho v tom přerušovat. Smlouva DCA je hovadina přímo na n-tou. Jak to? Protože Fašingtonu je úplně k ničemu: stejně nemá žádné možnosti ji naplnit a k něčemu využít, aby posílil nebo se obohatil. DCA si prosadí Fašington silově, přičemž tím staví na hlavu všechny své bláboly o svobodě a demokracii.

    Pouze tím zabřednou do ještě větší katastrofy, ztratí i poslední výhodu, a sice svou „soft power“, přes 100 let usilovně budovanou. V médiích, literatuře, filmu, popkultuře. Bude je to stát akorát další peníze, a nejen to.

    V rámci toho všeho nutí spojence vazaly k nákupu své mizerné a totálně předražené výzbroje a svých zaostalých technologií, přičemž ty vyspělé si nechávají jen v USA. To je sice pro ně nějaký malý zisk, ale velice krátkodobý, generující dlouhodobý fatální prodělek a vykopnutí z takto obsazených „trhů“, až k tomu bude sebemenší příležitost.

    A taková příležitost brzy bude, jelikož amícké fašistické Impérium zdechává každým dnem více a více. Ani ne tak ekonomicky – v USA je pořád obří ekonomický fundament, byť zevnitř totálně vytunelovaný a vyvezený do Číny – jako politicky a společensky. Systém je v rozkladu, nesmyslné ideologie převážily všechno ostatní a vše požírá korupce jako rakovina v posledním stádiu.

    Po úterním zničení Patriotu v Kyjevě ruskými Kinžály zavládla hysterie i mezi slepými a hluchými dementy, dosud pancéřovanými amíckou ideologií neporazitelnosti. Politické vedení NATO panicky diskutuje o ochraně základen v Polsku a na Slovensku – která je nemožná, jelikož Fašington a NATO jsou o 30-40 let zaostalé v PVO/PRO. Bez toho nelze vést válku: prohra je fatálně jistá a zaručená. Že je císař nahý NATO vykradený papírový tygr bude vědět za chvíli úplně každý, nejen experti.

    Smlouva Diktát DCA je pro Fašington obří prohra, ba co více: ztráta tváře. Sejmutí masky „svobody a demokracie“; a copak se to na nás šklebí? Fašistická světožerná bestie, k tomu předlužená a před krachem. V rozkladu ve všech myslitelných oblastech.

    BTW, blábolení o zamoření tím ochuzeným uranem z vybuchlých muničáků v západní Ruině jsou úplné pitomosti. Dokud se ochuzený uran nevypaří při zásahu tanku, nevzniká uranový prach a vše zůstane pěkně v celku. Vyhoření ani výbuch skladiště nezpůsobí takové podmínky, aby k tomu došlo.

    Vnitropoliticky je DCA pro nás skvělá věc: ukazuje to vazalství a kolaboraci vládnoucí verbeže.

    1. PS: Ruské ministerstvo obrany: Podle spolehlivě potvrzených údajů byla 16. května v Kyjevě v důsledku úderu hypersonického raketového systému Kinžal zasažena a zcela zničena multifunkční radarová stanice a pět odpalovacích zařízení raketového systému země-vzduch americké výroby Patriot.

      Cena cca 1,1 miliardy dolarů. Samotná jedna raketa PAC3 stojí přes 5 mega…

      1. Jinak – můj laický názor je, že v celé té akci byl použit kinžál jen jeden – až nakonec. Ta salva raket, kterou Patriot zřejmě opravdu sundal, byla sice drahá, ale účinná návnada, aby Rusové mohli Patriot dobře zaměřit. Podle jistých indicií soudě se jim to docela povedlo.

        1. Ano, Kinžál jen jeden – proti radaru Patriotu. Zbytek lze už pak zničit čímkoliv, jelikož baterie je bez střeleckého radaru už bojově nefunkční.

          Docela jistě nejprve letělo několik křídlatých střel s rušením a jako návnada, aby zjistili přesnou polohu toho střeleckého radaru Patriotu, po té Kinžál proti radaru – to je nejdůležitější cíl.

          Samotné odpalováky mohli pak zničit dalšími křídlatými střelami. Bývají rozestavěné co možná daleko od sebe – i pár stovek metrů, aby zásah jednoho nezničil i další; tudíž pokud ruské MO tvrdí na základě svých údajů (satelitní foto, průzkum drony, průzkum agenty na místě, SAR mapovacími radary), že zničili i pět odpalováků, museli přímo proti nim něco poslat.

          Odpovídají tomu i publikovaná videa: napřed z Patriotu stříleli antirakety proti těm návnadám/křídlatým střelám, a pak, když už na ně letěl Kinžál, zkoušeli vypálit zbytek raket proti Kinžálu: což je racionální taktika; vzhledem k nízké pravděpodobnosti zásahu proti Kinžálu se střílí proti takovému rychlému cíli více raket. Celkem odpálili 30+ antiraket… (dle videí).

          Ovšem, když je pravděpodobnost zásahu hypersonického cíle skoro nulová, je to vlastně zbytečné – zásah takového cíle by byl spíše zázrak. Kinžál útočí na cíl téměř vertikálně, přičemž přitom manévruje (=uhýbá) s přetížením až 30g, používá rušení a klamné cíle. Při té finální rychlosti 14 tisíc km/h to dokáže trefit jen ruský S-500/550, případně ruský ABM strategický systém A-235 Nudol.

          A navíc, při hypersonickém letu kolem tělesa je plasma, což pohlcuje radarové vlny, takže vzniká onen „plasmový stealth“. Možné také je, že všechny antirakety vystříleli na návnady, křídlaté střely a fantomy z elektronického rušení – a přilétající Kinžál ani „neviděli“.

          Baterie Patriotu se skládá ze multifunkčního přehledového/střeleckého radaru, velitelského vozidla/počítačů a řízení, mobilní elektrocentrály, a samotných odpalováků – kterých bývá různý počet podle typu a osazení raketami – od 4 raket po 16 na jeden odpalovák, kterých je maximálně osm.

          Cena toho čuda je 1,1 miliardy, ale to je včetně několika palebných průměrů raket – tj. běžně 3-4x tolik – přičemž jedna raketa stojí cirka 5 mega dolarů. Nejcennější kus je radar a pak řídící vozidlo – centrála systému, kde jsou počítače a sedí operátoři.

          Jak je z ukázky vidět, proti hypersonickým střelám je to úplně k ničemu.

            1. Tak v akčních filmech z US provenience je to zcela běžné. A na těch je postavena veškerá znalost průběhu válečných operací u většiny populace, a to nejen laické.

              Takže oni jsou asi opravdu v upřímném šoku. Jednak z toho, že věčně ožralí ruští mužici s předpotopní výzbrojí tu kulku fakt mají, a jednat z toho, že ji americký superhrdina tím mečem v pohodě nesrazil. Proto spousta z nich bude raději dál věřit pohádce o tom, že to kapitán Amerika s pomocí domorodců zase jednou dokázal. A tím nemyslím jen diskutující na Seznamu, ale i ty, kdo tam ty články píšou. A ti, co je zaměstnávají. A ti, co s nimi snídají a vyplácejí jim dotace na „boj s dezinformacemi“.

              1. … no nevím, na tom SEZNAMu to dávají úplně jinak …
                „“https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-cnn-proc-je-ukrajinska-protivzdusna-obrana-najednou-tak-neproniknutelna-40431914 „“
                Co vy nato/NATO …

          1. Patriot prej stoji od 150 do 240 milionu , nazory se lisi a zabira jen 120 stupnu uhel na nepratelsky zbrane..
            Rusove nejak si myslej , ze jejich obranny systemy musi mit 360 stupnu..
            Pak se divi ,ze je nikdo nema rad..
            Za tim Kinzalem maji este dalsi a horsi rakety a tajny zbrane , ale ty si setri na NATO..

      1. To není tak úplně pravda, od 16. 5. naopak mírně stouply, ale za poslední měsíc ztratily skoro 10 %. Spíš to vypadá, že trhy už delší dobu očekávaly, jak to asi s Patrotem na UKR dopadne.

    2. Jsou tri nejvetsi ekonomiky, ale zamerene podle typu ekonomiky

      SSA – nejvetsi financni ekonomika, az 80 procent tvori financni a spekulacni sektor, realna ekonomika srovnatelna s italii 🙂

      Cina – nejvetsi vyrobni ekonomika, vyroba a infrastruktura tvori vetsinu

      Rusko – nejvetsi surovinova ekonomika

      Je to jen metafora

      1. Jj. Podle amíckých statistik je „production“ (výroba) jen 13% HDP. Třeba realitní sektor – kšefty s pozemky a nemovitostmi – dělá 18%… Hlavní je finanční sektor a pak ona „ekonomika služeb“.

    3. Ovšem na druhou stranu…co když příští volby vyhraje Trump? A opozice zdejší?
      Pak by bylo možno to co zaznívá že cestou exfenstralizace, prosadit legitimně, zákonnou cestou. Jestliže by opozice dosáhla “ústavní většiny“. Demokraticky. Ovšem to nepředpokládám, na to by muselo být daleko, daleko hůř.

        1. Pravda, teoreticky je ten systém dobře zabetonovaný. Ale je to pořád jako s tím zestátněním ČEZu. Nebo s křižáky a husity. Křižáků bylo daleko víc a měli nesrovnatelně lepší výzbroj, jenže už když z dálky zaslechli ktož sú Boží bojovníci, všechny ty tehdejší Patrioty a F35 zahazovali a v panice se dali na útěk.

          Jenže je fakt, že Husité měli Žižku…

          1. Ještě jsem se nad tím zamyslel, a ono to asi ani tak nebylo tím, že měli Žižku, ale že měli víru, možná až fanatickou. A taky byli tak chudí, že vesměs neměli co ztratit. Protože něčeho podobného jsme svědky i v současnosti, kdy armáda skutečně vyzbrojena všemi těmi Patrioty, HIMARsy, F35 a dalšími wunderwaffen, nebyla schopna porazit pár vousáčů v sandálech s kalašnikovy. Protože oni taky mají víru, možná až fanatickou, a taky jsou tak chudí, že nemají co ztratit. Kromě své země. Pro ně měl ten boj – na rozdíl od husitů – šťastný konec a okupanty ze své země vyhnali. Možná v té absenci víry v kombinaci s tím, že pořád máme o co přijít, je zakopaný pes.

            Naši zemi zatím neokupují vojáci, ale úzká oligarchie „lidí bez vlasti“, která uzurpovala veškerou moc a ukusuje si na úkor ostatních neúměrný podíl na vytvořených statcích. I když vesměs hovoří stejným jazykem jako my, přesto mluví jinou, pro nás obtížně srozumitelnou řečí, podobně jako protektorátní německé orgány. Viz třeba zde tato organizace:

            https://www.facebook.com/CMAPM.CZ/

            Cituji (protektorátní skloňování a výrazivo zdůrazněno kurzívou):

            Regionální klub ČMAPM Praha uspořádal ve spolupráci s Česká ženská lobby– ŽENSKÝ MIXÉR na téma ŽENA V LEADERSHIPU 2023 – ROVNOST, DIVERSITA A INCLUSE.
            S příspěvky vystoupila Lenka Simerská z Ministerstvo práce a sociálních věcí (profesní a platová rovnost žen), Senta Čermáková z Deloitte (diverzita a inkluze v pracovních týmech)…

  20. OT, ale k tomu, jak budeme zit treba za kratkych 7 let :
    Mnoho se ted bourlive mluvi o umele inteligenci, ale kupodivu unika hlavni pozornosti co muze prinest kombinace AI s robotikou. Ale nekteri uz na tom pracuji… A tedy ohrozene zacinaj byt (i kdyz o par let pozdeji nez ty dusevni) i manualni profese.

    https://www.osel.cz/12884-sanctuary-ai-predstavili-humanoidniho-robota-phoenixe-s-inteligenci-carbon.html
    Ano, clověk je v některých disciplínách, činnostech či prostředích mnohonásobně efektivnější nebo schopnější. Člověk je ale primárně optimalizovaný pro dlouhodobé přežití a reprodukci v divoké přírodě. Tam by si robot neškrtal vůbec. My už ale dávno nežijeme v prostředí, které je pro nás přirozené a s obrovskými náklady se ho snažíme udělat human-friendly. Každé pracoviště musí splňovat hygienické limity pro teplotu, hluk, zdraví škodlivé látky, bezpečnostní předpisy, ergonomii a další věci, které jsou robotovi víceméně šumák. A bez tréninku a specializovaných nástrojů bychom stejně nezvládli žádnou složitější práci. V tom nemáme proti robotovi moc navrch. Tedy zatím ještě ano, ale vývoj autonomních robotů je teprve v začátcích… Maká 24/7, nemá přestávky, je nahraditelný, škálovatelný, co naučíte jednoho, umí všichni a není organizovaný v odborech.

    Za 2.5 kWh dá celou šichtu.

    Cena bude kolem půl milionu korun, to jsou zhruba roční náklady na pracovníka.

    Zde toto dává to celkovou představu:
    https://www.hybrid.cz/tesla-robot-zacina-byt-nebezpecne-schopny/
    https://www.hybrid.cz/tesla-predstavila-robota-optimus-prekvapil-cenou-ale-ne-schopnostmi/

    1. Fšechny problémy pramení z přepracovanosti, musí se bourat aby se znova stavělo, musí se podporovat ničení aby něco vyrostlo, to je ideologie socanská. A musí se na všem vydělávat a tisknout a investovat a kupovat dluhy až to umře, to je ideologie imperialistická, a pak se to obrátí. To je ideologie šíleného zemědělce.

      1. Ja se spis bojim jak politikove s IQ 107 zvladnou takovyto explozivne rychly vyvoj, kdy poprve v dejinach zacne lidska prace jako takova ztracet rapidne na cene – ovsem ti lide nikam nezmizi…

        1. S LGTBXYZ+ se to vyřeší poměrně rychle. Ovšem BACHA !!! mohou se objevit hermafroditi – to ještě nikoho nenapadlo – a přijde populačné exploze.

    2. Ale pořád je to robot, počítač, program, soubor programů, podle předem naplánovaných instrukcí. Zřejmě je v zájmu někoho podporovat strach z „AI“. Pro někoho to bude výhodné, tak to teď tlačí přes média, budou to tlačit neziskovky, lidé o tom budou přesvědčeni a budou podporovat „řešení“. Řešení zaplatíme z toho co nemáme. Vytvoř v myslích lidí „problém“ a oni rádi prostředky k tobě přesměrují.

      Takže jaké asi bude řešení problému „AI“? Kdo nás před tím zachrání. Stát by měl poslat peníze příslušným neziskovkám.

      1. Také mne zarazilo, jak se v posledních týdnech roztrhl pytel s novou, mocnou a geniální umělou inteligencí. Trošku mne nahlodal kdosi z Cermatu, kdo vysvětlil, že používají AI při hodnocení maturit a to tak, že „se vyřízne rukou psaná odpověď a ta se předloží jednomu (dříve byli dva) hodnotiteli“. A dokonce to snad umí některé texty převádět do „strojovštiny“! No, páni!
        Někdy v roce 82 +- jsem se zabýval tímtéž, říkalo se tomu nemoderně OCR a v té době to umělo „číst“ jen typizované písmo psané na psacím stroji s karbonovou páskou. Patrně víte, že dnes už je OCR prodáváno s většinou dražších scannerů a že si docela úspěšně lajzne i rukopis.
        Takže ano, určitě. Jsme obklopeni a utlačování umělou inteligencí, dokonce se nám někde otvírají automaticky dveře, dokonce nás rychlostní radary změří, poznají a vyfotí, dokonce dnes šikulové vytvářejí PROGRAMY, které zdánlivě odpovídají nezávisle a inteligentně na naše dotazy. V osmdesátkách se tomu říkalo znalostní systémy.
        Nakonec ale platí to, co mi říkal někdy v roce 79 otec, totiž že „počítač je geniální blbec, udělá geniálně kdejakou blbost, co mu naprogramujeme“.

        1. AI ale už dokaže celkom slušne vytvarat jednoduchšie pocitacove programy, takze je pozne, ze programatori si jej vytvorenim pilia sami pod sebou konar. To by bolo pekne, keby ich o par rokov nahradila. Pre firmu bude vyhodnejsie si jednorazovo obstarat AI, ktora jej bude vytvarat programy podla jej poziadaviek ako platit drahych informatikov.

          1. Já si myslím, že problém je v tom „AI“. Žádná inteligence to není. Jen teď probíhá přeprogramování lidí, aby v „AI“ viděli něco záhadného, čemu nejde porozumět. Takže se do toho musí nasypat peníze, z nějakého důvodu. Prostě nás učí nový termín, na který budeme už podvědomě naučeni určitým způsobem reagovat, aniž bychom přemýšleli, co je za tím pojmem. Něco jako „klimatická změna“, „obnovitelný zdroj“, „zelená energie“, „čistá energie“ a mnoho dalšího. Prostě ae ustaluje nový byznys model. Gaslightují nás pěkně.

    3. Zatím tu ale nezaznělo ta hlavní výhoda Humanoidních robotů (jakožto i všech ostatních), a to, že nikdo nemusí hradit náklady na jejich mládí (nákladů na učení, jídlo, zdravotnictví, ubytování atd.) a na stáří. Oni mají jen produktivní věk a změnu oboru zvládnou za 5 minut. Upgrade je také hned a u všech z oboru.
      Chce to jen hodně surovin a není potřeba 8 miliard lidí.

    4. Ja cakam, kedy konecne vymyslia robota, co by umyval hajzly .. pac to zacina vyzerat, ze je to jedina vec, co na cloveka ostane … a prva, ktorej by sa clovek rad vzdal …
      Ale je mozne, ze az to tu roboty preberu, tak to uz nebude treba vymyslat, pac roboty nekadia … a ludia bez prace nezeru, a ked nezeru …

    5. Na robota potrebujes vela presnych a drahych technologii.

      V Indii ti najchudobnejsi in za misku ryze denne pozameta chodnik.

      Na robota potrebujes material, kov, kable, perfektne spracovanie (nestaci miska ryze) plus elektrika. A samozrejme SW.

      Ukazovali raz sklad a distribuciu jablk v Taliansku, kde sa triedia uskladnene jablka. Chlapik povedal, ze tych 50 zien. co ma na linke hned tak skoro nic nenahradi, pac kazde jabko treba zobrat do ruky pootacat a nasledne rozhodnut do ktorej kategorie patri.

      1. Velmi stará otázka rozdělování statků v postindustriální společnosti, kdy výrazně vzroste procento lidí, kteří objektivně nebudou schopni ničím společnosti prospět. Intelektuální ani manuální prací.
        Dnes jich ještě tak mnoho nemáme, politiků je pár tisíc ..

  21. Myslím, že český stát už je tak slabý a národ tak apatický, že kdyby přišel agresor s luky a šípy, praky a kyji, tak si nás podmaní a úspěšně zavede své zvyky. Proto nás nikdo ani nechce napadnout – měl by na hrbu hladové krky a žádnou ropu nebo využitelné nerosty. Český policajt přece nemůže stíhat amíka – ten se tady zločinu ani nemůže dopustit, když má vše dovoleno.

      1. Perličky, které s ničím, ale vůbec ničím nesouvisejí:

        …Místní obyvatelé i turisté už byli z chování pilotů dost otrávení, protože nízkoletící stíhačky prohánějící se údolím v rychlostech přesahujících 800 km/hod jim plašily dobytek, třásla se z nich okna i střechy a někdy dokonce způsobovaly i vlnobití na místních koupalištích. Všechny tyto nepříjemnosti však bledly v porovnání s tragédií, k níž mělo zanedlouho dojít…

        …Vzápětí se kabina, v níž bylo celkem 20 lidí (19 turistů s průvodčím kabiny), začala řítit k zemi. Pád byl pro všechny smrtelný…

        …Kromě tří Italů totiž v kabině lanovky zahynulo osm Němců, pět Belgičanů, dva Poláci, jeden Rakušan a jeden Nizozemec. Nejmladší oběti bylo teprve čtrnáct a byla z Polska…

        …Spojené státy v té chvíli svým kritikům ještě nahrály, protože nevydaly posádku k trestnímu stíhání v Itálii, ale nechaly všechny piloty soudit americkým vojenským soudem. Navíc se odpovědní činitelé rozhodli příčiny nehody pokud možno minimalizovat: Ashbyho let byl označen za „nešťastný“, k průletu údolím mělo dojít kvůli „vynucenému odklonu na poslední chvíli“ a samotnou nehodu, nazvanou „politováníhodným incidentem“, mělo způsobit „selhání přístrojů“.

        A to nejlepší nakonec:

        Soud, který se konal ve Spojených státech, tak nakonec všechny čtyři vojáky osvobodil.

        Mimo jiné proto, že ti členové posádky, kteří za tu smrt 20 lidí přímo nesli vinu, zničili hlavní důkazy – videozáznamy letu. Kvůli tomu si pilot nakonec odseděl čtyři a půl měsíce. Ostatní ani den. Za dvacet mrtvých.

        Tak tohle taky znamená vynětí US vojáků z trestní pravomoci českých orgánů v rámci té skvělé smlouvy.

        1. Je zarážející jak ukrajinští nacisté převzali vyjadřování amerických a nejspíš fašounských soudů v USA. Tady „politováníhodný incident“ , „nešťastný průlet“ a o něco výše nick “ český banderovec“ ( je to obludné, když si někdo zvolí takový nick, ale co bychom čekali od nácka) „tragický omyl“. A tím hodnotí smrt lidí. Nebo vlastně není to zarážející, je to symptomatické a odporné.

        2. Dobyvanim Italie, spojenci besnili tak , ze v nejblizsich volbach v 48 uz italove ,presvedceni ,treba teroristickym bombardovanim Rima ,
          chteli komunisty.
          Ve Franci ,velkymi tratami populace z jejich osvobozovani jak by smet a stalo to miliardy ,aby demovolby neselhaly.
          Ale davy nekterych vo zaruceny spravnosti voleb dodnes nepochybuji…

    1. Jenže ten s luky a šípy kterému už došly tanky a všechno, agresívní Rusko, si to neuvědomuje. Tak na nás vtrhne stánky které nemá anebo nás vybombarduje tím co už také nemá. I přesto nás vybombarduje, protože si neuvědomuje že už nemá čím. Protože je agresívní. Jen například vynechá Rakousko. Prý na základě jakýchsi dávných smluv. Přestože smlouvy, jak známo, nedodržuje. Tak moc je blbé, že si neuvědomuje, že ani tuhle nemusí dodržet.

  22. Proc se ptate stale dokola, kdyz presvedcive vyjadrenou odpoved jsme dostali jiz 3x, a to v poslednich trech volbach?
    Ano, narod to chce, naposledy pritakal 60% hlasu ve prospech generala Pavla.
    Odpoved naroda je zcela zretelna, bez nejasnosti.

    1. Ale to přece není vůbec pravda. Píšu o tom podrobněji níže, ale zkusím to ve zkratce na příkladu:

      Představte si, že máme volební systém jako v „kolébce demokracie“ – Spojeném království. Nebyl by tady žádný Senát ani Rychetského ústavní soud (Mezi ústavní principy pak patří suverenita parlamentu – ve Spojeném království není parlamentu nadřazen žádný ústavní soud, který by dohlížel nad ústavnosti zákonů.), v parlamentních volbách by zvítězilo a vládu (nekoaliční) by sestavovalo ANO a generál Pavel by si za daných okolností nejspíš ani netroufl kandidovat a rozhodně by nevyhrál.

      To vše s tím úplně tím samým národem…

      1. Chapu, jak to myslite, ale my nemame volebni system jako v Anglii.
        A take si myslim, ze podporu nelze prepocitavat na procenta, i kdyz se jimi sam ohanim.
        Existuje neco jako koeficient zla, kterym je treba ve volbach ziskana procenta nasobit.
        60% pro Pavla, ve svetle toho, co je onem znamo a jak se vyjadroval, chapu jako 90% realnou podporu.
        Ten clovek by mel ve zdrave spolecnosti dostat 1%-3% hlasu a ne, ze proleze do 2 kola, natoz vyhraje.
        Parlamentni volby a Petikolka to same- lide a strany s takovouhle povesti a projevem by se do parlamentu vubec nemeli dostat, dokonce by je uz nikdo ani nemel znat, davno by meli dodychavat na smetisti ceskych dejin- a oni slozi parlamentni vetsinu (!)
        Muzeme se tedy prit o nejaka % ale nic tim nevyresime.
        Dulezite je, kdo a s jakou povesti vzbudil ZAJEM, byl VUBEC zvolen a navic zaujal premierske postaveni. A to i bez zapocteni polehcujicich okolnosti (Rychetsky- Nerychetsky).

        S kalkulackou v ruce v nasi pri zrejme zvitezite vy.
        Na druhou stranu, kdyz se rozhlednete kolem sebe a zvazite politicky trend, agilitu a vzdorovitost obyvatel a orientaci volicu, pak zvitezim ja se svym tvrzenim, ze volic v poslednich trech volbach dal naprosto presvedcivou odpoved, ze to takhle opravdu chce.

        Pripomina mi to proverky na zacatku normalizace: kadri museli schvalit pobyt vojsk a komisari po nich takove vyjadreni museli pozadovat.
        Ovsem vtip je v tom, ze nemuseli.
        Po UV to Soveti nechteli, ani komisari nemuseli sedet v komisich a kadri nemuseli vstup vojsk schvalovat.
        Tohle byl NAROD SOBE, odshora az dolu, stejne jako dneska. Nejaky Rychetsky, scitaci metody, prepocet mandatu, pristup do medii atd., to je jen ospravedlnovani narodniho selhani (nerikam vymluva, to u vas nevim 🙂

        1. Já v tomhle souhlasím s Petrem Hamplem, který píše, když ho budu prafrázovat, že volby o ničem nerozhodují, jen ukazují reálné rozložení moci ve státě. Vyjadřují, kdo má v rukou a ovládl dostatečné mocenské prostředky na to, aby prosadil svou vůli. Klidně to může být velmi úzká skupina, která jedná dostatečně chytře a bezskrupulózně, a proti ní stojící bezradná a rozhádaná protistrana – což je podle mne přesně naše situace.

          Ale může to být samozřejmě jinak, i když mé soukromé „průzkumy veřejného mínění“ mezi poměrně širokým spektrem běžných lidí, s nimiž se pravidelně či namátkově stýkám – prodavačky, řemeslníci, zdravotní sestry, stavební mistr, řidič zavážky palivového dřeva, stavební podnikatel a jeho zaměstnanci, výkonná umělkyně, majitel PR agentury (!), policisté (!!), samozřejmě důchodci – abych vyjmenoval jen ty, na které si teď vzpomínám, podporují spíš to, co tvrdím já. Na druhou stranu se nestýkám nebo na tato témata nekomunikuji s pracovníky státní správy, nadnárodních korporací (až vlastně na jednoho, a ten je taky ok), neziskovek, médií (až na jednu, a ta samozřejmě ok není). Ale jaké je zastoupení těchto skupin v celkové populaci?

          Úzká mocenská oligarchie drží v rukou moc, přestože nemá podporu více než 20 % voličů. Dokud jí tu moc nesebereme, volby budou pořád dopadat stejně. A k tomu jsou potřeba ty demonstrace, pronikání do médií, sjednocování různých opozičních proudů a další trpělivá práce.

    2. Stridore,
      možná národ dává špatné odpovědi ve volbách, kdy volí proti svým zájmům, protože je už 30 let špatně programován.
      Programátory vyhodit a nastavit základní nastavení (selský rozum).

    3. “ Naposledy přitakal 60 procent hlasů ve prospěch generála Pavla “ – viděl bych v tom čertovo kopýtko. Viz výsledky prezidentských voleb ve Francii a na Slovensku – 58, 1 – 58,2. U nás zrovna tak. Je-li tu matematik, spočítá pravděpdobnost takové shody u 3 kulturně a historicky rozdílných národů. Jakoby to bylo zdárně programově ošéfované. Ne?

  23. Pochody za mír, setkání pro mír . Po celé reublice jen desítky až stovky občanů ? Co s tím chcete dělat ?
    Heydrich se spletl nebo to byla chyba překladu : Češi jsou smějící se blbci (ne bestie). Copak nevidíte kolem sebe ten nezájem většiny obyvatel veřejně protestovat? Z toho, co tady Fiala a spol. dělá a instaluje je jakákoliv pozitivní změna k lepšímu jen optimismus bláznovstvím a pesimismus realitou.

    1. Já za tím vidím u menší části kolaboraci s mocí a u větší obyčejný strach. Když jste nakousl ten Protektorát, je to sice (zatím) trochu neadekvátní srovnání, ale kolik lidí by šlo pochodovat za mír tenkrát?

      1. Revolucia patri mladym – tym, co este nemaju deti, a ich rodicia sa s prehladom dokazu postarat sami o seba … ale ti revoluciu dnes nepotrebuju, maju chytry mobil, na vsetko apku, teraz uz aj na doklady … cakam, kedy sa vymysli apka na digitalny chleba … viete o kolko by to ulahcilo zivot aj mojim detom, keby si veceru kukli na telefone, a mater ich nenutila cistit brambory?

  24. Nechoďte vidláku kolem horké kaše. Co ste vyjednali z okupace teho papalášského doupěte, strakovka temu říkáte. Kolik mrtvých papalášů odvezli, gde sou hasiči, že tam nehořelo, gde sou sestřičky ošetřující malého bendu, gde sou harpagondechujci s vytřeštěnýma očima, že jim klesá ryto v Česku. Gde to je?

    1. Koukám, že vám chybí titulky typu „Rozvášněný dav opilých Ruskem placených násilníků se pokusil rozvrátit ústavní pořádek a svrhnout demokraticky zvolenou vládu“ a „Demokracie ustála pokus o fašistický puč, jeho vůdcové byli zlikvidováni bezpečnostními silami nebo zatčeni. Probíhají razie a domovní prohlídky po celé zemi. Lidé sepisují petice na podporu demokraticky zvolené vlády a žádají co nejpřísnější potrestání účastníků i sympatizantů“, případně přímo na webu Forum24 Je na čase uvažovat o obnovení trestu smrti pro ty, kteří si neváží základních euroatlantických hodnot 🙂

      1. Koukám, že vám chybí titulky typu „Rozvášněný dav opilých Ruskem placených násilníků se pokusil rozvrátit ústavní pořádek a svrhnout demokraticky zvolenou vládu“ a „Demokracie ustála pokus o fašistický puč, jeho vůdcové byli zlikvidováni bezpečnostními silami nebo zatčeni. Probíhají razie a domovní prohlídky po celé zemi. Lidé sepisují petice na podporu demokraticky zvolené vlády a žádají co nejpřísnější potrestání účastníků i sympatizantů“, případně přímo na webu Forum24 Je na čase uvažovat o obnovení trestu smrti pro ty, kteří si neváží základních euroatlantických hodnot 🙂

        To se zase pletete, čekám že se potichu zloději vytratí, nechají co na kradli, zastydí se a odletí do nějaké cizázké destinace sbírat mango nebo banány aby se uživili. Tlustý domorodky sou grátis.

  25. Ano, národ to nejspíš chce.
    Potvrdil to ne-li v obou posledních parlametních volbách (byť do poslanecké sněmovny s Rychetského nepovoleným větrem v zádech), pak zcela jistě ve volbách prezidentských.
    Národ si zvolil generála Pávka z NATO/USA – tak co asi tak mohl čekat?
    Varianty jsou vlastně jen dvě:
    1. Národ to chce
    nebo
    2. Národ je většinově složen z debilů

    Nevím, co je horší.

    1. Vaše dva předpoklady se vzájemně nevylučují, naopak se vysoce pravděpodobně komplementárně doplňují. Debilita v politickém rozhodování nijak nemusí souviset s výší IQ dotyčného či jeho vzděláním atd. Prostě má jen většina lidí totálně omezené obzory a v jistých ohledech nejsou schopni domýšlet důsledky nejrůznějších rozhodnutí. Ono se ani není moc čemu divit, naší specialitou je umět si nahrabat pod sebe bez ohledu na kohokoliv a cokoli. Těžko pak od takto nastavených jedinců očekávat nějaká alespoň trochu příčetná rozhodnutí při správě věcí veřejných.

        1. K parlamentním volbám se vyjadřuji níže. Pokud jde o zvolení Pávka, tam jsme byli svědky dokonale odvedené práce týmu, který se poučil z předchozích nezdarů a nic neponechal náhodě, počínaje finančním zajištěním, přes mediální podporu až po chytré postavení dvou komplementárních kandidátů, aby pokryli co nejširšího spektrum potenciálních voličů, kteří se vlastně ani netajili tím, že jim nezáleží na tom, jestli vyhraje jeden, nebo druhý.

          Proti tomu stála amatérsky a bezradně působící protistrana neschopná vygenerovat kandidáta s šancí těm dvěma v jejich cílových skupinách konkurovat, naprosto nereflektující realitu, zejména tu mediální, která bohužel rozhoduje. Prostě to nemohlo dopadnout jinak, a to ani v národu složeném ze samých Einsteinů.

          1. Podle mě takřka až do poslední chvíli bylo Babišovo PR vlastně mouchy sežerte si mě … a pak tedy jó, já se tedy vobjetuju = už tohle mělo každýho z nás varovat, a když né, tak aspoň trknout, že žádná alternativa či protistrana neexistuje.. Asi sem nedával pozor, nebo sem fakt už zpozdilej, ale to jediný, co sem zaznamenal v souvislosti s Babišem, bylo to debilní „menší zlo“! Ale psát o něm jako o „protistraně“ a ještě k tomu ke gumovýmu Pávkovi, to se tedy nezlobte, to je na mě přeci jen silný kafe. Ona se nabízí otázka, jestli vlastně nešlo o záměr/scénář …no uvidíme, jak ta Stanova „protistrana“ bude hlasovat vo tý „Smlouvě“ , co k tomu bude povídat těm, který v ní vidí furt to „menší zlo“!

            1. „Protistranu“ chápu daleko obecněji než Babiše nebo ANO. To jen pro upřesnění, aby nedošlo k nedorozumění. Toho protikandidáta nevygeneroval nikdo, nikdo nedokázal využít potenciál těch více než 70 % nevoličů pětikoalice. Tak si z nich díky skvělé PR práci (neboli propagandě) a důkladné všestranné přípravě kus ukousla mocenská klika stojící za 5K. Ty hlasy ležely na ulici a oni je sebrali. My ne, přestože se samy nabízely.

              Ale chápu, že bez spřátelených médií to jde strašně těžko. A mezi výhradně nepřátelsky naladěnými médii ještě hůř.

        2. Takže redefinujme: Národ to tak chce, protože je většinově složen z debilů.
          Asi to pravda nebude, ale budu tu snad po dvacáté pakovat:
          Ještě není dost zle. Vlci občas zavyjí v lesem, ale ven vyběhnou až zle bude.
          Ekonomicky zle, upřesňuji.
          ===
          Ale co dělat? Nic, počkat, až to vyhnije. Nebo si myslíte, že nějaká demonstrace se stávajícím stavem něco podstatného udělá? Já už bohužel ne.
          Mít připravenou stínovou vládu – to je jediné, co může skutečná opozice udělat.
          Protože to, co se tu formuluje jako opozice jsou jenom „odstrčenci“, kteří za poplácání po zádech (a pochopitelně nějaké ty prebendy) udělají to, co jim bude (do)poručeno.
          ===
          Co obvykle dělá Hobit v české Kotlince?
          Počítá dostatečné zásoby ve spižírně, sedí na zápraží a vypouští ze své dýmky pěkné kroužky.
          A čeká na Gandalfa a a jeho ohňostroj. Na něco, co se stane mimo Kotlinku.
          Ne, opravdu nejsme národ Elfů ani Trpaslíků.

          1. Starý kocour – “ Nebo si myslíte, že nějaká demonstrace se stávajícím stavem něco podstatného udělá?“ A víte Vy jaká by byla teď situace, kdyby žádné demonstrace nebyly?(samozřejmě myšleno celou Evropou) Málo kdo si uvědomuje, že právě kvůli demonstracím se možná něco moc zlého, zatím, nestalo.

            1. ….kdyby.
              Mimo jiné těch pár jen velmi mírně úspěšných demonstrací spíše vytváří jakýsi zvyk, rituál: Pár lidí si zakřičí, ve Francii shoří pár aut a „dobrý, jedeme dál.“

              1. Levharti vtrhnou do chrámu a vychlemtají obětní nádoby; to se stále opakuje; nakonec to lze předem odhadnout a stane se to součástí obřadu.

                Franz Kafka

          2. Francouzi mají ve své historii tuším tři revoluce, které přinesly kromě hlav padajících do košů u gilotiny – co? André Maurois napsal u vědomí znalosti této skutečnosti „nešťastný národ, který potká revoluce“. Nakonec viz také VŘSR.

      1. Je úplně jiná situace, tehdy jste se odmítáním radaru nevystavoval potenciálnímu nebezpečí obvinění z trestného činu či minimálně různých perzekucí v pracovním a osobním životě. Navíc nevím, že by se dnes někdo národa vůbec ptal, existuje nějaký seriózní výzkum veřejního mínění na téma té smlouvy?

        Nesouhlasím ani s kauzalitou „pětikoalice je u moci, tak to národ chce“. Pětikoalice je u moci díky kombinaci na míru šitého volebního systému a neuvěřitelného štěstí, rozhodně ne z vůle většiny voličů. Jsme v situaci, kdy maximálně 20 % aktivních blbců jejich prostřednictvím vnucuje svou vůli zbylým 80 %. To má k „národ to chce“ hodně daleko. Takže neplatí teze 1 ani teze 2.

    2. Národ si zvolil ty, kteří si mohou dělat co chtějí.
      Vidláku, dnes máte exkluzivitu na celé chovy slepic poté, co je právě zlikvidovali ti kteří říkají ptačí chřipka.
      Trefeno opět do černého.

      1. Necelá čtvrtina národa si zvolila ty, ktěří se byli předem i následně schopni dohodnout na způsobu, jak uchopit moc a držet se jí, dokud to půjde. A mezitím upravit pravidla tak, aby už je o ni prakticky nikdo nikdy nemohl připravit. Zbytku to bylo buď jedno a k volbám vůbec nešel, nebo se nechal rozdělit a opanovat.

        Nepřijímejme prosím JEJICH narativ, že jsou u moc z vůle národa nebo jeho většiny. To je LEŽ!

    3. Kdyz my Cesi jsme na tom spatne , zbabely a zrudny hyeny vyskoci , aby zacali hnusne vyt a napadat nas zbabele ze zalohy, kde se da, ve prospech tech, co chteji asi zahubu..
      K tomu nezapomenou zneuzivat dobre vule a laskavosti kazdeho..
      Dle toho vyti je kazdej pozna..Nic novyho.

    4. Platí bod 2 co jiného chcete od nemyslící většiny vychované Bleskem, ČTV a našimi nemyslícími a koupený i intervjuky.

  26. Smlouvy se smlouvujou, blazni se radujou

    https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1996-297

    https://www.army.cz/scripts/detail.php?id=12055
    https://g.denik.cz/1/33/sofa_smlouva.pdf

    Ono to skoro vypadá, že každých cca. 10 až 15 let potřebujeme uzavřít smlouvu novou, hezčí (lepší). Na druhou stranu, vždyť ta SOFA ohledně radaru v Brdech neplatila snad ani rok:

    Viz.Článek XXXIV Vstup v platnost, změny a doba platnosti, bod 4
    …tato Dohoda zůstane v platnosti dokud bude v platnosti Dohoda mezi Českou republikou a Spojenými státy americkými o zřízení radarové
    stanice protiraketové obrany Spojených států v České republice

    S touhle novou to dopadne stejně…

    1. Jedna vec je mi zahadou a stale bloudi hlavou mou ,
      proc nepodezrela fuchtle, je mi podezrelou…
      Zase zasah Vyssi moci.
      Pred casem sem psal , ze se zelinar boji domu ohledne toho picnuti do Kremlu.
      Ted ma znicenou protiraketovou obranu Kyjeva a zalezi jestli Putin stale hori pomstou. Jako predtim..
      Rikali verohodny osoby , ze kolem 160 milionu za 30 obrannych raket bylo zniceny v minute.
      Kinzal je vymyslenej hlavou , ktera nemysli na penize , co za to..To se pozna..
      Vylitne do velky vejsky a potom jako jestrab na mysku leti velkou rychlosti dolu ,na cil..
      Asi 3-4 vteriny /km. Nebo tak , nejsem vedec , tak asi to bude spravne.
      Ja sem furt na ty konkretnosti a tak by me zajimalo , kdyz ten rus na nas vlitne , nejen kdo vlastne, ale taky a predevsim jak a cim nas ubrani..
      My sami to nebudeme a je tady zajemce.
      Jen se doufam nekdo kandidata na nasi obranu na to zepta..
      Myslim, ze by to bylo namiste..
      Dyz neco nevim , tak se zeptam…/A nedelam ze sebe chytryho,ze jo/..
      Zase se rozdavala velka medajle , tentokrat za nejvetsi zasluhy vo EU.
      Rad Karla Velikyho /Charlemagne/.Taky nas ta zruda zotrocovala/..
      Ten drzitel nynejsi medajle taky i kdyz neprimo..
      Sesli se zase vsichni /co nas taky zotrocujou/, co porad lezou za zelinarem a vo nic jinyho se nestaraji a potom to vypada v EU uplne blbe , pac vlady jen predstiraji , ty rozhodli , kdo ten rad dostane , sou ty pravy a udelali se divakama , aby zase cumeli , ochotne nadsene co nejvic tleskali , kdyz je to potreba a objimali . Ted.
      Oncoming events, cast their shadows.
      /Udalost ktera se teprve stane , upozornuje a varuje nas na to predem, svymi stiny/
      Behem reci zelinare ale, kazeta s radem sama vod sebe spadla na zem..A.
      Nikdo nebyl kolem nablizku..
      Porad to ve mne bloudi a nechce to pryc.. A tohle taky..
      Kdyz se odehravala ta prestrelka na Kennedyho , jeho slavna manzelka na misto , aby reflexivne a normalnim instinktem /ma to kazdej/, strhla chote dolu na sedadlo /aby se netrefili/ , zacala lezt za jizdy , po zadni kapote auta a sbirat kusy manzelova mozku.
      Mozek lidskej neni stavebnice a zpatky dohromady uz nejde nikdy sestavit.
      Teprve potom manzela /smrtelne zranenyho /chytla a drzela s jeho hlavou na kline..
      Kam dala ty kusy manzelova sesbiranyho mozku, se nevi..
      V nemocnici uz cekal personal a dav lekaru specialistu , vsichni cekali , ale dal .
      Protoze manzelka drzela smrtelne zraneneho manzela vsi silou a nechtela po prijezdu ,nikomu umirajicicho manzela , nekolik minut, k osetreni vydat , na vcasnou zachranu jeho zivota…Jak tohle muze bejt..
      I vteriny jak je znamy hrajou roli..
      Asi za pul hodiny vypukla zase bitva ,ted mezi doktory a uredniky nemocnice a tajnou sluzbou vo telo mrtvyho Kennedyho.
      Vyhrali ty co meli kvery a do bedny sel Kennedy , na letiste a do nakladniho prostoru letadla..I kdyz zakony urcovaly, ze telo zesnuleho musi zustat v Texasu.
      Unos zustal nepotrestan. S moznosti se taky divit.
      Krast, unaset presidenty se zbrani v ruce a verejne , neni jen tak obyc prestupek.
      Proti zakonum..Za daleko mensi veci policie casto strili na pachatele, aby neprezil.
      Manzelka a kazdej po takovych tragickych udalostech , sbirani kousku mozku manzela, potom manzel smrtelne zranenej, drzeni a boj o manzela atd. musela byt poradne v soku ,jako ostatne by byl kazdej…
      Ale ta najednou nelenila a zacala s ostatnimi organizovat obrad , byl potreba soudce as bibli , snazila se , aby se bez zdrzeni a co nedrive se odehrala jeste za letu, co nejdrive prisaha Johnsona , aby se stal presidentem a musela u toho jeste bejt a stat hned vedle prisahajiciho..
      Vubec nic ji do te zalezitosti nebylo.
      Udalosti a velmi tragicke pred hodinou, nebo tak , najednou neznamenaly pro ni nic.
      Vyznacoval se, se svoji sestrou Radziwill ,velkou potrebou vynikat a upozornovat porad na sebe v mediich , jezdila uz za zivota sveho mnazela , aby travila svou dovolenou se sestrou na jachte to bohatyho a dost vodpornyho zoku penez a rejdare , za kteryho se potom za nekolik let neuspesne provdala…Nakonec z ustavu kde byl mozek Kennedyho ulozen , ten mozek ,predtim ukradenyho z Texasu presidenta ,nekdo taky ukrad….
      Neco mi tady nehraje , ale jinak nkomu..

  27. Myslím si, že vzhledem k rozložení sil okolo nás nehraje až tak velkou roli, jestli smlouva bude přijata nebo ne.

    Ze západních struktur se vyvázat nemůžeme. Nemůžeme si dovolit být ze všech stran obklíčeni nepřátelskými státy. A v současné době by bylo velkou chybou si nadělat nepřítele zejména z Polska, protože se jedná o silný stát s velkou armádou, který by nás rychle smetl. Polské spojenectví s USA je všeobecně známá věc a na tom se v dohledné době nebude nic měnit. Obdobný problém hrozí i v případě Německa, i když to na rozdíl od Polska není tak militarizované.

    I kdyby se na Slovensku dostala k moci letos na podzim vláda s protizápadní orientací, nemůže si z podobných důvodů moc vyskakovat. Hypotéza, že by v případě porážky Ukrajiny mělo Slovensko společnou hranici s Ruskem, je sice reálná, ale konec války je v nedohlednu a Ukrajina určitě nebude poražena jen tak. Takže s tímto scénářem nelze počítat. Nová slovenská vláda tedy bude mít také jen omezený manévrovací prostor.

    Z těchto důvodů by se opozice měla soustředit spíš na řešení domácích než zahraničních otázek, protože to jsou řešitelné věci i v rámci současného zřízení. Upozorňovat zejména na ekonomická selhání Fialovy vlády, na problémy bežné populace, jako např. nedostatek míst na středních školách. Třeba tento problém je médii i politiky okázale ignorován.

    1. Ještě bych dodal, že po volbách na Slovensku očekávám razantní zhoršení vztahů mezi Českem a Slovenskem, protože Fiala nesnese slovenské dezoláty u moci. Sice se to asi nevyhrotí jako mezi Ruskem a Ukrajinou, ale bude to znamenat řadu problémů.

      1. Bohužiaľ,
        veci sa zariadia tak, že slovenskí dezoláti si aj v prípade volebného víťazstva ani neškrtnú. A to aj za cenu že servili a prisluhovači by museli vytvoriť desaťkoalíciu alebo vyhlásiť stav núdze.

    2. Hypotéza, že by v případě porážky Ukrajiny mělo Slovensko společnou hranici s Ruskem, je sice reálná,…

      Na základě čeho se domníváte, že je reálná? Proč by mělo Rusko mít sebemenší zájem obsazovat celou Ukrajinu? Jaké konkrétní události tuto hypotézu podporují?

      1. Za současného vedení se Ukrajina v žádném případě nevzdá ztracených území a bude o ně bojovat. Rusko tedy nemá jinou možnost než se z těchto území stáhnout nebo kompletně ovládnout celou Ukrajinu.

        Citace z Dekalogu ukrajinského nacionalisty:
        „Здобудеш Українську Державу, або загинеш у боротьбі за Ней.“

        Překlad:
        „Vyhraješ za ukrajinský stát nebo zahyneš v boji za něj.“

        Ruskou invazi na Ukrajinu odsuzuji, protože Rusko tím otevřelo Pandořinu skříňku. Válka přinesla skvělou záminku pro západní elity, jak utáhnout šrouby. Naše slavná pětikoalice má najednou netušené možnosti, protože má skvělou výmluvu. Spousta věcí by neprošla, pokud by nebyla válka. Banderovce na Ukrajině to nezlikvidovalo, ale ještě posílilo. Mají moc, vliv a peníze, jaké nikdy doposud neměli.

        1. Nebuďte netrpělivý, pane dezolátský kolego. Všimněte si chladného klidu oficiálních ruských míst v kontrastu s hysterickým ječením Kyjeva a Západu. „Vy si tam něco šmudlíte, ok, nevidíme to rádi, ale na výsledek SVO to nebude mít sebemenší vliv.“

          To o lecčems vypovídá. Minimálně o pevnějších nervech.

        2. Invaze . hmm řekla bych ochrana a v hodině dvanácté. . To měli nechat ty americké sajrjty co se tam vyráběly na svoje lidi vypustit a lidi zlikvidovt. Uvědomte si co udělaly poslední dva roky u nás a to co by tam amíci s ukrošama vypustili by bylo mockráhorší a koneckonců nevyhnulo by se to ani nám,. To jste nezaregistroval jak Nulandka ječela, že se k tomu nesmí dostat. A co ty štandrle u těch laboratoří v atomelektrárnách. proč asi?

          1. My sme Slovani a tak vetsinou podlehneme , mame takovou povahu, chovame se po nasem po Slovansku a nemuzeme jinak a ma to svoje vyhody a nevyhody.
            To poskytuje velke prilezitosti , aby vselijaky zkurveny svine , uchylny hovada ,mezi nami neustale na nas chrochtali a plivali ty smrduty odporny sliny v jednom kuse. Sou tak daleko horsi cizaku.
            Musi nas vetsinou nekdo zachranovat , v tom svete bestii bez svedomi a jiny sou na tom hur a jdou za jiny na jatka…

    3. Poláci jsou dost militarizovaní a ta munice, kterou mají se bude muset někde vystřílet. Když je nějaký stát takto militarizovaný, tak dříve či později začne mít choutky a hned nato bude použit svými spojenci jako beranidlo proti nepříteli. Viz případ Německa ve WW2 -totálně militarizovaná zem, agresivní národ, agresivní ideologie.

  28. Ad „Smlouva je ve sněmovně, záhy bude podepsána“:
    Smlouva ještě není ve Sněmovně , nejdřív musí být podepsaná, pak teprve poputuje do Sněmovny.

    Podle ministryně obrany obsah smlouvy byl předem konzultován s opozicí (ANO a SPD):
    „… Já bych z tohoto místa chtěla velmi poděkovat zástupcům hnutí ANO, konkrétně paní Aleně Schillerové a jejím kolegům za to, že když jsem je oslovila s nabídkou, aby tu smlouvu oni mohli ještě před vládou se mnou diskutovat a s mými kolegy, tak toho využila. Tu smlouvu jsme diskutovali dokonce s experty ANO.

    Stejnou nabídku, úplně stejnou nabídku jsem dala zástupcům hnutí SPD. A světe, div se, dokonce i proběhlo jednání se zástupci SPD. Jistě to potvrdí pan Radim Fiala, se kterým ta schůzka byla domlouvaná, a té schůzky se účastnil právě vámi zmiňovaný, pane Okamuro, pan poslanec, bývalý plukovník Vích. Takže i s ním jsme diskutovali obsah té smlouvy DCA a také velmi podrobně. Také jsme mu dali nabídku nějakých dalších dotazů a diskusí, kdyby chtěl něco doplnit. A dokonce těmto jednáním před vládou se zástupci opozice ještě předcházela jedna schůzka. Ta byla v listopadu roku 2022. Konala se na resortu Ministerstva obrany. Byli tam pozvaní všichni zástupci jak horní, tak dolní komory z výboru pro obranu, pro bezpečnost a pro zahraniční věci a tam vlastně úplně poprvé slyšeli o tom, že se tady vytvořily nějaké týmy, které pracují na vytvoření té smlouvy, které se říká DCA. A tam byl za hnutí SPD, pane Tomio Okamuro, váš kolega pan poslanec Kobza a také i s panem poslancem Kobzou tam probíhala velmi detailní diskuze o této smlouvě.“
    https://1url.cz/dr7dr

    1. Jen čistě teoreticky a hypoteticky, neví ti nahoře něco, co my ne? Jestli jde prioritně o ovládnutí území a jak jsem někde četl, problémy indiánů šerifa nezajímají, pak možná může český národ jako entita přežít jen tehdy, bude-li novým pánům užitečný a při tom dostatečně servilní. Copak je nějaký problém například rukama poslušných a možná i nadmíru ochotných sousedů tu vzpurnou českou bandu prostě vyhubit a území obsadit někým poslušnějším a užitečnějším? Taková malá volba mezi Skyllou a Charibdou, že? Pětikolka odečítá páníškovi z úst, co by tak asi mohl chtít a jeho přání v předstihu plní. Přitom se stará, aby naše zem byla co nejméně atraktivní a případní noví osídlenci přes ni jen prošli. Určitě je to hanebné a ponižující, ale pořád lepší, než být mrtvý. To je totiž nafurt. Předesílám, že jde jen o mou alternativní úvahu a metaforu, kdy si naprosto nečiním právo na její možnou pravdivost.

    2. Co vyvozujete z toho, že s Vámi jedná někdo o něčem s čím nesouhlasíte?
      Vše uvidíme při hlasování v parlamentu.

      1. Primárně jsem nevyvozoval nic, jen sem dal informaci, aby se vědělo, že (ministryně tvrdí, že) parlamentní opozice byla s plánem obeznámena od loňského listopadu.

        Ale na dotaz vyvodit mohu: kdyby opouši byli opravdu proti, tak mohli aspoň spustit kravál. Spustili prd, čili jsou smířeni.

        A co uvidíme při hlasování ve Sněmovně, je nejspíš jasné. SPD bude hlasovat proti (možná s nikoli 100% účastí), ANO se rozdrobí na nepřihlášen/zdržel se/pro/proti. Vládní strany jednotně pro (několik nepřítomno, nelze vyloučit ojedinělé hrdiny, kteří se zdrží).

        Většině lidu je to putna. Prvky tuto většinu skládající jsou tupé nebo otupělé.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *