28 března, 2024

Senátní volby po Vidlácku

Senátní kandidáti za Pětikolku musejí v neděli ryčet nejvíc. Do senátu se posílá za zásluhy. Místečko je to teplé, dobře placené a je na šest let. Tedy úplně nejdéle. Prebendy spojené se senátorským křeslem jsou tučné, zájem o podporu je velký, kampaň stojí značné peníze. Do senátu se nevysílají nýmandi, ale dlouholetí matadoři s velkými konexemi a telefonem na předsedu. Ztráta nějaké radnice se dá přejít, ale ztráta místa v senátu… to bude bolet. Hodně bolet. Tož dejme si záležet.

Co se týče senátních obvodů, hlasy nepropadají. Není žádná pětiprocentní hranice. Ale postoupí jen dva kandidáti s největším počtem hlasů, tu a tam se stane, že je senátor nadpoloviční většinou zvolen rovnou. Pak je druhé kolo, kde se vybírá mezi nimi. Je tu tedy ještě šance na reparát, kdyby se teď nezadařilo.

V dnešním článku okomentuji všech 27 volebních obvodů a pro každý řeknu nějaké jméno. Ale opět platí, že Vidlák tam nebydlí. I když uvedu nějaké argumenty, sami se rozmyslete, jestli neříkám nějakou blbost. Zajímejte se, projděte si statistiky, podívejte se na kurzy u Fortuny, přezkoumejte moje doporučení. Vidlák tu není od toho, aby se mu věřilo, ale aby se o tom přemýšlelo. Jasné?

A opět zopakuji – nejcennější jsou nevoliči. Ti mění zavedené pořádky a rozvracejí předvolební průzkumy. Vy, co nechodíte, tentokrát běžte volit a nevolte Pětikolku. Pokud jste dlouhodobý nevolič, má váš hlas cenu zlata.

Tož jdeme na to:

Beroun č. 16:

Neházet Oberfalzerovi, neházet Karimovi. Oba jsou přímo za pětikolku. Pak je tam ještě Sidovský a Michal Auředník. Jsme blízko Prahy, tady si člověk moc nevybere. Hoďte to Sidovskému. Tady budeme rádi, když zasloužilý matador z ODS půjde do kytek a nastoupí LGBT umělec. Byť Auředník by se mi líbil víc.

Blansko č. 49:

Neházet především Vítkové, neházet Sukalovskému za STAN a neházet tomu horolezci a lektorovi Vítkovi za Piráty. Má tam šanci Rokos za SPD? Pokud ano, hoďte mu to. Pokud ne, hoďte to Žirovnickému, který je za ANO a alepoň měl od Babiše prachy na kampaň.

Brno město č. 55:

Neházet Topferovi, neházet Pavlíčkovi. Podpořil bych asi Kotase za SPD, to je architekt a zajímavý chlap.

Brno město č. 58:

Neházet Duškovi, neházet Sedláčkovi. Podpořte Koudelku – SPD + Trikolóra.

Bruntál č. 64:

Neházet Loventhalové. Za Trikoloru je tam Hustáková, za ANO je tam Václavec. Tady fakt nevím. Slovy klasika se říká: „Bruntál nebrat.“ Vy, co jste místní, koukněte na kurzy Fortuny a hoďte to tomu, kdo má proti Loventhalové největší šanci.

Český Krumlov č. 10:

Neházet Hunešovi, neházet Jirsovi. Je tam Mikeš za SPD. Pokud má šanci, hoďte mu to.

Frýdek Místek č. 73:

Neházet Folwarcznymu, hodit to Matušekovi za ČSSD + ANO. Region je to razovity, tož vy místní víte nejlépe, jak si tam stojí.

Hodonín č. 79:

Neházet Kuchařovi, neházet Rajchmanové, neházet Vašíčkovi. Za SPD je tam Krabička, za ANO je tam Brančíková. Něco mi říká, že lepší volba je Krabička, ale opět – vy místní musíte vědět.

Jičín č. 37:

Czernin ven. Druhý je Fraňek a tady se toho asi moc nevymyslí. Tihle dva zřejmě budou v druhém kole tak jako tak. Takže raději Fraňkovi ať se nedostane Czernin.

Jihlava č. 52:

Zde je moje srdeční záležitost – Milošek Vystrčilů, co projebal Škodovce miliardy peněz v Číně. Tak toho v žádném případě. V tomto okruhu jsem vyzval všechny kandidáty, aby přijeli ke mě, že dostanou reklamu. Nielsen za PRO odpověděl hned a včera večer jsme spolu seděli. Pak jsem porušil vlastní pravidla a pokusil jsem se oslovit i ostatní kandidáty. Lhotskýho za SPD, Pavlíka za KSČM. Nic. Nestál jsem jim ani za odpověď. Hoďte to Nielsenovi. Ten si u mě navíc nechal vysvětlit, jak to dneska funguje na polích a nadchnul se pro Vidlácký přístup k zemědělství. Nielsena vysloveně chci v senátu a doufám, že i jinde.

Karlovy Vary č. 1:

Neházet Slavíkovi, neházet Horníkovi, neházet Vaňkovi. Tady má proti pětikolkářům šanci zřejmě jedině Procházková za ANO.

Kroměříž č. 76:

Neházet Seifertovi, neházet Jelínkové. Tady máte Janu Zwyrtek Hamplovou, která je podle mě dost populární, aby to dala. Potvrzuje to i aktuální průzkum. Navíc u mě paní Hamplová byla na návštěvě a jak říká Loprais – Zwyrtek Hamplová je Tatra do těžkého terénu.

Kutná Hora č. 40:

Neházet Procházkovi, neházet Daczické, neházet Jeništovi. Tady obhajuje Strnad za ČSSD a podporuje ho ANO. Přijde mi to jako nejlepší řešení. Hoďte to Strnadovi. Dušek za SPD.

Liberec č. 34:

Neházet Motshagenové, neházet Canovovi. Máte tam Holatu za SPD, případně Kotasovou za ANO. Dal bych přednost SPD, ale vyhodnoťte to sami.

Mělník č. 28:

Nejobskurnější kandidát Šarapatka… tři Zdrávasy a dva Otčenáše. Nevolit. Nevolit ani Holečka, nevolit Smotlachovou. Tady máte Noveskýho – experta přes energetiku. Mluvil na Václaváku a má podporu i SPD. Alespoň bude v senátu někdo, kdo těm arogantním nedoukům vysvětlí, proč mají tmu a zimu.

Most č. 4:

Volte Turkovou za SPD.

Nový Jičín č. 67:

Neházet to Váňové. Opět jsme v razovitém regionu, máte tam Lišku za SPD, máte tam Mužíka za Trikoloru. Známý je i Leo Luzar…

Olomouc č. 61:

Když vynecháte všechny kandidáty za Pětikolku, tak vám zbude Majerová za Trikoloru, Brázdil za ANO a bezpartajní Vrána za PRO. Majerová i Vrána byli u mě, ale Majerová má podle mě větší šanci.

Ostrava město č. 70:

Nevolit Nytru, nevolit Hujduse. Tady bych asi neriskoval a hodil to Antlovi za ANO.

Pardubice č. 43:

Nevolit Horskou. Máte tam Noska za SPD a Charváta za ANO. Charváta bych nebral, koaluje s ODS.

Plzeň město č. 7:

Nevolit Naxera, nevolit Chaloupka. Šanci má podle mě Kovářová.

Praha – všechny obvody:

Tady to bude těžké. Skoro všichni jsou nějak propojení na líbodémo a najít tady někoho mimo Pětikolku bude dost obtížné. Podle mě je reálné podpořit Kobzu za SPD (a palec nahoru, že se v Praze troufnul), další je Vacek za PRO a Bohbot.

Tábor č. 13:

Nechápu, že zrovna v Žižkově městě je takový nával kandidátů. Pokud vyřadíme Pětikolku, tak zbývá Větrovský, který obhajuje, případně Zábranský za SPD – jeho program je zrušit senát.

Ústí nad Labem č. 31:

Nevolit Baleje, nevolit Dytrta. Za PRO je tam Telecký, za SPD Hladík. Hladík má větší šanci.

Ústí nad Orlicí č. 46:

Tady je to jednoduché. Jeden za KDU a jeden za ANO. Jinak nikdo. Hoďte to Ešnerovi. Dostane se z prvního kola.

395 thoughts on “Senátní volby po Vidlácku

  1. Ještě jeden argument

    I ten oblíbený a dosud úspěšný starosta je podroben vnitrostranické disciplíně, která je u stran pětikoalice zcela protikladná vůči boji za zájmy občanů (na jakékoli úrovni). Tato disciplína může být nejrůznějšími praktikami vymáhána (vzpomeňme na aféry o posledních presidentských volbách Parlamentem, kdy jednotlivým volitelům chodily obálky s náboji, případně fotografie jejich dětí s poznámkou, že to nebude fotoaparát, co na ně bude mířit „příště“ apod.).

    Členům uvedených stran se tudíž nedá věřit ani v situaci, pokud oni sami nastoupí na svůj post s těmi nejlepšími úmysly – soudruzi mají mnoho prostředků, jak je postavit do haptáku, když to budou potřebovat.

  2. Ten „úprk před mobilizací“ možná nebude hlavní příčinou nezvyklého pohybu lidí v RF.
    V Polsku totiž byla dnes provedena distribuce jodových tablet do všech okresů.
    A protože nejen západní státy odmítají poskytovat odešedším Rusům poskytnout azyl, je dost pravděpodobné, že se proti Rusku chystá nějaká velká sviňárna.

    1. Občan: tohle je podivný. Analytici tvrdí, že mobilizaci lidé odmítnou a budou odpírat sloužit se zbraní. Potom se ale dozvíme, že hodně zemí vlastně brání Rusům dezertovat.

    2. v Polsku probíhá cvičení společně s Brity a Američany. Cvičí i Francouzi společně s Řeky, kde to si už nepamatuji.

  3. Představme si mobilizaci dnes v ČR.
    Kam by muži šli? Pod sukně? Do stodoly? Vyhledat Okresní vojenskou správu? Nebo je určeno nějaké seřadiště? A kdyby už se někde sešli, kam by šli potom? Do kasáren?? Jsou pryč. Není zázemí (týl), nejsou zbraně, nejsou velitelé, nejsou lidi s vojenskou zkušeností – jenom my důchodci, třeba já ještě čerstvý.
    Naše země je v rozvalu. Okupovaná německým a americkým okupantem, bezbranná, ožebračená, prošpikovaná sledovadly, lid určen na porážku.

      1. povolajú aj s modrými knížkami 🙂 , som ročník 1954 ale dnes nevidím zmysel bojovať za vlasť, ona vlastne už neexistuje. Isť zomierať pre korporácie, blbú čaputovú a podobný exkrement naozaj nemá zmysel. A to nehovorím za Ukrajinu prerastenú všetkým možným len nie demokraciou 🙂

          1. To není důležité komu jste přísahal. Pro občany státu existuje branná povinnost a je jedno, jestli jste přísahal pracujícímu lidu vedenému KSČ, České a Slovenské federativní republice nebo České republice. Případnému povoláváku se nevyhnete , pokud nejste vyřazen z vojenské služby. Ale i pak Vám hrozí povolání do Volksturmu až bude nejhůř. Naštěstí tahle země nemá dostatek zbraní ani pro Aktivní zálohy (vše se poslalo do Iráku a dneska na Ukrajinu) natož pro mobilizované.

            1. Naštěstí tahle země nemá dostatek zbraní ani pro Aktivní zálohy (vše se poslalo do Iráku a dneska na Ukrajinu) syrske opozici, kurdum…

              co se neposlalo, tak se rozdalo firmam, zbytek se sesrotoval

              proto uz zadne zbrane na skladech nemame, ani munici
              (pry existuje linka na 58, ale zkuste ji po triceti letech spustit)

              navic nemame kovy, hute

              linka predpoklada ze mate z ceho vyrabet, tj potrebujete polotovary

            2. Poslední branci byli 2004 a už deset let předtím stál výcvik za hovno. Tzn dnešním povolávákem (divné slovo, radši jsem si ho vyhledal, ať nejsem za vola) bude náš mocný stát nabírat odpad 35+, relativně kvalitní materiál 45+. Aktivní zálohy se z velké části skládají z prepperů, tam je nedůvěra ke státu zhruba na stejné úrovni jako nenávist k Rusku. Tzn. půlka nadšeně nakluše pobíjet východní verbež, druhá půlka stejně nadšeně začne pobíjet úředníčky s odvodovým lejstrem. Zoufalý materiální stav AČR je ten poslední problém, který budou razítkovači řešit.

      2. Vy to mate popleteny,nevite vubec nic,, nemyslite , jen se dulezite a jeste jesitne vyzvanujete ,stavite na odiv vase sebeobdivne bezmyslenkove kecy , kdyz predevsim zalezi za jakym ucelem by mobilizace byla. Proti komu.
        Ale to vam je jedno, jen kdyz jste notoricky prechytralej.

    1. Ani Okresní vojenské správy už nejsou, dávno. Existují sice Krajská vojenská velitelství, ale čím se zabývají je mi záhadou.

    2. Mamánci-papánci by šli pod sukně a pokud by měli být mobilizovaní jen muži, tak asi by zbyli jen ti důchodci, zbytek by urychleně měnili pohlaví.

  4. Ještě se nabízí jeden cíl, který si Ivani už taky odzkoušeli.
    Sejmutí satelitu z oblohy.

    Pokud by se jim podařilo jen vyrušit vysílání poloviny ze systému GPS, tj 12 kusů, můžou jít všechny „chytré hračky“ do hajan. Změní se jen na kupy šrotu.

    1. To samozrejme umi, ale to je trumf to opradvove vlaky, ne do tohohle solichani.

      Jako spousta u nas i v Rusku lidi jecela hned po prvnich sankcich, ze by meli okamzite zavrit plyn i ropu do Evropy, jako protisankce.
      Jinak ze jsou v Kremlu zbabelci (a zradci).
      No, do dneska Rusove ropu ani plyn nezavreli. Tupci v EU se o kolosalni pruser postarali sami.
      Neni to tak lepsi?
      Jeste porad muzou Rusove kohouty zavrit, ale tim ten trumf uz odehraji a nikdy jindy uz nezafunguje.
      Stejne jako SWIFT. Zapad vynesl jeden ze svych hlavnich trumfu hned na zacatku.
      To delaji jenom namysleni blbci.

      Satelit(y) z oblohy sejmete jenom jednou. Priste uz budou vsichni pripraveni.

      1. Re: Třešňák

        Souhlasím, ovšem s dodatkem, že to začíná vypadat dost blbě na to, aby to Ivan začal brát jako boj o další existenci Ruska.
        A připomenu větu, kterou pronesl Vladimírek – k čemu by byl Rusům svět bez Ruska.

        1. Nick Anteportas napsal k hodnocení ruské operace (před mobilizací) toto:
          „Rusko sousedí se státy, které mají dohromady víc, než 4.mld. lidí. To je 30 x víc, než má samo obyvatel. Naproti tomu USA sousedí se státy, které dohromady mají o polovinu méně obyvatel, než USA.
          To znamená, že Rusko má asi 60x víc přirozených problémů, než jeho rival za oceánem. Čekat tedy od Ruska, že se bude zabývat jednou setinou sousedů dnem a nocí, si může myslet jen naiva.
          Když uvážíme, že Rusko má pramen nedozírného přírodního bohatství a k tomu jen třicetinu obyvatel v porovnání se sousedy, musíme uznat, že udržet to celé pohromadě a ještě fyzicky bojovat proti přesile, je umění.
          Pokud to někdo nemůže pochopit, měli by ho strčit do nějaké malé vesnice, posadit ho tam na truhlu s pokladem a neopomenout o pokladu říci všem sousedům v okolí.“

          1. Alena: popsala jste rozdíl kontinentální a oceánské moci. Anglosasove se chlubí, jak jsou schopni, morální a svobodní, ale je to zásluha toho, že žili od nepřátel oddělení mořem nebo oceánem. Nemuseli utrácet všecko za armádu a nemuseli stát centralizovat jako Francie, která čelila víc nepřátelům na pevnině. Jak je to snad z ostrovů rozestvavat lidí desítkách zemích na pevnině.

      2. Na co budou pripraveni.
        Na dalsi s cim rusove nebo cinani prijdou a budou zase beznadejne reagovat, jako vocaskove..??
        V tom je to hlavni . Vocaskove se nazyvaji , protoze jsou umisteny /sami se tam umisti a ochotne/,az na konci a jen chabe, nebo vubec ne ,reaguji,ale jen s povolenim….
        Casto si sami neuvedomuji nic z toho , hlavni je jejich parasiticka neschopnost, neco vybudovat , vytvorit, zorganizovat ,pomoci jinych a nebo jen aspon neco zlepsit..
        Dokonce i videt aspon nejake problemy. Cokoliv.
        Kdo umi ten dela , kdo neumi ten cumi a nekdy uci..
        Cina umi napr. nejen sestrelit satelit ze zeme ,ale uz ma neco tam, nahore, co umi kazdej satelit sezrat…

    2. Asi to umí obě strany a možná i Čína. A taky by bylo zajímavé vědět, jak je v této oblasti zaangažovaný Musk.
      Chodí různé zvěsti o tom, že stejně jako USA používají soukromé armády pro operace, které nemůže organizovat vláda, že analogicky vláda provozuje projekty skrze papírově soukromé společnosti. V různých oborech a oblastech, přičemž část přes Muska.

      1. Duvodu delegace vyvoje a vyroby na bileho kone je vice, hlavni jsou ale dva: produktivita a operativnost pri nakladani s kadry a moznost utajeni i po uplynuti zakonne lhuty, platne pro statni firmy. Privat nepodleha zakonu o pristupu ke (statnim) informacim, takze o svych aktivitach nemusi rici nikdy nic.

        1. Ja bych jeste pridal odpovednost.

          Pokud neco podela soukromnik – bily kun, tak ho hodi pres palubu, a jeste se pudou placat po ramenou, jak u nich ta spravedlnost funguje.
          Pokud neco podela stat, tak to az tak snadno nejde. Musi mlzit, lhat a i kdyz z toho ti jedine spravni nakonec vyklouznou, tak smrad zustane dlouho a nekdy to pocase praskne uplne.

          1. Ano, tak to je. A duvodu by se naslo vice, obecne ale muzeme shrnout, ze privat je pruznejsi a nemusi se nikomu zodpovidat.

              1. Tak jsem to i pochopil a strcil do hrubeho pytle „pristup k informacim“.
                Podle meho takhle zbohatl a funguje Gates, Bezos a dalsi zapadni oligarchove, vsichni jsou nastrcene osoby (ale nerikam, ze bez schopnosti, ty mit musi).
                Maji dve mouchy jednou ranou: jednak to tak lepe funguje a za druhe se jedna o mocny ideologicky nastroj, dokazujici moznost selfmademanstvi, ktere uz pres sto let nefunguje. Tim jsou masy chlacholeny a udrzovany v nadeji, a to mozna rozhodujicim zpusobem.

      2. Teď jsem opravdu zmaten. To, že projekt Starlink je financován a využíván hlavně USA Army je již dávno proflákntá věc. Jsem si dost jistý, že se takto pozitivně vyjadřoval i p. Mrcasík. Jedná se ve vašem případě o kamufláž, současnou nejistotu, nebo opravdu o jinou osobu?

    3. Vetsina chytrych hracek se da navadet mobilem

      Vezmete mobil se simkou a hodite ho k objektu, tesne pred dopadem rakety se na nej zavola

      1. Re: tjj

        Hmm, máte poněkud zvláštní představy o fungování světa.

        Uklidním vás:
        – pokud nefunguje celulární síť, je klasický mobil k ho*nu.
        – pokud nefunguje GPS, případně ruský Glonass, je vám k ho*nu i mobil s nahranou mapou a dekodérem satelitních dat.

        Vyřadit celulární síť dokáže kterýkoli poučený dvounožec. V úplně nejhorším případě přesekne kabely sekyrkou.
        Se satelitní sítí to už je kapánek horší.

    4. Co umi veleni na U. je zavarit poklopy do tanku ,aby posadky nemohly vylezt pred utokem..
      A behem utoku.
      Mimo jiny hruzy.
      Kazdej mrak ma stribrnou vobrubu..
      Bral bych nejen Scholtze ,ale nejvic tu Wurbock, aby vedla Nemce nejlip.
      Prohlasila ze Nemecko je ve valce s Ruskem, ze na germanech nezalezi ,ale vod nich bere horem dolem , nejen zvoleni ale vsecky prachy a jeste vyhody.
      Dozivotni vydrzovani parasit.
      Jeste ukajeni hysterie ,cumte na mne jak se ted dulezita..
      Je ted pisou, nejvic popularni politik..
      Jako vedlejsi nasledek valky, rozpad Nemecka beru.Vsema deseti.
      To uz je asi 200 let potreba. Pro zarucenej mir na svete..
      Zrejme ,myslim si mobilizace hlavni duvod byla neschopnost rusu zastavit utoky na tu atomelektrarnu. Po hlasovani, pak Kreml muze odpovedet jak chce ,protoze to bude napadeni uzemi Ruska.
      Vubec za nektery nasledky s kterejma nepocital , by mel medved dostat specialni pamlsek..
      Na zaver ,z bible , co je nahore je i dole. Nahore je leyno.

  5. Homer Simpson uvádí článek Gilberta Doctorow

    Televizní projev Vladimira Putina ráno 21.8.2022 a následné poznámky jeho ministra obrany Šojgu oznamující částečnou mobilizaci ruských armádních rezerv za účelem přidání celkem 300 000 mužů do vojenské kampaně na Ukrajině byly široce komentovány v západním tisku. Západní tisk také informoval o plánech uspořádat tento víkend referenda o přistoupení k Ruské federaci v donbaských republikách a také v Chersonské a Záporožské oblasti ve velmi blízké budoucnosti. Jak je však velmi běžné, vzájemný vztah těchto dvou událostí nebyl pozorován, nebo pokud je viděn, nebyl sdílen s širokou veřejností. Vzhledem k tomu, že přesně tento vzájemný vztah byl v posledních dvou dnech zdůrazněn v ruských státních televizních talk show, využívám této příležitosti, abych svým čtenářům přinesl klíčová fakta o tom, jaký obrat bude mít probíhající konflikt na Ukrajině, a aktualizovaný pohled na to, kdy skončí a s jakými výsledky.

    Samotná myšlenka referend na Donbasu byla zesměšňována mainstreamovými médii ve Spojených státech a Evropě. Jsou odsuzovány jako „falešné“ a je nám řečeno, že výsledky nebudou uznány. Kreml se ve skutečnosti vůbec nestará o to, zda jsou výsledky na Západě uznány za platné. Jejich logika leží jinde. Pokud jde o ruskou veřejnost, jediná kritická poznámka k referendům se týkala načasování, přičemž dokonce i někteří vlastenečtí lidé otevřeně říkají, že je příliš brzy na hlasování vzhledem k tomu, že Doněcká lidová republika, Záporoží a Chersonská oblast ještě nebyly plně „osvobozeny“. I zde leží logika těchto hlasování jinde.

    Je předem jasné, že donbaské republiky a další území Ukrajiny, která jsou nyní pod ruskou okupací, budou hlasovat pro připojení k Ruské federaci. V případě Doněcku a Luhanska to bylo jen pod tlakem Moskvy, že jejich referenda v roce 2014 byla o vyhlášení suverenity a ne o tom, že se stanou součástí Ruska. Taková anexe nebo sloučení nebylo tehdy Kremlem vítáno, protože Rusko nebylo připraveno čelit očekávanému masivnímu ekonomickému, politickému a vojenskému útoku ze Západu, který by následoval. Dnes je Moskva více než připravena: skutečně velmi dobře přežila všechny ekonomické sankce uvalené Západem ještě před 24. únorem, stejně jako stále rostoucí dodávky vojenského materiálu a „poradců“ ze zemí NATO na Ukrajinu.

    Hlasování o připojení k Rusku pravděpodobně zasáhne 90% nebo více ve prospěch. Co bude bezprostředně následovat na ruské straně, je také naprosto jasné: během několika hodin po vyhlášení výsledků referenda ruská Státní duma schválí zákon o „znovusjednocení“ těchto území s Ruskem a během jednoho dne bude schválen horní komorou parlamentu a bezprostředně poté bude zákon podepsán prezidentem Putinem.

    Podíváme-li se za jeho službu jako agenta zpravodajské služby KGB, což je vše, o čem západní „ruští specialisté“ donekonečna pokračují ve svých článcích a knihách, vzpomeňme si také na právnický titul Vladimira Putina. Jako prezident se systematicky držel domácího a mezinárodního práva. Učiní tak nyní. Na rozdíl od svého předchůdce Borise Jelcina Vladimir Putin nevládl prezidentským dekretem; vládl podle zákonů vyhlášených dvoukomorovým parlamentem složeným z několika stran. Rozhodoval v souladu s mezinárodním právem vyhlášeným Organizací spojených národů. Právo OSN hovoří o posvátnosti územní celistvosti členských států; ale právo OSN také hovoří o posvátnosti sebeurčení národů.

    Co vyplývá z formálního sloučení těchto území s Ruskem? To je také naprosto jasné. Jako nedílná součást Ruska, jakýkoli útok na ně, a určitě tam budou takové útoky ze strany ukrajinských ozbrojených sil, je casus belli. Ale ještě předtím referendům předcházelo oznámení mobilizace, které přímo poukazuje na to, co bude Rusko dělat dál, pokud to bude vyžadovat vývoj na bitevním poli. Progresivní fáze mobilizace budou ruské veřejnosti ospravedlněny jako nezbytné k obraně hranic Ruské federace před útokem NATO.

    Sloučení Ruskem okupovaných ukrajinských území s Ruskou federací bude znamenat konec „speciální vojenské operace“. SVO není něco, co provádíte na svém vlastním území, jak před pár dny poznamenali panelisté večera s Vladimirem Solovjovem. Označuje začátek otevřené války proti Ukrajině s cílem bezpodmínečné kapitulace nepřítele. To bude pravděpodobně znamenat odstranění civilního a vojenského vedení a velmi pravděpodobně i rozdělení Ukrajiny. Kreml koneckonců před více než rokem varoval, že USA diktovaný postup členství Ukrajiny v NATO povede ke ztrátě státnosti. Tyto konkrétní cíle však dosud nebyly vyhlášeny; SVO byla o obraně Donbasu před genocidou a o denacifikaci Ukrajiny, což je samo o sobě poněkud vágní pojem.

    Přidání dalších 300 000 mužů ve zbrani k silám nasazeným Ruskem na Ukrajině představuje téměř zdvojnásobení a jistě vyřeší nedostatek pěchoty, který omezil schopnost Ruska „dobýt“ Ukrajinu. Právě nedostatek pěchoty vysvětluje bolestné a trapné stažení Ruska z Charkovské oblasti v posledních dvou týdnech. Nemohli odolat masivní koncentraci ukrajinských sil proti jejich vlastnímu slabě střeženému držení regionu. Strategická hodnota ukrajinského vítězství je sporná, ale značně posílila jejich morálku, což je hlavní faktor ve výsledku jakékoli války. Kreml to nemohl ignorovat.

    Na tiskové konferenci v Samarkandu minulý týden po skončení výročního setkání hlav států Šanghajské organizace pro spolupráci byl Vladimír Putin dotázán, proč projevil tolik zdrženlivosti tváří v tvář ukrajinské protiofenzívě. Odpověděl, že ruské útoky na ukrajinské elektrárny, které následovaly po ztrátě charkovského území, byly jen „varovnými výstřely“ a že přijdou mnohem „účinnější“ akce. V souladu s tím, jak Rusko přechází od SVO k otevřené válce, můžeme očekávat masivní zničení ukrajinské civilní i vojenské infrastruktury, která plně zablokuje veškerý pohyb západem dodávaných zbraní z míst dodání ve Lvovské oblasti a dalších hranic na frontové linie. Nakonec můžeme očekávat bombardování a zničení ukrajinských center rozhodování v Kyjevě.

    Pokud jde o další západní intervenci, západní média zachytila slabě zahalenou jadernou hrozbu prezidenta Putina potenciálním spolubojovníkům. Rusko výslovně uvedlo, že jakákoli agrese proti jeho vlastní bezpečnosti a územní celistvosti, jaká byla vznesena generály v důchodu v USA, kteří v posledních několika týdnech hovořili s národní televizí o rozpadu Ruska, se setká s jadernou reakcí. Když je ruská jaderná hrozba namířena proti Washingtonu, spíše než proti Kyjevu nebo Bruselu, je nepravděpodobné, že tvůrci politiky na Capitol Hill zůstanou dlouho přezíraví ohledně ruských vojenských schopností a budou usilovat o další eskalaci.

    Ve světle všech těchto událostí jsem nucen přehodnotit své ocenění toho, co se stalo na zasedání Šanghajské organizace pro spolupráci. Západní média zaměřila plnou pozornost pouze na jedno téma: údajné třenice mezi Ruskem a jeho hlavními globálními přáteli, Indií a Čínou, kvůli jeho válce na Ukrajině. To se mi zdálo hrubě přehnané. Teď se to jeví jako naprostý nesmysl. Je nepředstavitelné, že Putin nediskutoval se Si a Módím o tom, co se chystá udělat na Ukrajině. Pokud Rusko skutečně nyní dodává do svého válečného úsilí mnohem větší část svého vojenského potenciálu, pak je zcela rozumné očekávat, že válka skončí ruským vítězstvím do 31. prosince tohoto roku, jak se zdá, Kreml slíbil svým věrným stoupencům.

    Odhlédneme-li od možné ztráty státnosti Ukrajiny, ruské vítězství bude pro Washington znamenat víc než jen krvavý nos podobný Afghánistánu. Odhalí nízkou hodnotu amerického vojenského deštníku pro členské státy EU a nutně povede k přehodnocení evropské bezpečnostní architektury, což je to, co Rusové požadovali před zahájením jejich vpádu na Ukrajinu v únoru.

    ©Gilbert Doctorow, 2022

    https://gilbertdoctorow.com/

    1. Já bych jen poznamenal a v podstatě v nových souvislostech zopakoval svoji myšlenku z léta. Totiž Rusko totálně mobilizovalo v LDNR. Opravdu brutálně jak v tom, že brali každého, tak v tom, že neproběhl ani výcvik a mnohé prostě nahnali na frontu, kolikrát i bez vybavení a se starým Mosinem.

      V těchto dvou útvarech už nikoho nezmobilizují. Zato je možné, že mobilizace se usídlí zejména v těch nově připojených oblastech. Nakonec, je to jejich zájem, že?
      Jak asi tamní uvažují?
      Kolik z nich dává a priori přednost Kyjevu, kolik Moskvě? Kolik má strach otevřeně podpořit Rusko ve světle událostí na severu a západě? Kolik bude taktizovat u referenda ve strachu, že Moskva vyluxuje všechny chlapy a nažene je na jatka ve stylu druhé světové?

      Já si myslím, že Moskva tuto fázi mobilizace skutečně provede v současných hranicích RF, ale po připojení těch dvou oblastí očekávám, že někdy v lednu tam může chlapy čekat něco podobného jako bylo v LDNR.
      A je otázka, jak to tamní populace přijme.

          1. Co nám tady gogo pořád podsouváš?
            Četl jste ten článek pod kterým reagujete? Tam se jasně píše o tom, že konec Ukrajiny bude do konce roku.
            Tamní populace bude ráda, že bude v Rusku. Konec

          1. Však jenom tak nahlas uvažuju. Jestli se to vyplní, nezáleží na mně.
            Když ale něco ruští papaláši popírají, šance to pak má velké.

    2. A není to žádný vořezávátko, ten Doctorow:
      „Gilbert Doctorow is a professional Russia watcher and actor in Russian affairs going back to 1965. He is a magna cum laude graduate of Harvard College (1967), a past Fulbright scholar, and holder of a Ph.D. with honors in history from Columbia University (1975).

      After completing his studies, Mr. Doctorow pursued a business career focused on the USSR and Eastern Europe. For twenty-five years he worked for US and European multinationals in marketing and general management with regional responsibility.

      From 1998-2002, Doctorow served as the Chairman of the Russian Booker Literary Prize in Moscow. During the 2010-2011 academic year, he was a Visiting scholar of the Harriman Institute, Columbia University.

      Since 2008, Mr. Doctorow has been regularly publishing analytical articles about international affairs on the portal of the Belgian daily La Libre Belgique. From this material he produced four collections of essays, the most recent of which appeared in October 2017: „Does the United States Have a Future?“

      Mr. Doctorow’s next project will be a memoir of his corporate service in Moscow in the wild 1990s.

      Mr. Doctorow is an American citizen and a long-time resident of Brussels, Belgium.“
      Zdroj: https://www.amazon.com/Gilbert-Doctorow/e/B0048RTGTM%3Fref=dbs_a_mng_rwt_scns_share

    3. Souhlasil by tak na 60%, coz je dobre.

      Jenom “ jen krvavý nos podobný Afghánistánu“ se mi ve svetle poslednich udalosti moc nelibi.

      USA/NATO si proste nasli novou a lepsi hracku – Ukrajinu. A Tajwan.
      V Afghu je rak nikdo nemel, museli tam byt a umirat americti vojaci. To neni nejlepsi, ale je to neco za neco, vysvetlim nize.
      Na Ukrajine je dost vymytych neonacistu, kteri pujdou proti Rusku umirat i za fotku pred rozvinutou zastavou.
      O vymytych Rusech, kteri pujdou proti Rusku umirat za jeste min nema smysl psat. Tem dal Putin cas pul roku, aby se probrali.
      Uvidime, jestli ted legrace skoncila.

      No a Cinane zijici na Tajwanu uz jsou masirovani dost dlouho, o jejich nadrazenosti nad pevninskymi Cinany si moc lidi nedovoli ani pochybovat, takze tam pujdou za USA umirat jedni Cianani proti druhym.

      No neni to lepsi, nez nejaky zaprdeny Afghanistan?

      Mimochodem Trump je buran, ale v te sve nadutosti obcas neco pekneho prozradi. Treba proc skoro dvacet let bojovali proti Talibanu takovym zpusobem, ze Taliban pak Afghanitan prevalcoval za tyden.
      Jo, a taky tam bojovali za snizeni produkce opia :-)))))))))))))

      Trump mimo jine rekl, ze odejit z Afghanistanu bylo spravne, jenom spatne provedene a HLAVNE si meli nechat letiste Bahram.
      Proc? Protoze to je z nej 2 hodiny letu k nejake Cinske atomove elektrarne, kde (podle Trumpa) Cina vyrabi jaderne zbrane…
      To znamena, ze USA normalne planuji bombardovat atomove elektrarny a zrejme tim vydiraji sve soupere.
      I Zaporozi hned vypada v jinem svetle.

    4. Re: Homér

      Soudruh Doktor má poněkud zrychlené představy o běhu věcí, na Silvestra bych to moc neviděl.
      Ale hodně závisí i na tom, jaké bude počasí.
      Osobně se domnívám, že Ivan nebude spěchat, že si to bude chtít užít. Ale možná ze mne mluví má osobní zapšklost vůči okolí.

      1. Jo , nekoukal bych na medajle ,ale na co pise, ten zminenej backorovej strateg ..
        Rus dostal nahubek v podobe boje zase proti fasismu a z toho se nevyvlikne i kdyby chtel.
        Rus ma vojacky ,co bojujou za svatou Maticku Rus , vzdycky ,za andely…
        Potom dlouho nic a ted ma zase vericicho cara , kterymu sem tam muze i dokonce neco verit. Ten lecos vysvetli , nelze zbytecne ,co dela a to staci..
        Kdyz si to porovna s jinejma..
        Tak se ma ted rus nad pomery , ani se s nim neplejtva zatim..
        A dalsi se i pridali a to neni k zahozeni…

  6. Opravte mě, pokud se mýlím?

    Pokud přistoupil Šojgu k mobilizaci a pokud nejsme úplně padlí na hlavu, pak si můžeme i přiznat, že mobilizace v Rusku neprobíhá nadšeně. Pak si ale Šojgu a spol., podle mýho, už nemůžou dál dovolit vést ty prapodivné jako války zvané speciální operace, ale budou muset s těma odvedencema do toho taky už pořádně („vševojskově“) šlápnout a vzpomenout si na svý dědky, který rozhodně nezůstali nic dlužný ruským válečným tradicím.

    Proto bych si dovolil tipnout, že ukrajinskou armádu a vlastně úplně všechny, čeká krutá zima a kdyby jen ta!!!

    Já to očekával už mnohem dřív, ale vím kulovaný, co si generalita/admiralita spolu s Putinem mysleli, že dosáhnou těma mně furt nepochopitelnýma speciálníma operacema?

    Asi všechno chce svůj čas a svůj vývoj. Uvidíme, ale rozhodně to nebude pro nikoho, ani pro Rusy (nás i „nás“ nevyjímaje) nic dobrýho. Války se vedou přece proto, aby se spotřebovávali lidi a materiál. Kdo toho nakonec bude mít nejmíň, ten prohraje!

    P.S.
    … i umrzlí lidi se počítaj, to aby bylo zdejším „ukrajinskýmNEukrajincům“ jasný hned z počátku!

    1. Blbis: skoro v každé zemi by se v dnešní době mobilizace neobešla bez zmatku a protestu. V době internetové mediální je to nevyhnutelný. V Rusku někteří protestují. Na UA téměř nebyly od roku 2014 ani protesty za mír a proti ATO. O čem to svědčí? Všichni vládu podporovali? Nepravděpodobné. Nesouhlasící emigrovali? Možné. Všichni se bali SBU a různých dobrovolnických jednotek? Pravděpodobné. Přitom pořád slyšíme chvalozpěvy na probouzející se občanskou pomajdanovskou společnost. O jejím se jednocení osekáním všech v SC bojujících názoru se mlčí. Politici hodně riskují. Bude to jako roku 1918 až do zhroucení některých vlád tato opotřebovávaci válka.

    2. Může to znamenat ledacos. Nechat si potopit Moskvu, málem zničit první tankovou, tajtrlíkovat u Kyjeva … vedou to furt ti stejní blbci a kolaboranti, z nichž většina má majetky a rodiny mimo Rusko.
      Rusko mělo potenciál ten konflikt ukončit vítězně už v květnu. Místo toho teď vedou úporné obranné poziční boje a jsou nuceni likvidovat přehrady, aby udrželi linii, za kterou ustoupili.

      Co udělají v kontextu mobilizace, je velká záhada a zatím co fáze, to další průser. (dle Vidláka samozřejmě velká strategická vojenská výhra)

      Logicky by se dalo čekat, že USA/Kyjev bude eskalovat tlak právě teď, aby nějak zhatili ta referenda, pak sleze listí a bude bahno a že někdy v prosinci, až to zmrzne, bude Rusko schopno nejen bránit pozice, ale s novou stovkou tisíc lidí ještě i zaútočit.

      Ale co se skutečně bude dít, si už netroufám odhadovat. Už taky bude namrzlé Německo a zima bude i tomu blbci Haukovi s jeho fynfcén grád.

      Já popravdě už nečekám žádný ostrý zlom v oblasti vojenské. Mobilizací částečně dorovnají přesilu Ukrajinců v lidech, ale zase se projeví jak úspěšní jsou ve výrobě moderních systémů, na jejichž komponenty je embargo. Co se stane, až spotřebují materiál ze skladů, je velká otázka.

      Problém Ruska je ve velení a vedení země. A tam ke změnám nedochází, aspoň ne mně viditelným.

      1. Cucham cucham Strelkova 🙂
        „blbci a kolaboranti“
        neschopnost nebo vlastizrada…
        Jeste stesti, ze Strelkov je u ledu, jinak uz by pulku Moskvy nechal vystrilet a na Kyjev by hodil taktickou atomovku.

        1. Na tohle mi ale stačí vlastní úsudek, to zase není tak složité, pokud tušíte jak to je s majetky a rodinami těch, co drží opratě a jejich bojary. Atomovku, jestli použít, tak rozhodně ne na území historického Ruska, a k tomu bude ještě dlouhá cesta.

          Já samozřejmě nečekám, že byste zareagoval nějak věcně.

          1. Na blekoty od svedku Strelkovovych se moc vecne reagovat neda.
            Je to v kostce nasledovne:

            Pokud neudelate presne co rikam, tak Rusko valkku prohraje. Vlastne ji uz nevratne prohralo.
            Za vsechny problemy muzou neschopove, nebo vlastizradci.
            Pustte me na to, a ja vam ukazu velke bitvy, nas mnogo.
            Rusko se mi zatim za zady rozpadne, ale na Donbase vyhrajeme.

            Tohle tu tapetujete z gauce uz pekne dlouho, a vase vecna argumentace graduje, kdyz ostatni diskutujici smaznete tim, ze o valce na Ukrajine nic nevi, neb tam nejsou.
            Na rozdil od vas, ktery na diskuzich pod ruznymi nicky smrdi prakticky porad 🙂

            ps. vlastne na Strelkovovi je mi sympaticka jedna vec: on ma opravdu starost o lidi na Donbasu. To si na nem opravdu cenim. Ale nepochopil, ze lidi je na svete jako sracek, a hlavne proc se bojuje na Donbasu a ne v Rusku.

            1. Bojujete s vlastními běsy.

              Podívejte, dám vám takový příklad.
              Dnes připadá přes 80 procent ztrát způsobených Rusům na zbraně NATO. Tohle snad vyhodonotí i Sakura jako problém. Ještě víc polopatě – kdyby ty zbraně na Ukrajině nebyly, nebyly by ty ztráty, protože pro sovětské došlo krmivo.
              Trochu chytřejší lidé si to uvědomovali už v době, kdy Himarsy likvidovaly ty sklady. Zase o něco chytřejší lidé si to uvědomovali už když se objevila zpráva o dodávkách těch zbraní. A ti normálně uvažující prostě věděli, že je v životním zájmu Ruska nedopustit, aby takové věci se dostaly na Ukrajinu – nejlíp vůbec, nebo aspoň ne před rozhodujícím zlomem ve válce a ne ve větších množstvích.

              Tady místo toho svědci Vidlákovi věřili v to, že Rusko nejlíp udělá, když to bude natahovat a lákat tyhle NATO systémy na Ukrajinu v co největších počtech.

              Na to, nebýt idiot, není potřeba sledovat žádného Strelkova, stačí používat to kulaté nahoře způsobem, jakým to předpokládá evoluce.

              1. Strelkovova klaka proste vidi vsechno skrz klicovou dirku. To jste dokazal nejen svym prispevkem.
                Valka je pro lidi, jako vy proste jenom vojenska zalezitost a nic jineho neexistuje.
                Pokuz vam to mozkova kapacita dovoli, precte si muj prispevek o jinych aspektech valek:
                Sakura napsal:
                22 září, 2022 (17:58) (mohl jsem tech nevojenskych aspektu dat vic, ale par prikladu snad staci)
                Sice jsete na nej reagoval, ale jenom dalsim opakovanim Strelkovovych vojenskych dogmat.
                A tom muj prispevek opravdu nebyl, takze do budto nechapete, nebo ho zamerne ignorujete.
                Misto hltani Strelkova se rozhlednete i jinde. Pokud vlastnite i jenom prumerne IQ, uvidite, ze se vam obzory rozsiti.
                Ale muzeme me doporuceni ignorovat jako obvykle, a jit na Strelkovuv telegram.
                Tam urcite najdete nejake plany na velke a slavne bitvy kdesi na Donbasu 🙂

              2. 50% celkových ruských ztrát se počítá za první 3 měsíce války. tehdy ještě nikdo nevěděl, že nějaké HIMMARSy existují…

            2. Hele, já jsem nečetl Střelkova v originále ani jednou.

              Přesto nemohu nevidět, že Rusku, po počátečním úspěchu, došli lidi a postupovalo jen zvolna. A ten postup se, díky masivním dodávkám zbraní ze západu a sofistikovaných z USA, zastavil. Už před měsícem, když ještě předtím byl pomalejší a pomalejší, zastavil.

              Už koncem března, když viděli, jak to jde, že se nepřítel, po počátečních ztrátách a šoku, konsoliduje, měli posílit. Protože se Rusko zastavilo, díky nedostatku lidí. Očividně . Konsolidovali a čistili, co už dosáhli. Nic nepostupovalo vpřed. Ponechme Kyjev, ale Oděssy, kde by je vítali, by dosáhli do 5 dní. Pokud by po Chersonu, ihned postupovali dál.

              Takhle jen západ získal čas ke kampani ala Fiala a masivně začal UA vyzbrojovat. Kampaň měla skončit co nejdříve. Pak by se to nestalo.
              Jasně. Chtěli šetřit civilisty. Jenže fašistickému režimu na civilistech stejně nezáleželo a nezáleží.
              Teď, pokud nezruší elektřinu a dodávky ropy a plynu, komunikační uzly jako nádraží, mosty, tunely a koleje, taky nezvítězí. USáci, když přepadnou nějakou zemi, to dělají právě takhle.

              Prostě, čas pracoval proti Rusku (!) a to dělalo, jako kdyby to nevidělo.

              A, vzhledem k tomu, co Rusko předvedlo doteď, neboť je mi to zcela nepochopitelné, mám velké pochyby, co Rusko vlastně podnikne a k čemu to bude.
              Jak to, že když jsem věděl já (a Střelkova jsem nečetl), že čím déle to potrvá, tím více západ bude ztrácet zábrany, až to vyústí v masivní vyzbrojování UA a nasazení „dobrovolníků“ z NATO. Ruská technická převaha se vytratí abude v nejlepším případě plichta. Protože opotřebovávací válku platí UA Západ a vláda Ukronazi se zpovídat domácímu obyvatelstvu, už od násilného Majdanu, nemusí…

              _________
              Ono to může skoncit všelijak. Od jaderné války jen rozpadem Ruska. Nebo systému v Evropě. Kde začne platit pravidlo silnějšího, Fialláhové utečou s nakradenými děngy za oceán a Evropa, ovládaná politicky z USA, bude, hustě osídlená a bez energií, odsouzena nad ostatním světem, k věčnému zaostávání…

              PS:
              Jestli se, to poslední stane, není to všechno. Zřejmě to bude i s etnickými nebo náboženskými bouřemi a následně občanskými válkami.
              Vize proč? Protože nebudou zdroje. A migranti, co migrovali do zemí nevěřících, za snadným životem bez práce, najednou přestanou mít vyplácenu od místních podlidí dhimmi, džizju. Na kterou mají, podle svých pravidel, právo! Tak si začnou brát násilím. Početnost na to, už mají. O organizovanost v ozbrojených klanech. Oproti bezbranné původní populaci. Která, pokud je nedokáže živit, se stává do budoucna, nepotřebnou.

              Tohle se několikrát v historii, skutečně stalo. Končilo to masakrem původní populace a hosté zaujali její místo.

              Krásný příklad máme z Británie, když si Britové, kteří po odchodu Římanů, trpěli nájezdy Piktů ze severu, pozvali na ostrov na ochranu Sasy. Sasové zahnali Pikty a usadili se v Británii i s rodinami. A pěkně se, v klidu, množili. Od Britů dostávali, podle smlouvy, potraviny.
              I přišla neúroda a britský král (nebo prostě panovník), jim potraviny nedal. Neměl dost pro své lidi. A Sasové se vzbouřili a zahájili válku za získání sídel, statků a půdy, Britů, kteří už nebyli potřební. Vždy dobyli nějakou oblast, rozmnožili se (zdroj vojáků, financí a zásobování) a postupovali dál. A tak skokově pořád. Během pouhých 150 let, byli Britové zavražděni, zotročeni nebo uprchli na západ. Pouze jednou se podařilo vývoj dočasně zvrátit. Jistý Ambrosio Aureliano, snad dnes známý pod přezdívkou Artuš (art = medvěd), sjednotil dezorganizované, ustupující skupiny Britů, Sasy odrazil a dokonce získal dočasně nějaká území zpět. Ale za 40 let Sasové nápor obnovili a dnes patří Anglie a jih Skotska, Anglosasům.
              Jenže, člověk se nepoučí nikdy.
              Dnešní Anglosasové si také někoho pozvali. Původně pracovní síly a později ekonomické migranty, kteří většinou nepracují, jen čerpají. Ale zato se rychle množí. Takže dopadnou, jako dříve Britové. Za několik set let to jejich země bezpečně nebude a oni budou existovat buď ve zbytkových enklávách nebo spíše, protože islámu jsou rezervace původního obyvatelstva cizí, nebudou existovat vůbec … 🙄

              1. Ja vam toho Strelkova neberu, ale vy i on se na to divate z jednoho uhli a to jeste klicovou dirkou.
                Ciste vojensky.
                Samozrejme, ze cas pracoval na vojenskem poli proti Rusku, protoze to Rusove solichali, ale to je jenom jedna figurka na sachovnici.

                Ekonomicka stranka (hlavne EU) je Strelkovovi i vam uplne ukradena.
                Pak je psychologicka stranka Rusu doma, kteri by se podle Strelkova meli divat, jak Ruska armada masakruje bratrsky pomyleny narod uz od jara.
                A v neposledni rade je tu (mozna) hlavni ruska zbran zima, ale o tom vsem uz jsem tu psal.
                Nechci se opakovat jako gogo, ktery to tu tapetuje obdem tim samym.

                1. Přiznám se, že jsem z toho jelen, moc té reakci nerozumím. 🙂

                  Střelkova jsem nečetl, nikdy! Ale mám názor a popsal jsem, proč.
                  Bohužel, zatím to sedí.

                  1. Asi jste mu spadl do jeho schematu.
                    Já taky 80 procent věcí mám z vlastního mozkového myšlení, ale holt jsem na počátku svého působení zde hodil jako zdroj, podporující moje vývody, právě Strelkova, a tím se někteří nadobro zacyklili.

                    A tak jsem zkusil postovat jeho materiály jako test, kolik z těch zarytých oponentů si troufne si to poslechnout a polemizovat. Ale najeli na metodu přeskakující desky.
                    Co už…

      2. Ted utajene vymenili na Donbassu odsouzene ukrajinske zoldaky. Duvody mozna meli, dulezitejsi je ovsem utajeni pred vlastnimi lidmi. Obecne se do popredi dostava problem loajality- na Donbassu se boji jezdit i ridici zasobovani, aby je na krizovatce, kdyz zastavi, neodvedli. A mobilizovat na novych uzemich, odkud se Rusove mohou kdykoliv stahnout, asi take nebude popularni. Zvlaste ve svetle vyjadreni cinovnika, jehoz jmeno jsem zapomnel: „Rusko je tu navzdy.“ To navzdy byly nakonec asi 3 tydny.

        1. Utajili to tak, ze je to na vsech svetovych portalech…
          To prece nemyslite vazne. To jako meli vsechno zverejnit jeste pred jednanim?

          Jinak valka je spina a kdovi co za ne vyhandlovali. Jinak ti dva se jenom svezli s celou skupinou zajatych Americanu.
          A to ze je opravdu popravi, hlavne toho Anglicana, bylo od zacatku velmi nepravdepodobne.

          S tou mobilizaci na Donbasu…
          Ja nevim, o co jde.
          Bojuje se tam za osvobozeni Donbasu? To by tam meli byt v prvni linii Mongolove?
          Uz pred 8 lety byla ochota Rusu zijicich na Donbasu prilozit ruku k dilu takova, ze Strelkov si nestacil ani natahnout kalhoty, jak pelasil.

          Pisu ciste muj nazor, na Donbase neziju, cetl jsem par blogu z mista cinu od ruznych autoru. Lisi se to hodne.

          Nez se rozloucim, tak k vasemu citatu „Rusko je tu navzdy.“ pridam nekolik dalsich a vy si pak sam rozhodnete, ktery z nich je tak nejvetsi lez, a ktery z nich je zamerna lez, a ktery z nich prote nevysel, protoze se obcas neco podela.

          Irak je bastion demokracie – Bush ml
          Az svrhneme Kaddafiho, bude z Lybie oaza prosperity – Obama

          Afganska armada bude Talibanu schopna vzdorovat leta
          Kabul se udrzi minimalne pul roku
          Tak aspon mesic…
          Tak ted ten Lev v nejakem prusmyku s Americkymi zbranemi 🙂

          U Kabulu se bojuje za Prahu – Zeman a dlouha rada dalsich

          Ukrajinci bojuji za demokracii a na Donbasu se bojuje za svobodnou EU – Zelensky a dlooooouha rada dalsich.

          Staci, nebo mam tu mam udelat tapetu na nekolik stranek?

          Me to proste pripada, ze jste si Rusa vysnili, jako nejakeho spasitele, ktery ma svatozar a na vse co sahne, tak se mu podari. A pri sebemensi chybe pak na tom rajtujete cele mesice…
          Ale to je vlastne Strelkov v kostce. Ten k tomu jeste ovsem pridava to, ze jeho navod je ten spravny. Jenom zapomel, ze to uz ve Slavjansku a Luhansky jednou „po jeho“ zkusil.
          Ja vim, to nebyla jeho chyba, to zavinila memehla v Klemlu, pripadne vlastizradci…

          Timto se loucim, mam tu 2:30 rano. Vse dulezite jsem napsal, a ted se tu bude vse dokola opakovat , jako obvykle. Dneska ale beze me, uz tu skoro spim.

          1. Vzpomínám, jak na začátku chytili Savčenkovou, chvíli ji drželi, pak ji Putin omilostnil a poslali ji na Ukrajinu. Tam mezitím z ní udělali svatou, měla i betlémek ve škole, kam chodila. Jenže baba byla prostořeká a začala komentovat ukrajinské reálie a tím, jak byla svatořečená, mohla být hodně slyšet. Nakonec ji obvinili z plánování teroristického útoku na parlament.

            Co tím chci říct – někdy je zajatec cennější, když zapracuje doma.
            Ale může to být případ bandy Azovců a západních žoldáků? Dost pochybuju. Docela chápu nasranost Rusů.

            1. Gogo: výměna je vždycky kontroverzní, ale jestli měli zájem na záchraně důležitých lidí ze zajetí. Za 215 propuštěných zajatců včetně skoro stovky z Azova získali Medvedcuka a 86 dalších zajatců. Asi šlo o piloty. A vyšší důstojníky. Výcvik pilotů je tak drahý, že většina zemí se nesnaží zachraňovat i z vysokých nákladů. Výměna Medvedcuka ale překvapila, protože platí ruské argumenty z jara proti výměně, že nemá ruské občanství a byl by to precedens v měnit ukrajinského občana za jiné UA občany. Potom by mohli v Kyjevě snadno získávat lidí na výměnu dalším zatýkáním. Rusové asi pochopí piloty a důstojníky, ale co si pomyslí o VIP přednosti pro Medvedcuka? A co si pomyslí řadoví UA vojáci a jejich blízcí, že vláda je obětuje po tisících, ale o skupinu velitelů Azova měla takovou starost, že je vyměnila přednostně. Považuju to za ukázku pravé povahy těch stojících vpředu z toho celého krajního nacionalismu před těmi obyčejnými bojovniky. Velitelé, kteří ostatní hnali se obětovat za vlast a odmítali všechny úvahy i Minských dohodách kolik let. Potom sami zjistili, že chtějí žít, vzdali se a potom se nechali vyměnit dřív než většina jejich podřízených. Výměna je pro vojáky pravidelně armády. Fanatik by si vzal život, kdyby byl k sobě stejně zásadový a tvrdý jako k ostatním.

          2. Hlavne opakujte ,ze emerican chce znicit svet a Rusku a Cine, se to nelibi..
            Nikdo si rusa nevysnil a kazdej vidi ,co dela..Cemu zabranuje.
            Zadnej klimafanatik neprotestuje proti mega vyrobam a pouziti zbrani.
            Zadnej ani Gates ani nekviknou ,kdyz ukrove strili na atomovou elektrarnu.
            Tim se prozradili , ze jim nejde vo klima, ale vo ten klacek na ovladnuti a postupny sestup sveta do niceho..
            Sam Gates ma soukromy letadla ,auta a vily ,a pouziva je hojne ,ale to nevadi protoze si zaplati odpustky.
            Cili nici sam klima a hodne , vo ktery bojuje ,ale zaplati a uz je vsecko v poradku, uz klima nenici…

    3. Ja jim do hlavy nevidim, ale myslim, ze proste uz nazral cas.
      V zime to nezvladli, Kyjev se nevzdal, tak to pres leto solichali.
      Ted je zima na prahu, EU jde do hajzlu slusnou rychlosti a vybec nebrzdi, USA se uz dostatecne odkopaly i pro ty neverici Tomase v Rusku (pred par dni priznali, ze vazne uvazuji o raketad dlouhedo doletu pro Ukrajinu, coz znamena, ze uz jsou na ceste. Pak uz jsou jenom takticke atomove zbrane).
      Takze proc se do toho ted trochu neobout?
      Ale to pozname brzy. Ja porad cekam, kdy na vetsine Ukrajiny zaridi sviceni svickami.
      Dokonce jsem uz i hledal, jestli Cina navysila vyrobu svicek 🙂

      1. Logicky to máte naprosto správně – ale to tak bylo přece od samého začátku. Bylo pro Rusko naprosto klíčové vyhrát, dokud….
        – byli všichni strachem ztuhlí a nedovolili si ani jet do Kyjeva
        – netroufli si dodat Ukrajině ani granát
        – netroufli si dodat pokročilé zbraně
        – netroufli si dodat dalekonosné rakety
        …..
        postupně se to uvolňuje a Rusko se dostalo do situace, kdy není schopno ani vojensky ubránit svoje pozice. Takže mobilizuje, čímž to srovná, sice bude mít pořád míň, ale síly se srovnají, protože budou mobilizovat ty, kteří umí nabít AKčko a rozjet se s tankem.

        Takže zcela logicky říkáte, že by do toho měli v zimě šlápnout, aby to zlomili a nemuseli se bát, že Kyjev dostane rakety lítající do Moskvy nebo jaderné zbraně.
        Tady na webu panuje většinový názor, že právě natahování a lákání NATO systémů a vojsk je pro Rusko strašně přínosné.
        Tak snad aspoň vy jste ten nesmysl už opustil.

        Ale pořád – bude lehké dorovnání počtu stačit za předpokladu dalších dodávek Kyjevu? Já si to nemyslím.
        Rusko se může dostat do situace, kdy se to začne sypat i na jiných frontách a bude muset hrát vabank, což je s tak rozsáhlou pátou kolonou dost riskantní.

        1. Tezko rict

          Ani americane ani rusko neukazuje vsechny karty

          Rusko nejspis vyvijelo a skryte vyrabelo drony v iranu, mobilizace zase rozvazuje ruce ve vyrobe a fondech

          Kdyz americane mluvi o dodavce zbrani asi jsou uz v polsku, ted nejaci cesi cvici azov uz pul roku

          Vsichni se pripravuji na velkou valku a vychodni a stredni evropa bude bojiste

          1. Taky to tak vidím. Poláci už osedlali a koně hrabou nohama – tamní vláda by šla na Rusa se souhlasem obyvatel.
            V Moldavsku je odpor, ale ten jsou schopni USA zlomit jak skrze svoji Sandu, tak prostě tím, že obsadí klíšové posty Rumuny.

            Čůza na Slovensku dělá maximum, dostala i kurátora (kterého media označila za presidenta), naši kolaboranti se taky snaží nás dostat do války.

            Maďaři se snaží zůstat mimo.

            USA prostě plánují ve vhodný okamžik zapojit celý bývalý východní blok, samozřejmě s Pobalním a nejspíš i Finsko – tam mají taky svoji vládu, jak se ukázalo.

            Až bude Rusko schopno Ukrajinu porazit (jestli teda proběhne kromě tého i další fáze mobilizace), přihodí USA další státy do osudí. A bude extrémně záviset na hodnocení Turecka a Číny, jestli je reputace Ruska dostateně vysoko, aby se drželi aspoň neutrálně, nebo jestli to vyhodnotí tak, že je potřeba urvat a zachránit pro sebe to svoje.

            Touhle mobilizací to skončí jedině v případě prohry Ruska.

            1. Dovolil bych si upozornit, že taktika a vojenský um Američanů v posledních letech neslavil zrovna úspěch … vlastně je to už dost desetiletí, kdy ukončili své tažení vítězně. A že jich bylo! … všechny nakonec vítězně projeli, naposledy s bojovníky v sandálech.
              Takže, reálná zkušenost by měla napovídat, že pokud Američané řeknou, že vítězství se dá zajistit tak a tak … pak je třeba vsadit na pravý opak.

              1. Ale oni bojovat sami nebudou a vlastně od Vietnamu se tomu vyhýbají a na zemi válčí vždycky rukama nějakých radíkálních hrdlořezů, které si pár let pěstují.
                Na Ukrajině si vypěstovali cosi, co se dá vzdáleně srovnat s ISIS, nebo mujaheedy.
                Oni budou bojovat maximálně raketama a po zemi budeme běhat my. To je jejich strategie.

                Oni ani v tom Afghánistánu nebojovali. Vyklízeli pozice rychlostí chůze mezka nebo v zastavěných oblastech rychlostí jízdy mopedu. A předtím se dohodli s Emirátem Afghánistán, že vypadnou.

                1. Trošičku problémeček je v tom, že ukronácky máme jednak rozlezlé po celé EU a jednak si je sami cvičíme a vyzbrojujeme.
                  Přitom je jasné, že stejně jako ISIS i tihle grázlové budou škodit a vraždit kdekoli v EU, protože si na nějakou „ruku, která je krmí“ nehrají. Když ruka náhodou nechce nebo nemůže dát, tak ji buď okradou, nebo rovnou ustřelí.

                  1. Jojo, tento problémeček se nám vrátí a vymstí. Ale pro USA je to super, oni jen potřebují nástroj, nejlíp když se brousí sám…

                  1. psal jsem „od Vietnamu“. Korea byla ještě předtím.
                    Já myslím, že takhle elementární znalosti se dají předpokládat.

        2. Re: gogo

          Gogošu, Gogošu, vy byste měl jít radit jak do Moskvy, tak i do Kyjeva. Na Kydech je vás opravdu škoda.
          Až se tu zas někdy zjeví Králík´62, požádejte jej o vysvětlení, V ČEM byly půlroční srandičky pro RA přínosem.
          Tedy pokud zvládáte termíny, jako rotace jednotek, efektivita, eliminace účinnosti, atd.

        3. Ja nevim, jak to bylo s tim strachem z dodavek zbrani.
          Popravde jsem tomu nikdy moc neveril.
          Spis si chteli vyzkouset pekne vsechno postupne a cim na to Rus odpovi.
          Nejdriv rakery kratkeho doletu, otestujeme PVO. Pak stredni a dlouhe nakonec.
          Proc vsechno najednou?
          Ze je pro Rusko prinos nebo ne? To je otazka.
          V kazdem pripade, kdyby tech dodavek nebylo, tak je davno po valce.
          Takhle si Rusove otestovali sve systemy proti proti tem z NATO.

          Jinak spousta (vetsina? nevim) valek byla vyhrana na ekonomickem poli. Proste se rozsypalo zazemi.
          Vam to v EU ted na rozsypani nepripada? A to je jeste zatim zari. Zima teprve zacne.

          Mozna Rusove povazuji zimu za svou nejvetsi zbran, a bez ni do valky jit nechteli?
          Treba Zizka taky klickoval a utikal pred nepritelem ta dlouho, dokud nenasel misto, kde jeho podstane slabsi vojsko mohlo nepritele zmasakrovat, a kdy nepritel nemohl vyuzit sve materialni a pocetni prevahy (napr. tezkou jizdu).

          Urcite jste zaregistroval ze z puvodnich ruskych dezinformaci o USA profitujicich z recese v EU jsou uz normalni zpravy (na CT a seznam to jeste nedorazilo).
          Uz ted to ale cte dost lidi, a valka a realne duvody jiz zacinaji smrdet.
          K tomu pekne slozenky a Fialuv ksicht na obrazovce, ceny vs hitlermarketech… proste uplne jina situace, nez pred 4-5 mesici.
          Podle me si Rusko polepsilo.

          Naproti tomu v Rusku uz asi (doufam, nejsem tam) vetsina lidi opustila tu mantru, ze Ukrajinci jsou jejich pomyleni bratri, ktere hned nemusime zmasakrovat.
          Umrelo uz dost Rusu, Ukrajincu ochotnych proti Rusku bojovat je porad dost. Bajky o pomylenych snad skoncily.
          NATO se hezky odkopalo, takze i bezni Rusove vedi, kdo proti nim stoji.
          Roznez uplne jina situace, nez pred 4-5 mesici.
          Tenkat by se castecna mobilizace mohla setkat s podstane vetsim odporem, nez par stovek lidi na Rudem namesti.
          Podle me si Rusko doma rovnez polepsilo.

          No ted uvidime, jestli demolice EU bude probihat podle planu. Pak by se to i na Ukrajine mohlo rozvijet slibneji.

          Ze za oponou se urcite odehrava vic, nez si umime predstavit (a Strelkovovi se o tom ani nesni) usuzuji podle toho, ze Rusove propustili nejenom ty dva zahranicni zoldaky odsouzene na smrt, ale i celou skupinu americkych vojaku zajatych na Donbasu.
          Pry po vyjednavani se Sauskym princem.
          To je ten, o ktereho si Biden nechtel ani uspinit ruku,pro upresneni.
          To je tapeta. Koncim.

          1. Já se nehádám o debilitě EU a cílech USA, je možné, že EU krachne dřív než skončí válka.

            Já se snažím držet té vojenské složky a říkám konsistentně, že není pro Rusko výhodné tu válku natahovat v čase a nechávat se likvidovat čím dál větším počtem zbraní NATO.

            Z nějakého důvodu ale na tomto webu panuje představa, že to pro Rusko výhodné je i vojensky.

            1. To nepochopíte. V místě, kde by to pochopení mělo zasvítit, máte černou díru – z té takto jednoduše žádné světlo (a ani nic moc jiného) nevypadne.
              Ale, v jednom máte pravdu. Vaše logika najde podle všech příznaků své opodstatnění – celá EU totiž myslí obdobně neperspektivně a řítí se do skutečné války. V ní budete se svými nápady a názory skutečný „king“ – pokud vás neutlučou předem, jako toho filosofa v tramvaji….

              1. Promiňte, Lentilko.
                Ale tohle je pouhá dehonestace.
                K věci, napsat svůj úhel pohledu, kde se oponent mýlí, jste nesdělila nic.

                Myslím, že tohle sem nepatří.

                1. Ale samozřejmě, že vámi požadovaná informace je v komentáři obsažena. Pokud ji nevidíte, platí, bohužel i pro vás, ten první odstavec.
                  Říkám tomu selektivní slepota – a skutečně je to napsané tak, že pokud jste jí infikován, nevidíte ten důvod, který vám tu slepotu činí.

                  Napíši ho jinak, abyste ho viděl:

                  V nezvladatelné touze mysli být excitována krvavými událostmi týkajících se jiných, nevidíte, že už pouhé vaše přemýšlení o nich, vyvolává zvyšující se pravděpodobnost, že se skutečně udějí. Nejste ale sám – tato touha se šíří klidným a tedy i velmi nudným životem postižené kolonialistické společnosti Západu – z pocitu nudnosti vlastního života v „logice“ Západní mysli vzniká potřeba akce, potřeba individualizace, potřeba vyniknutí „hrdinství“, potřeba prokazatelné nadřezenosti, potřeba rychlého a nezpochybnitelného vítězství – to vše překrouceno do radikalizace pouhých myšlenkových názorů. Protože ale tato infekce nic více nepřináší k uspokojení, celý Západ je slovně radikální, shlíží se ve vyhraněných hrdinech, kteří následovali podobná hnutí mysli, bez uvědomění, že jsou k této situaci skrze tu nudu manipulováni přes záměrné propojení této radikality s jakýmsi smyslem jejich existence. Převzali od svých vůdců rozlišení jiných lidí na druhy a oponenty, bez jakékoli investigace, zda toto rozlišení je skutečné. Důsledkem tohoto propojení smyslu a názoru, bez reálné zkušenosti její pravdivosti, vznikla potřeba obhajoby tohoto názoru, protože jim bylo též podstrčeno myšlení, že mít názor je vlastně celý smysl jejich života. Přestali se zabývat příčinami a důsledky v celé šíři, vyjímali ze skutečnosti pouze souhlasné myšlenky se svými „názory“, a z obavy o ztrátu smyslu své existence, bojovali a umírali jen za „své“ názory, které jim však jejich vůdci umně podstrčili pomocí technik ideologie, rozmělněním jejich individuality v dav, a vnucením jednosměrného myšlení. Tito lidé za své názory šli i umírat a ne každému se před smrtí podařilo poznat, že byl podveden…

                  Tak toto je obsaženo v tom druhém odstavci. A my z myšlenkové obhajoby „svých“ názorů na Západě spějeme (zase a zase a zase!!!!) do stavu, že za ně budeme i umírat…

                  Dá se tomu zabránit tak, že připustíte, že se ve svých názorech můžete mýlit právě proto, že nejsou ve skutečnosti vaše, ale že jsou převzané, byť velmi umně, a jakoby i komplexně konzistentní. Ne každý je ale toho schopen – a proto je v prvním odstavci popis té černé díry, jakožto obrazu skryté funkce „válečnou doktrínou“ infikované mysli.

                  Pokud vám to dojde, nebylo marné napsat toto vysvětlení.

        4. Gogo

          Bylo pro Rusko naprosto klíčové vyhrát, dokud….
          – byli všichni strachem ztuhlí a nedovolili si ani jet do Kyjeva
          – netroufli si dodat Ukrajině ani granát
          – netroufli si dodat pokročilé zbraně
          – netroufli si dodat dalekonosné rakety
          _______________________

          No dyk! Taky jsem o tom psal. Přesně to byla chyba největší!

          ČAS POSTUPOVAL PROTI RUSKU!

          Byla to invaze neinvaze. Ani na oslu ani na koni. Ani oblečená ani nahá, ani bosá ani obutá.
          A, když to řeknu drsně.
          Vědí vůbec Rusové, po tom všem, co předvedli, co budou dělat teď???

          1. Pohádky skutečnš miluji:

            Byla to invaze neinvaze. Ani na oslu ani na koni. Ani oblečená ani nahá, ani bosá ani obutá.

            Nestala se náhodou (píši o „vzoru“ z pohádky) pomocí podobných (trošku se od vašich lišily) charakteristik nakonec spoluvládkyní celé říše?

            1. K tomu jen, že situace z pohádky, je příměr.

              Konflikt na Ukrajině vůbec nesouvisí s nějakou spoluvládkyní.

              Není to pohádka, ale skutečnost.

              1. Zapomínáte na ono „účel světí prostředky“. A protože se mýlíte v účelu toho, co Rusko cca 100 let dělá, mýlíte se i ve významu toho, co dělá nyní.

                Rusku nyní už nejde o to něco „vyhrát“, Rusku jde o to, domluvit se na oboustranně výhodné spolupráci a tím zničit příčiny válek jako celku. A taková dohoda o spolupráci představuje dohodu mezi partnery a ne mezi vítězem a poraženým. Problém je zmanipulovanost Západní společnosti, ti ze zvyku kolonialismu – na nic se neptat a prostě si to vzít silou – nejsou schopni vidět, že to jde i jinak. A jejich vládci si to psychologicky pojišťují doktrínou – pokud není přesně po našem, prohráli jsme.

                Jakými prostředky byste vy měnil tohle „mentální nastavení“? Plošným bombardováním jadernými zbraněmi? Anebo jinak?

      2. Pane Sakura.
        Právě proto částečná mobilizace a nejen k vůli těm raketám.
        Jak Rusko tvrdí,NATO na Ukrajině válčí prakticky proti Rusku,a to nevypadá dobře.
        Pokud to NATO nepřizná,Rusko je bude ničit jakože jsou Ukrajinci.
        Aktivita,činnost,rozměr,jasně na to ukazují,bylo by jen otázkou času,aby zasahovali Ruské území i třeba pozemní silou,tomu chce a musí Rusko zabránit.Toto by si měli Rusové uvědomit,žádné zrádcovské jednání.

    4. Mobilizace asi neprobíhá nadšeně, ale proběhne. U nás a asi ve všech státech kolem (kromě Polska! ) by pouhý pokus o mobilizaci dopadl tragicky po všech stránkách. Ale my samozřejmě jako protektorát otroků nic jako mobilizaci dělat nemůžeme.

      V Rusku vlastizrádci zahnali zemi do průseru a snaží se z toho dostat s minimálními škodami na své kapse.
      Někteří už nemají cestu zpět k jachtám, někteří ještě doufají, někteří vsadili na USA. Tam se to musí nějak vykrystalizovat a do té doby nesmí Rusko vojensky prohrát navzdory aktivitám jmenovaných.

      Jasně, že nadšení se nechat zabít za oligarchy s Izraelským pasem, kteří flekují životy mobilizovaných, je asi minimální, ale taky je jasné, že jestli armáda zkolabuje, ti oligarchové možná někteří skončí špatně, ale většina to nějak uhraje a dopady budou tragické na celé Rusko. Včetně nezbytnosti pro Čínu zabrat nějak zpacifikovat co nejvíc oblastí, aby následně nebyly použity proti Číně.

      Mají Rusové svým způsobem horší dilema než v roce 1941.

      1. Gogo: oligarchove mnoha pasy to sedí ještě víc na UA realitu, i když v RF jsou. Zranitelnost lodi a letadel je dána tím, že mimo bojiště nad zeměmi NATO létají letadla AWACS, které předávají informace. Naváději PVO a obsluhy protilodních raket. Není možné je sestřelit, aby to nebyl článek 5 NATO.. Ani zbraně proti satelitum se nedají použít. Ukrajina paradoxně používá své ohromné území, jako dřív dělalo Rusko jako vzdálenost a prostor k vyčerpání nepřítele. Skoro žádný stát v Evropě by si nemohl dovolit nechat nepřítele postoupit 200 km. Bude se bojovat ještě dlouho. Možná i rok než k vyčerpání.

        1. Tento stav a trend ovšem hraje proti Rusku. Na počátku války bylo pár týdnů, kdy si Rusové mohli dovolit mnohé a NATO se drželo zpátky.

          1. Kdyby to ale skutečně udělali, bylo by už nyní to rozparcelované Rusko jen tou benzinkou EU kdesi na východě.

            Jste jako šachista, který se žene jen za ziskem figur a pak se diví, že mu šach-mat dá pouhý pěšec… 😉

          2. První Javeliny přivezly vrtulníky někam je Lvovu už 25.2. dar od Litvy nebo Lotyšska. Kyjev by nikdo z chodu neobsadil rychle. Je moc velký a krajina od běloruské hranice špatně přístupná. Mobilizaci v březnu by Ruska společnost nepřijala. Nevěřil jsem, že začnou velkou válku právě proto, že by museli zdlouhavé bojovat o velká města. Politika Západu není chytrá. Nejdřív trvat na rozšiřování NATO. Potom naštvat Činu v době konfliktu s Ruskem. Írán škrtit sankcemi, aby měl pocit, že nemá co ztratit po vypovězení dohody o jádru USA. Mohli se snažit oligarchy od Kremlu odlákat, místo toho je zahnali k odchodu do Asie, dedolarizaci atd. Teď se vysmívají mobilizaci, ale místo přijímání odpíračů vojenské služby jim zavírají hranice, aby nemohli před uniformou utéct a aby pochopili, že Západ je stejně už zařadil do škatulky Kreml. Potom si někteří řeknou, že když jsou odsuzováni a odmítání, ať jsou trestání aspoň za něco a ne za nic. Z opozičníků nebo lhostejných se vyrobí další zastánci své vlády. Stačí když si přečtou něco o plánech na dekolonizaci Ruska. Můžou stokrát proklínat svou vládu, válku, ale kdo kývne na nápad rozdělit jeho zemi na 40 malých států? Kdo se vzdá Krymu, když Sevastopol zažil už dvě hrdinská obléhání v posledních 2 staletích? Kdo z Rusů by snesl představu, že na pevnostech v přístavu tam zavlaje červenočerná vlajka? Jenže tohle lidí kolem Ze dělali už dlouho, že spojovali několik let jednání o Donbasu s Krymem. Krym paradoxně může být příčinou jaderné války víc než Donbas. Na Donbasu se bojovalo dlouho, ale aspoň hypoteticky byla myslitelná autonomie jako kompromis. U Krymu není žádný kompromis. Bude tam vládnout jeden stát nebo druhý. Krym nemůže fungovat jako nezávislý stát. Hned by ho někdo obsadil. V tomhle byly staré monarchie pružnější, když území prodávaly a kupovaly. Dnešní doba dokáže většinou konflikty jen zamrznout.

  7. Rossatom jen přes naše mrtvoly,
    pak vláda zase kvílí, že nás v mrazu zahřejí ruské strategické síly.
    Ať ruský medvěd dělá co dělá,
    nikdy se nazavděčí,
    pořád mu někdo nadává, před brlohem ječí.

  8. Fyjala seděl v Londýně za Bidetem, blízko k jeho zadnici.
    Dle Fialových slov, úspěch!!

    Však to diskutéři, po právu, ocenili. 👍

    https://m.youtube.com/watch?v=M9e7w5wxWgU

    Je velmi zajímavé, že Fialláh při projevu vypadá, jak sjetej analgetikama. Prostě jakoby v nepřítomnosti.
    A mele svou agendu. Směrem na UA i do Bruseli, dává (ne ze svého!!) ze státního a podkuřuje cizincům. Že má na starosti stát, si snad ani neuvědomuje! Proto ta nečinnost, ohledně paliv!

    Jsou 2 možnosti. Buď je něčím permanentně sjetej,
    nebo je nepřítomný proto, že má určité autistické, osobnostní rysy.

    Tak jak tak, je to tragédie a měli bychom to vyprovodit sviňským krokem, než to napáchá další, nevratné škody!

      1. svěží větry ze staré p….. pro našeho ukrajinského premiéra přímo afrodisiakum.
        Vy jste, PeSi, kdysi napsal trefně pravidla EU, ale nemyslela jsem si, že to proběhne tak doslova a že se to bude týkat i USA.

    1. Moc jsem ho nikdy nazivo nesledova, s tim autismem nevim…
      Me proste prijde jako takovej typickej mimon. V mladi uslapnutej sprt, o holku nezavadil a ostatni kluci se mu smali.
      Tak se chtel dat na politiku, protoze prachy/moc jsou nejlepsi afrodiziakum.
      Pak jako politolog pozoraval nejuspesnejsi politicku/politika v EU – Makrelu, jak to dela. A ona vlastne tak moc nedelala, vsechno tak nejak vysedela. I ty migranty tak planovala.
      No a to je ted Fiala.
      Doma na vsechno sere, a sni o nejake dulezite funkci v EU.

      1. Přesně to, o čem mluvíte, jsou znaky Aspergova syndromu.
        Tedy funkčního autismu.

        Hodně jeho nositelů, má nadprůměrný intelekt. V mládí jsou často biti -mysleno obrazně.
        Ti, s vysokým intelektem, se NAUČÍ ve společnosti koexistovat, přesto, že smysl, třeba zdvořilostních frází, nadsázky, ironie, humoru (vtipy, apod.), nechápou. Ale, klidně se zasmějí, když se hlášce zasměje více lidí ve společnosti. Jakoby odezírají chování a chovají se jako většina. Když budete vyvěšovat žlutomodré hadry, budou taky. Když budete demonstrovat nebo chválit vládu, někomu pomáhat nebo nenávidět, budou taky. Když budete říkat vtipy, řeknou nějaký taky. I třeba navazovat kontakt s druhým pohlavím se musí naučit, proto mívají děti, pokud je mají, poměrně pozdě. V naprosté většině musí být druhý partner aktivnější. ( Typicky „pouhá“ sestra, uloví odborně úspěšného doktora nebo tak nějak a začne dominovat v praktických otázkách domácnosti) Ale není to v nich. Oni jen chtějí, bezproblémově na světě, ve společnosti, koexistovat. Budou se smát vtipům, které sami řekli. Ale vnitřně nechápou, co je na tom k smíchu. Mají to spojeno se smíchem a se společenskými situacemi.
        Nechápou smysl toho všeho, ale naučili se to. Ti s nadprůměrnou inteligencí. Studují a ve studiu dosahují úspěchy, protože to, co je rozptyluje od předmětů bádání, tedy podněty z vnějšího světa, je u nich slabší než u ostatních.
        Jejich útočištěm bývají katedry univerzit, vědecké ústavy nebo prostě místa, kde je potřeba „chodící encyklopedie“ . Mohou se věnovat i pedagogice nebo třeba politologii. 😉
        Poznávacím znamením bývá, že jim dobře jde teorie. Proto ty univerzity a ústavy. V praktických zaměstnáních, jsou slabší.
        Toto všechno, vidím ve Fialláhovi!

        Pak se dívám na video s jeho přednesem, bez jediné emoce. Jako od stroje.
        On pomáhá UA. Nad rámec běžného. Ale on to nechápe! Vždyť pomáhají všichni, tak se to má dělat právě takto! Protože není schopen rozlišit teorii silných řeči státníků od reality.

        Fyjalu ani nenapadlo, zajistit na zimu plyn nebo elektřinu. Ono to nějak dopadne. Pro něj elektřina v zásuvce vždy byla. Toto lidé nechápou změny. Zvyků, rituálů, když se jednou naučí jedny. On tomu, za nám Německo plyn dá, na svůj úkor, kdy si zlikviduje průmysl, fakt věří! Protože mu to přece někdo, zřejmě z německé strany, řekl! Prostě, není schopen dešifrovat jemnější skryté významy, třeba když něco řekněte a všichni vědí, že je to nereálné, že to nepůjde a není to myšleno vážně. Fiala to bere jinak! Prostě, někdo to řekl, tak to platí! Znám to, protože jsem se dvěma funkčními autisty, dělal. Jednomu, rozumově geniálnímu jedinci, jsem žertem řekl, že ho zabiju. On byl 2 dny nejistý a kontroloval mne. Na otázku, co se děje, řekl, že jsem řekl, že ho zabiju. Ale já to už znal, tak jsem mu řekl, že to byla nadsázka. Což pochopil, to slovo nadsázka a uklidnil se. Ale nepochopil kontext, proč to bylo řečeno. A já mu to nevysvětloval. Nemělo by to stejně cenu.
        Proč Fyjala na lidi, občany ČR, ostantativně kašle?? Přizpůsobil se okolí v ODS, kde to dělají všichni. Za druhé, on si existenci svých voličů téměř neuvědomuje. Volby byly už dávno a jak bylo řečeno, on lidem nerozumí, nemá empatii, nic. Mu je totálně jedno, opravdu, nekecám!! jestli zmrznou nebo zlikviduje průmysl. Necítí žádnou lítost, odpovědnost, žádnou emoci. Necítí nic…

        Já je znám.
        Stačí se podívat na jeho NAUČENOU, umělou gestikulaci. Dikci projevu pokerového hráče. Naprosto bez emocí. On v Ojrosovětu dostal čočku. Vidělo jsme to všichni na videu. Jen si psal a nereagoval. Jsem přesvědčen, že vůbec nechápal emoce toho druhého a byl v klidu, protože vnitřně byl opravdu v klidu! Jak říká slovo signály! On má potíže v komunikaci, nedokáže naladit se na druhé lidi. PROTO VYSÍLÁ (nebo přijímá) SIGNÁLY! Někdo (možná chodil k odborníkovi) mu slovo signály a vysílání, prostě řekl. Že tak lidé komunikují. Aby mu objasnil něco, pro něj, obtížně pochopitelné! Jsou to ale slova technická. Přesně taková, autisté, používají! Jiná by totiž Fyjala nepochopil! Funkční autisté, samozřejmě, přemýšlejí matematicky nebo se dá říct, technicky.
        Autista, zvláště, pokud má výsledky ve vědecké nebo akademické dráze, může být vybrán, jako otitulovaný, k reprezentaci politické strany. Jde to, protože část práce ve straně, za něj dělají jeho lidi. Proto se může dostat vysoko, až na vrchol. Má to ale háček. Pokud je doba klidná, naučenými postupy, které se učil doteď celý život, svou roli přehraje.
        Problém je, když dojde k nějaké turbulenci a naučené stereotypy přestávají platit a je třeba energické řešení! Jenže, s tímhle se náš funkční autista, ještě v životě nesetkal !!! Už i jeho spolustraníci mají obavy a dokonce se chtějí trhnout před katastrofou. A Fiala pořád nic!
        Tozn. že neudělá prostě nic. Věc řešit nebude, protože je úplně MIMO JEHO MANTINELY NAUČENÝCH SITUACÍ!
        A myslím, že TOHLE, se teď bohužel, právě děje….!!!

        _________________
        Tímhle jsem si jist na 90% a znamená to, že se Fyjala nezastaví před žádnou destrukci státu, prostě, na tohle naučené mantinely, nemá.
        Tozn. že musí rychle pryč a včera bylo pozdě!!!

        PS:
        Na místě premiéra jsme před Fyjalou měli ještě jednoho, funkčního autistu.
        Schválně, kdo si na něj vzpomene??Není to těžké!😉

        Ještě něco. Proč si myslíte, že Péťa Kolář, vybral onehdy do prezidentského klání, akademika Drahoše? On se totiž dobře přizpůsobil svému okolí a napodoboval ho. Když byl na výletě ze svého vnitřního světa. Byl tvárný. A, nemluvil sprostě, neměl moc emocí, byl „slušný“. A měl titul, což mělo ukázat na jakousi solidnost. Že, když dělal dřepy, jak ukazoval, že na rozdíl od Zemana nejezdí na vozíku, že nebyl vtipný, ale hrubý?
        A kdo sledoval předprezidentské klání, nepřipadal vám chvílemi Drahoš jako Mimoň? Co má jen naučené fráze? Že připadal? —– Mne taky. U něj se dá pozorovat také jasný, byť jen, náběh….

            1. Dexxi, Špidla byl autista jako vyšitý.
              Jednou čekal na auto před Masaryčkou. Vrhal se na lidi, kteří čekali na tramvaj a potřásal si s nimi rukama. Lidi čuměli, já taky, prostě dělal to, co byl naučený dělat. V neděli asi v 8 hodin ráno. Na refýži pŕed Masaryčkou. Přízračná scéna. 😀

            2. Fischer (Jan) taky prezidentský kandidát další, který se tak jevil. Původně ze staťáku. U Fialy nevím, ale ty tři spojuje zřejmě ještě jeden příznak = manželky ctižádostivější než oni sami.
              Čím to, že takové typy se dostanou tak vysoko?
              Možná právě proto, že jsou programovatelní?

              1. Manželka Fischera ctižádostivá? 😳
                Osůbka, která sbírala panenky a neuměla ani zalít kytky v truhlíku.
                Jak se Fischer vyvalil z okna nad truhlíkem plným suchých rostlin. Spíš koule na noze, vč. přitroublého synka .Který se pochlubil, že studuje na Lauderově škole.

              2. Anna 2

                Oni se v politice neprosazují sami. To by prostě nezvládli. Komunikace s veřejností a praktické věci, jim nesedí.
                Vždy se jedná o konglomerát zmrdů, kde probíhá dělba práce.
                Část z těch, vysoce postavených zmrdů, jsou, dle Koukolíka, deprivanti. Oni rádi ranaří, ale často jim vyhovuje, když ranaří ve stínu, který vrhá nastrčená figura. Často se na člověku, jako Fiala, shodnou, protože jeden druhému to nedá a někdo, jako Fiala, je jinej a oni to dají jemi, protože je to neohrožuje…….

                Takže, Hitler, který magicky fascinoval masy, byl deprivant. A další..

          1. On na té škole akademicky působil. Není inteligenčně blbej. Spíše naopak.

            Hňup se jeví, protože v otázkách praktického konání, opakovaně selhává. Nebo nedělá nic, což přijde nastejno.
            To, že lidi jsou mu na háku, protože je vůbec nechápe, jejich obavy si ani neuvědomuje a on se také nebojí, protože celý jeho život ze zásuvky šel proud, takže vzniká dojem, že na lidi záměrně s*re, se jeví jako záměrná bezohlednost.

            Ale on je autista. Já jsem od začátku věděl, že mi na něm něco nesedí, ale nevěděl jsem co.
            S funkčníma autistama jsem dělal. Znám je.
            Uvědomil jsem si to, pro tomhle jeho projevu. Nemám TV, takže toho dacana znám jen z fotek. Nevěděl jsem, jak mluví. Když jsem ho slyšel, okamžitě mne to trklo!

            https://m.youtube.com/watch?v=M9e7w5wxWgU

            Všechno to do sebe zapadá. Mluva, intonace hlasu, používaná slova. Jeho jednání.
            Fyjala je aspergák. Čili funkční autista. 😐
            Premiér v těžké době. Ochraňuj nás Bůh. 🙈

            1. Jenže jeho jednání je účelové. Cílené. Tak se aspergici nechovají. Skupinovému jednání se nepodřizují. Skutečný aspergik by se do takové funkce ani nedostal.
              Je tam jiná závada.

              1. Samozřejmě, na 100% to nemohu vědět.

                Ale, jsou 2 možnosti. Buď je Fyjala funkční autista a není tam záměr, účel. Ten si tam dosazujeme my a pak ho tam vidíme. Protože to tak působí na nás. Ne na něj.

                Pokud tam ten účel opravdu je, tak je tam i obsažena ta, v této případě záměrná, pro normálního člověka nepochopitelná (!) bezohlednost k vlastním lidem, národu, zemi.
                V tom případě by byl Fiala deprivant, postaru psychopat. Tohle se také dostávají do politiky, v tzv. parlamentní demokracii.

                Funkční autisté se skupinovému chování podřizují. Ono to v nich primárně není, ale oni totiž chtějí zapadnout. Celé své dětství, mezi vrstevníky, naráželi. Snaží se zapadnout. Typům chování se učili od svého okolí. Ale, pak se stává, že to přeženou. Nepoznají míru, co je za čárou a co ještě před čarou.

        1. To samé je Štěpán Křeček, jakýsi momentálně protežovaný ekonom.
          Když ho člověk vidí a slyší mluvit, má tendenci se kouknout, kudy se do něho strkají baterky a kazetky s nahraným projevem. Emoce, mimika i gestikulace NULA.

  9. Nazval jsem „Palte je všichni a všechny“

    Nahlížím do nitra citadel
    a zřím všude pravdy plagiát.
    Cožpak jsem dosud neprozřetel?
    Cožpak už i sám sobě musím stále lhát?

    V lucernách našich časů již dohořívá svíčka
    a chce se nám již spát,
    ještě jednou, než zavřou se nám víčka,
    ještě jednou si najdu důvod lkát.

    Zavírám oči a vidím nápis ÁMEN
    a Pravdu jež táže se, zda musím stále lhát.
    Lístky hned ráno vhodím do kamen.
    Je totiž načase jít spát.

    1. Nekoukejte do citadel
      na tu sešlost poskoků,
      hýkaj í á jako osli
      za pytlíček čiroku.

      Přeci se nebudem koukat
      jak hovádka na jatkách
      na ty hoši v Pentagonu
      kteří by se chtěli prát.

      Chutě k urně, možná marně,
      ale možná zase né,
      a v neděli uvidí se,
      já to vidím nadějně.

    1. Péťa si nenašla chlapa. Tak si aspoň libuje, že šetří planetu. Jestli by ten prcek měl rozum jako Péťa, tak má vlastně Péťa pravdu. 😀

    2. Kazde bile dite se uz narodi jako rasista a nic jinyho Tady uz sou kulisy taky nastaveny na dalsi tragidrama…Jsme jim v ceste.

  10. Starý kocour ví kdy vydat se na lov,
    kolik myší pochytat, kolik nechat na chov.

    Starý kocour ví, kdy v pelíšku snít,
    kdy psa nechat štěkat, kdy smetanu pít.

    Ví, že plnou misku nedostane zadarmo,
    nenechá si kožich vyprášit jen tak nadarmo.

  11. “Podle odborníků na hladovění (Dr. Vries, Dr. Buchinger apod.) hladovění lze považovat za vnitřní operaci bez nože. Příroda operuje dokonaleji než ten nejlepší chirurg. Šetří zdravé a odstraňuje vše nemocné. Pro udržení normální látkové výměny, využívá organismus vlastní deponované bílkoviny, především patologické novotvary. Proto, je hladovka označována jako očistné léčení.

    Léčebná hladovka má také své kontraindikace: tuberkulózu, Basedowovu nemoc (hyperfunkce štítné žlázy), onemocnění centrální nervové soustavy, řadu akutních onemocnění a metabolických jako např. zánět slepého střeva, zauzlení střev, cysty, novotvary vnitřních orgánů, cukrovka a především pak stavy vyčerpání především u starších osob, těhotenství, kojení a psychická onemocnění kde není možný uvědomělý vztah nemocného k léčbě.”

    Příště o kryoterapii.

    1. Tihle dva také patřili nebo patří do party propagující urino“terapii“.

      Jo, a „léčebné hladovění“ zabilo např. Josefa Luxe. Docela rychle.
      A také jednu moji příbuznou. Nařídili jí před totálkou obou kolen rychlé zhubnutí o 20 kg, takže byla hospitalizována na královéhradecké metabolice na řízené hladovění. Klinika skvělá, jenže… Nikdo nečekal, že jí rasantní zásah do metabolismu probudí do té doby patrně „spící“ neoperabilní nádor na mozku. Šlo to také hodně rychle.

    2. Zajisté. Priessnitzova vodoléčba do každé koupelny.

      Další pokračování o radioterapii a příznivých stimulačních účincích různých druhů záření. Proč by si i prostý občan mohl dopřát blahodárných účinků Jáchymovských koupelí?

  12. Zase vzňal se oheň nenávisti
    a tupci přilévají ignoraci.
    K nebi stoupá rudočerný dým,
    jenž jemný popel k zemi vrací.

    Není už dál na co čekat.
    Je to nutno hasit. Hned!
    Než nasytí se požár větrem
    a opět schvátí celý svět.

    Kde jsou všichni hipísáci?
    Kde jste, květinové děti?
    Dnes hrajete si na honoraci
    a plamen lačně čeká na oběti.

    Už není kdy na hloupé hádky,
    byť škorpit by se každý chtěl.
    Čas nám zbývá příliš krátký,
    než oheň vše spálí na popel.

    1. Vy, gogo, asi budete výbušnější typ, žejo. Zkuste si přečíst tohle:
      „Vidlák tu není od toho, aby se mu věřilo, ale aby se o tom přemýšlelo. Jasné?“
      …a pak třeba o řádek výš Georga Beurlinga jak Vidlákovi oponuje!
      A pak ještě jedou sebe, lépe řečeno ten styl Vaší oponentury!
      Co myslíte?

      1. Myslím, že se nestaral o ty kandidáty, ale hleděl jen na pětikolku a mechanicky podpořil bud svoje abonenty nebo někoho, kdo je ve straně, kterou určí „že se vždycky dostane“.

        Nevidím jiný důvod, proč vynechat pana Musila. Byl jsem zvědavý na ten obvod, kde je ta, která přišla políbit prsten jako první… a moje podezření se potvrdilo.

            1. „Všichni jsme gogo!“ Kardinální pravda vyslovená v jednom českém filmu.
              Jinak blahopřeji zdejším poetům. Sbírám a někdy možná vydám knižně. Jako audioknihu.
              Netušil jsem že básnické střevo tak rozšířené mezi internetovým lidem…

        1. Aha, nebyla lina a prijela hned. Za me +.
          Pro gogo tim skoncila…
          Asi neumetelstvi nebo vlastizrada 🙂

          Jinak pro ty, kteri umeji cist clanky az do konce, Vidlak pise jak dospel ke svym doporucenim, a taky ze nejsou pismo svate.

          1. Ale kdepak, já jsem to přece okomentoval u toho článku – oni si prostě vyšli vstříc ve věci svého PR.

            Ale říkal jsem si už tehdy- mrkněme se, koho bude Vidlák protežovat v Olomouci.
            Jasně, zařízneme pětikolaboranty, to je bez debat.

            Ale pak, ti ostatní by měli projít,ne? A mít právo být braní podle svých kvalit.
            .. máme tu pána od Rajchla, máme tu dámu, co první přišla.. a máme tu někoho dalšího? Koho doporučí? A nespletl jsem se.

            Co je na tom důležité? Jednak to, kdo nakonec bude sedět v Senátu – není to jedno.
            A taky to ukazuje na způsob, jakým Vidlák manipuluje. Jen na to upozorňuju, je dobré vědět, jaké vzorce chování lidé mají.

  13. V naší obci má zastupitelstvo přes dvacet členů, kandiduje pět uskupení: TOP 09, ODS, Trikolora (jen tři kandidáti, ostatní plný počet), místní sdružení srovnatelné s pětikolkou a opoziční místní sdružení. Posledně jmenované tlupě to hodím. Dám si tu práci, abych zakřížkoval všechny navržené kromě jednoho; je to Pirát hned na druhém místě (!) listiny. Místo něho zakřížkuju prvního z Trikolory. Lepší možnost nevidím.
    A do senátu Aubrechta, rozhodně ne Sidovského, jak jsem psal už ráno.

  14. Mocnáři se vskutku baví, jako děti malé, v Česku vláda píseň zpívá, dle not Kazisvěta krále.

    Proč se jenom toto děje, zvědavě se ptám, komu – čemu to prospěje, když z občana je kmán.

    Už se blíží volby, no to je věc jistá,
    čtyři roky na hovno, komunál nám chystá.

    Přemýšlejte koho zvolit, klidně celou šichtu, nevolte však Fialovce, ani jejich pětišlichtu!

    Ten kdo totiž nejvíce, o korupci křičí,
    ten sám kryje úplatky a svůj STAN i Zem nám ničí?

    Pokud volíš poprvé, tak se musíš ptát,
    chceš-li tečku od Babiše, či zhulenej stát.

    Nemáme tu žádné moře, ani žádné poklady, Piráti jen nabízejí, levičácké úklady.

    To už rovnou můžete, podporovat Rudý, nemůžete závidět, když jsou všichni chudý.

    A co takhle Pekarku, prý nám další rady dodá. Když se stane premiérkou, na západ nás zmrzlé prodá.

    O SPD vůbec nemám, žádný velký iluze, nad poctivým čekatelem, bdí stranická inkluze.

    Z novin i všech programů, chrlí na nás Putina, přitom z České republiky, stává se nám pustina.

    Já vlastně sám nevím, koho zvolit mám, jednou se vám naseru a kandiduju sám!

    V zájmu nástroje, nikoli cíle:
    SPOLU – konečná, vystupovat!

  15. Podle kurzů sázek na jednotlivé kandidáty to zatím na nějaký masakr pětilhářů nevypadá.
    Ale: důchod (zvýšený) mně na účtu přistál už dnes. Normálně chodí až třiadvacátého. Vykládám si to jako určitou formu propagandy. Asi mají opravdu stažené půlky, když sahají k takovým opatřením.

    1. Jestli Andy přál penzistům, protože je jich hodně a jsou to ukáznění voliči, tak Signalistova vláda dělá co???
      Za tři školáky jen za prázdniny výdaj 80 000 babek.
      Dvakrát hokejový kemp pro dva kluky. Ragbyové kempy pro jednu dívku. K tomu kemp pro milovníky parkouru. ( To je ten sport, co děti skáčou po lavičkách a běhají po zdi. Neplést s koňmi. )
      Kdyby si žactvo dalo za stodolou brko marjánky, vyšlo by to levněji.

  16. Měl bych malou připomínku pro všechny, kteří se nechtějí nechat „vodit za ručičku“ nebo k volbám nechtějí jít.
    Před posledními „velkými“ volbami jste od těch, co se o politiku zajímají měli možnost slyšet jak a proč volit, aby bylo zvoleno menší zlo. Vysloveně i zde několikrát zaznělo, že hlasy mimo ANO a SPD jsou hlasy pro druhý tábor.
    Ti co se nechtěli nechat „vodit za ručičku“ pravděpodobně volili podle sympatií nebo volebního program, rozhodně nikoliv podle taktiky a výsledek je znám. Propadlo cca 1 milión hlasů a díky tomu dnes máme to co máme.
    Máte možnost na reparát. Pokud se o politiku detailně nezajímáte opět stojíte před volbou – volit podle sebe nebo (pokud to není v souladu) podle rad někoho, kdo se zajímá a zveřejnil nějaký manuál. Pokud se o politiku zajímáte, pak nutně logicky musíte dojít ke stejným závěrům jako manuál.
    Volby mj. napoví, zda se někdo ze svých chyb poučil. Pokud se nepoučil, pak tvrdím, že nezbývá než aby hodně citelně a na vlastní kůži pocítil dopady svých chybných rozhodnutí. Je to na každém z Vás … jak se říká, každý je sám svého štěstí strůjcem. Jenom aby jste si pak nestěžovali. Není ostuda prohrát, když se můžete podívat do zrcadla a prohlásit, že jste konali správně a pro výhru dělali vše.
    Zopakuji to znova a naposledy:
    – místní volby => podle sympatií nebo volby menšího zla (vyberte si) je nutno volit ANO nebo SPD. Kdo má kandidátku jen ze samých členů nebo sympatizantů pětidemolice pak vhodit neplatný, např. roztrhnutý volební lístek.
    – senátní volby => tady to je těžší, porovnejte manuál od Kláry nebo Vidláka, v žádném případě neházet komukoliv, kde se jen otřel o pětidemolici.

    1. Opravdu musím poslechnout? Je to rozkaz?
      Budu volit SPD, nikdo jiný tam není „nezašpiněný“. Budiž, s tím souhlasím.
      Ale ne proto, že mi to někdo cpe do hlavy! Mě vadí ten nátlak – už je i tady.
      Takže dost!

      1. Kocoure, vy jste si vsiml Vidlakova tatickovskeho „despotismu“ az ted?

        Tak se necertete a delejte to, co kazdy dobre vychovany synek. „Jasne tati“ (ja si to udelam jak budu chtit).

        🙂

      2. Kocoure, já jsem ráda, že mi vysvětlili co znamená přetrhnout lístek. Nevěděla jsem jak to udělat, abych nemusela hodit hlas těm které nechci , a současně by si nemohli rozdělit můj hlas.
        Budu volit jen do magistrátu, do městské části to přetrhnu. Tam se nedá věřit nikomu.

    2. Já chápu, že Vidlák je Babišovým zaměstnancem, ale Vy? Co si slibujete od Babiše? Menší zlo?
      Babiš je v situaci, kdy by mohl třeba i jen fiktivně udeřit proti pětikolaborantům nějakým rozumným slovem typu „kdybych já… tak bych opustil Lipskou burzu a vrátil ceny energie o rok zpět“. Nic by ho to nestálo, protože stejně volby nevyvolá.
      A on? Zadlužím vám 5x víc než Fialenko, 3/4 rozkradu, ale dostanete lízátko.

      Já samozřejmě jsem pro, aby se tyto volby provedla demonstrativní akce, protože jak Vidlák správně říká, objem průseru, co se dá provést na radnicích, je už nicotný vůči té katastrofě, kterou na nás sesílají pětikolaboranti z Prahe. Takže je racionální je vymést ze všech koutů letošních voleb i za cenu toho, že vypadnou rozumní. A třeba se pak vzpamatují a začnou být slyšet i do vlastní strany. Musí se jim stát to, co ČSSD, která taky přešla k neobolševismu a lidi ji opustili. Musí to být ale mnohem intenzivnější a musí vypadnout hlavně ti, co jsou důležití a rozumní. Protože stranický plankton a trafikanti nikam nic křičet nebudou.

      1. Babisova epocha skoncila, delal a bude delat to same, co Petikolka, ovsem s jedinym rozdilem: v mediich bude tvrdit, ze to nedela.
        Fiala ma alespon koule se s tim netajit, v tom je oproti Babisovi charakter 🙂
        Podivejte na hlasovani Babisovych poslancu a vynosy jeho komisarky Jourove- dale nema cenu Babise vubec resit.

        1. Je co řešit, ale až po Fialovi a spol., bez Babiše to, bohužel, zatím nepude, Stridore!

          Je to jak s kastrací mýho kocoura … masakruje myši, byl v širokým okolí kápem, ale co naplat děsně značkoval a skoro ve všech lumpárnách v okolí měl nějakým způsobem zaseknutý drápy, holomek jeden (podobnost s velkým Bociánem čistě náhodná!). No, a když si užil a myši zmasakroval tak, že už vlastně ani nevím jak vypadaj, tak v jeho 7 letech sem ho nechal, bohužel, vykastrovat (my chlapi to děláme opravdu s těžkým srdcem, to mi věřte!!!). A vono jo = vono se to povedlo, očekávání splněno. Přestal se toulat a hlavně značkovat, ale furt je kápem kolem baráku a myši dál masakruje. Von si tím šmikem přece jenom „nechal domluvit“!
          Závěr?
          nejdřív zmasakrování myší a za odměnu ho nechat ještě si užívat,

          & (šmik) &

          a pak holt NEužívání si!

          P.S.
          … jedno po druhým … dočkej času jako husa klasu

          1. Naše kočka z útulku je malinká, s kratším ocáskem a vykastrovaná, leč myši masakruje zdatně a semtam si uloví i ptáčka. Jo a chybí jí jeden špičák, ale to jí v lovu nebrání.

  17. Pravyprostor pise:
    Pan Fiala, kterého opravdu již nepovažuji za premiéra naší země ve svém projevu 18.9.2022 prohlásil:
    „Nastává podzim, mnozí z vás mohou podlehnout obavám, zda zimu zvládnou. Zvládli jsme pro naši republiku zajistit dostatek plynu, pokud Rusko dodávky zastaví“

    Tak se na to tedy pojďme podívat v číslech. Důležité je tedy začít od konce a to celkovou spotřebou naší republiky. Česká republika v minulém roce spotřebovala 9.500 milionů m3 plynu.

    První, o co se naše vláda zasadila, tedy aspoň jak tvrdí je naplnění zásobníků plynem v tuto chvíli z 80%. Bez ohledu na to, že ani jeden ze zásobníků česká vláda neovládá, ani nespravuje , veškeré jsou v držení soukromých firem, stejně tak jako plyn v nich ( nejvíce ovládá německé RWE ) , celková kapacita těchto zásobníků činí 2.687 milionů m3 plynu. Jsou-li tedy naplněny z 80% , znamená to , že disponují 2.150 milionu m3 plynu. To je 22,63% celkové naší spotřeby, která se realizuje především v zimě.

    Dále pak členové vlády dávají na odiv zajištěný zkapalněný plyn z USA. První loď dnes dorazila k námi sdílenému terminálu v Holandsku. Na příštích pět let naše vláda dokázala nemožné. Zajistila v Holandsku kapacitu na pět let 3.000 milionů m3 plynu, který se zde smí vyložit a přeměnit na plynný. To znamená, že naše republika , která za pět let potřebuje pro své obyvatele , firmy a instituce přibližně 47.500 milionů m3 plynu má v Holandsku zajištěny 3.000 milionu m3. To je přesně 6,32% naší spotřeby za toto období.

    Naše hrdinná vláda má v tuto chvíli zajištěno podle vyjádření pana Síkely celkem 8 lodí z USA , přičemž kapacita jedné je přibližně 100 milionů m3 plynu po převedení zpět na plynné skupenství. Dohromady tedy 800 milionů m3 plynu. To činí 8,42% naší roční spotřeby.

    Ať počítám, jak počítám, sečtu-li tyto dva objemy plynu, které pro nás naše vláda zajistila, dohromady to činí 31.05% naší celkové roční spotřeby realizované zejména v zimě, která právě začíná.

    1. A to nemluvíme o ceně, kdy udržovat kryotank na teplotě -162°C není zadarmo. Ani doprava z USA, ani stlačení a expanze, ani doprava potrubím.
      Kdyby si každá domácnost koupila 250 kg kapalného LNG, má na rok vystaráno. Ale kam s tím? Do bečky?

      1. Pokud si to dobře pamatuji, pak zkapalnění, transport přes oušn a následné zplynování představuje ekvivalent 1/3 přepravovaného nákladu. Gréta jásá!!
        Ale měl bych dotaz – ta zasmluvněná kapacita 3 mio m3 zplynování – to je zasmluvněná roční kapacita po dobu trvání smlouvy nebo kapacita za celou dobu trvání smlouvy? … což by byl trošičku rozdíl 3 mio/1 rok nebo 3 mio/5 let

          1. o to právě jde – Fiala tvrdil, že zajistil 1/3 roční spotřeby a já se ptám: nezajistil náhodou 1/3 roční spotřeby v 5-tiletém kontraktu. Ono by ta věta měla asi znít – na 5 let jsem zajistil každoročně 1/3 naší roční spotřeby … což ale neřekl.
            Ti kouzelníci jsou se slovy někdy fakt dobří :-).
            Takže, ví to tady někdo?

      2. S tím plynem z Ameriky to může být jako s rouškami. Jestli nám Rusko plyn utne zcela, Amíci nedokáží výpadek celý pokrýt a začne přetahovaná.

          1. Opravdu nám ho prodají?
            A nebudou za to chtít třebas i něco jiného? Vždyť ten plyn má obrovskej vydírací potenciál!
            Proto to všechno přece dělali.

      3. Americké firmy stejně nakoupí LNG v Rusku a jen nám ho („zdemokratizovaný“ a s velkou přirážkou) přivezou. Pro naši planetu je to i tak menší zlo, než kdyby se ten plyn zkapalňoval (-163˚C) někde v Saúdské Arábii, při +50ti˚C a pak vezl tisíce mil, do Holandska.

        1. To je jediny duvod blokace NS2.
          Nemci nam plyn s 500% prirazkou prodavaji normalne, zadne tajemstvi to neni.
          Kdyby se otevrel NS2, delali by to tak dal a postupne mozna i vice zemim.
          A takovy bezpracny vejvar si nemuze na sspojenec nejvertsi nechat ujit.
          Takze bud americky LNG, ktereho moc neni, nebo rusky lng, ktery USA umi vycist, ze bude mit temer arijske rysy.
          Hlavne, ze penize potecou tim spravnym smerem.

  18. O.T.:
    Pár úvah na téma mobilizace.
    V Moskvě i Petrohradu je celkem 1 300 zadržených demonstrantů proti mobilizaci. Těm zadrženým, kteří mobilizaci podléhají byl okamžitě předán povolávací rozkaz. Za neuposlechnutí je 10 let.
    Jen tak dál! Brzy bude kvóta 300 000 naplněná!
    A spolupracovníci světoznámého opozičníka Navaleného vyzývají k zapalování vojenských správ.
    Prostě „revoluce“!
    V oficiální televizi RF se místo obvyklých učených debat mluvících hlav recitují vlastenecké verše. Že by se Rusům najednou nedostávalo vlastenectví? Divné – všichni Rusové, které znám, vlastenci jsou.

    1. P.S.: Nemám rád, když mě někdo vodí za ručičku. Budu volit za sebe, ne za Vidláka nebo kohokoliv jiného.
      Jsem poněkud zklamán z toho, že se diskuze změnila na hnojomety, běžícími na různé směry.
      No nic, tak už to bývá. Až se tu objeví nějaký skutečný troll, který začne s=zpochybňovat demonstraci v Paze a navrhovat nějaká jiná řešení nebo tvrdit že to stejně nic nezmění, pochopím že s Čechy nemá smysl jít do žádného spolku.

    2. Jenom 1% podleha a velmi castecnym odvodum a nemuzou to bejt zadny vorezavatka , co pobihaji po ulicich. Spousty dobrovolniku vraci urady taky domu..
      Jde uzky o vyber armadnich specialistu profesionalu ,jiz vycvicenych a zaregistrovanych.
      Z nich jen ti ,kteri jsou treba, jsou vybirani .
      Ti a nikdo jiny budou postupne povolavani ..
      Uvahy se nezakladaji ani na faktech ani na skutecnosti..

      1. Vypredané lety a zástupy na hraniciach svedčia o tom, že domáce obyvateľstvo tomu pojmu „čiastočná“ mobilizácia zas tak neverí. Ostatne v tom schválenom paragrafe ani nič také napísané nie je, mobilizovať môžu každého kto je v rezervách. Okrem synáčika od Peskova, ten môže spať pokojne.

        1. A jak víte, že jsou vyprodané lety? Říkali to na Hnojvínkách nebo jiném mainstreamu?
          Fakt mě dojalo, jak pro podporu svého tvrzení udělali Hnojvínky animaci ze zrychlené simulace letů z Moskvy na Flightradaru.
          Zdravím do trotlí kanceláře.

          1. Já ani nevím,kam bych jako ruský dezertér letěl. Pustí je bez víza do EU? Má smysl utíkat do SNS?

            Vyprodané byly skoro všechny lety, kterými jsem před covidem letěl. Dneska bych čekal že vyprodané bude měsíc předem.

            To jsou ty drobné detaily, kvůli kterým je pro mne ruská propaganda mnohem věrohodnější než naše pravda.

            1. Púšťali do Fínska, Poliaci aj celé pobaltie hranice zavreli. Stále je možné požiadať o azylové konanie v celej EÚ podľa bežného medzinárodného práva, ale tam 99% žiadateľov otočia naspäť.

        2. Vypredané lety a zástupy na hraniciach

          Hahahaha, vam este nedali nove noty?
          Lety byly vyprodane uz davno.
          Kde mate fronty na hranicich? Finove to oznacili za nepradvdu.
          To jako Rusove utikaji masove do Kazachstanu a Mongolska?

          1. Prechod Vaalimaa má na svojej stránke kameru s online prenosom. Ale to je určite fake a spiknutie proti panslovanskej jednote. Od začiatku konfliktu ušlo z krajiny 300 tisíc ľudí (bežný priemer bol okolo 100 až 130 tisíc ročne).

      2. Dnes je diskuse nadprumer kvalitni v porovnani s jindy , kdyz se vynechaji a ignoruji ty obykli ,co nemaji ani vyznam…
        Obzvlaste o to asperger syndromu a dalsich. Neco vlastnich nazoru taky nechybi.
        Nekteri nevi co je poctiva diskuse ,ktera je podminena svymi vlastnimi nazory a svym myslenim, pisou casto nepoctivy prispevky , preneseny vodjinud vod jinejch a jeste si stezuji vsude kolem na vsechno..

  19. Tak jsem si pročetl spoustu příspěvku, proč to nechat tak, jak to je.

    Začínám si myslet, že kdyby nám vláda rozdala dlouhé bambusové tyče, utlučeme se sami.

      1. Jednotu chce kdejaký hochštapler pro svoje zájmy. Fiala, Babiš, Pekari, všichni bez diskuse hodí ostatním nějakou prasečinu a volají po jednotě – aby bylo po jejich jenom proto, že to chtějí. Vidlák konec konců taky.

        1. Ano. Chápu ale zařídím se po svém. I když to rozhodně nebude PROTI Vidlákovi.
          Prostě ani Vidlák mě nebude vodit za ručičku. Tím méně zdejší diskutéři a trollové.

          1. Rady – koho volit a jak – jsou jen zde, na Vidlákovi. Nikdo vás nenutí, Starý kocoure, to číst. Napsal jste sem svůj názor, vymezil jste se proti „nátlaku“, dobře.
            Ale proč v tom pokračujete i výše v diskusi? Tak na den dva Vidláka prostě vynechte…

          2. Nevim jestli jste stary, nebo se tak jenom tvarite, nebo jste dneska zpruzeny.
            Vidlak prece pise, ze je to jeho DOPORUCENI.
            On vas k necemu nuti?
            Taky tam, jeze jenom mistni znaji realitu doopravdy.
            Nema smysl se vlamovat do otevrenych dveri.

            Navic on sva DOPORUCENI i vysvetlil. Na svuj nazor ma narok, stejne jako vy i ja.
            Tak si proboha volte koho chcete, klidne sem i napiste koho a proc, ale to otirani se o Vidlakovo DOPORUCENI a mistni diskutery je zbytecna spina.

    1. Ten dojem mate protoze nemyslite a jste typickej produkt a vyrobek, podvodu zvanyho demokracie . Presne takhle kazdeho z nas chteji zformovat a vetsiny..
      Aby pro strom nevideli les.
      Protoze ctete ,ale neumite cist, ani myslet.
      Aby lide vam podobni , jejich obeti se soustredili na vsecko jine, /hlavne na ty komedie , kterymi vsechny spolehlive oblafnou/, nez maji , aby zili vsichni v kleci systemu , ktere si je deformuje a manipuluje ,presne jak potrebuje, pro jejich zamery a plany…..
      Volby a vsecko , co se kolem nich deje jsou pro ne jedna z nejdulezitejsich zalezitosti ,aby se opakovaly, jak oni chteji a musi..A nikdy jinak.
      Divaji se s potesenim na divadlo , na ktere pro ne poslusni volici a obcane soustredi a sve role hraji a reaguji ,dle jejich receptu…
      A to znamena stale to same , aby vzdycky vyhrali.
      A co to se vsemi udela a patricnymi vysledky..Malokdo vi a chape presne o co jde…
      Pro priklady nemusime chodit daleko volby 2000 a 2020 v usa..

      1. Nerozumím a nechápu, jak jste z krátké poznámky došel k závěru, že neumím myslet. Ale to je v pořádku, když máš svou pravdu, neřeď ji tím, že ji pochopí více lidí 🙂

  20. NEVÍM ZDA VACEK PETR Z PRO .- NEZNÁM, NESLYŠEL, ALE HOROVÁNÍ PRO NATO ??? volte kobzu a bohbota, tz jsem slyšela znám jejich postoje.

  21. Já vím, že vidlák se snaží pomoci nám všem, aby hlas nepropadl a současně aby se naplnilo heslo „ani hlas „pětikolce“, jenže ono stačí jen trochu pohledat na netu.
    Petr Vacek (kandidát na senátora za Prahu 6 za PRO) a jeho slova : ..Neskromně věřím, že i moje působení zanechalo v mezinárodně právním postavení České republiky významnou stopu. Mimo jiné i v podobě mé účastí na přípravě mezinárodně právních dokumentů a smluv, které pevně ukotvily naší zemi ve struktuře Severoatlantické alianci NATO, nejdůležitější mezinárodní organizaci současného světa. “ Takže za mě tedy opravdu ne, protože já považuji NATO za možná nejdůležitější, ale určitě za jednu z nejhorších organizací světa.
    https://korunaceska.cz/krajsti-leadri/petr-vacek/
    Ano napsal to když kandidoval za korunu českou, což je pro mě také dost vypovídající. Možná ve druhém kole, pokud se tam dostane ale nevím ani tak.

    1. Tak tady máte pravdu naprostou. Vacek když s tím začal na Staroměstském náměstí na demonstraci PRO tak měl mizivý ohlas a u mě skončil. Pak se to snažil napravit a mluvil o nutnosti reformy. Samozřejmě nesmysl.

    2. Ježiš, kočko šklíbo, vám ten Vacek fakt vadí. Tak volte Hanniga, ten dostane nula nula nic a vy svým hlasem zajistíte tím Růžičkovi výhru v prvním kole. Ale je to vaše volba.

      1. Podívejte se na příspěvek Hnidopicha, ten za PRO opravdu hodně stojí a přesto, co se týká Vacka, se mnou dá se říci souhlasí. To nebude náhoda.

        1. Jestli budete volit někoho, kdo se tam nedostabe, vás hlas jste spláchla do mísy.

          Řeknu to takhle:

          Lepší je, když se tam dostane BLBEC z PRO, než BLBEC z ODS, TOP, Starostů, Fráterníků nebo Námořních lupičů.

          Víte proč?
          Protože tím dáváte „signál“ vládě – vy už ne!

          A wo to, v této volbě, go.

          1. Ano, chápu Vás, ale nevidím rozdíl mezi Vackem a kandidáty, kteří mají něco společného s pětikolkou. Pro mně jsou prostě určité hranice nepřekročitelné. A NATO do toho rozhodně patří.

              1. Brzděte trochu, Aleno Z.
                O tom, co je nebo není nutné/co někdo jiný považuje nebo nepovažuje za nutné, Vy nerozhodujete.

              2. To Vy jste reagovala jako první na můj příspěvek, já sem jen dala to, co jsem našla na kandidáta Petra Vacka a každý se samozřejmě rozhodně sám. Nikoho do ničeho nenutím, nikomu tady nepíši jak „špatně“ se rozhodl, jen je to další informace o jednom z kandidátů. Takže pokud někdo něco vysvětloval, tak jsem to nebyla první já Aleno Z.

                  1. Nikoliv, všichni lidé jsou si rovni a jediné co rozhoduje, že volí „srdcem“ pětidemolici, je míra jejich indoktrinovanosti.

                    1. Máte pravdu, kočko šklíbo. Já jsem se vám jen napsala svůj názor, proč není taktické volit Hanniga.Tedy z pohledu – pojďme trochu otřást volbami, nedejme svůj hlas nikam, kde propadne. Protože takový hlas zase bere Pětikolka.
                      Ale uznávám, že jsem si mohla odpustit svou další reakci.

                    2. Na Váš diskusní příspěvek Aleno Z. je tady otázka od matematika, i mně to vrtá hlavou jak zajistím zvolení Růžičky v prvním kole hlasem pro někoho jiného? A to jsem byla v matematice hodně slabá .

                    3. A já si začínám myslet, že vidlák měl, nejlépe už na dnešek, vyhlásit „radiový klid“. Strategie byla oznámena a rozhodnutí na poslední chvíli nebývají ta nejlepší.

      2. Můžete, prosím, nějak rozvést tu úvahu za tvrzením, že volbou někoho jiného než Růžičky (klidně třeba Hanniga, který dostane „nula nula nic“) zajistíte zvolení Růžičky v prvním kole? Já tedy chápu volební systém do senátu tak, že na zvolení v prvním kole potřebuje kandidát nadpoloviční většinu všech odevzdaných platných hlasů – čili jakýkoliv platný odevzdaný hlas pro kohokoliv jiného ho od této možnosti vzdaluje, bez ohledu na to, zda to byl hlas pro druhého či posledního na pásce.

        1. No, víte, matematiku, Růžička to, tedy podle mne, stejně vyhraje v prvním kole, protože … Praha 6. Ale víc hlasů Vackovi by mu to mohlo ztížit, nemusel by dostat hned nadpoloviční většinu.
          Hannig, opět podle mne, dostane na šestce nula nula nic.

          1. Ale to je úplně jedno pak koho bude kdo volit proti Růžičkovi nezdá se Vám? Prostě pokud získá nadpoloviční většinu všech odevzdaných hlasů, tak je úplně jedno zda to hodí kdokoliv Vackovi nebo Hannigovi nebo komukoliv jinému. Tedy Váš příspěvek je mylný.

            1. Ježiš, proč mylný? Podívejte se na volby na Praze 6 v minulých letech.
              Např. v roce 2016 získal Růžička v prvním kole cca 43 procent, a to tam kandidoval Václav Bělohradský, který mu jasně ubral hlasy (25 %) a Harapes (14 %). V druhém kole pak bral Růžička skoro 80 %.
              A v roce 2018 se na šestce volilo 45 zastupitelů – vyhráli: 10 ODS, 10 TOP+KDU, 9 Piráti a 7 Stan (+ několik dalších stran do počtu)..
              Tak volí lidé na Praze 6.
              Mimochodem Růžička tehdy kandidoval i v komunálních volbách a již čtyři roky je vedle místopředsedy Senátu též zastupitelem MÚ Praha 6. (Ale kumulace funkcí to není, to ne…)
              Takže jen uvažuji při pohledu na letošní kandidátku: vedle Růžičky může zabodovat jen Vacek a Hannig. Vacek měl letákovou kampaň, lidé o něm vědí (leták jsem viděla i za výlohou obchodu na pomezí P 6 a P5).
              Nezapomeňte, že Růžička byl řadu let ředitelem prestižního Keplerova gymnázia a mnozí studenti již mají voličské právo (+ jejich rodiče, prarodiče…).
              Tak nějak se mi zdá, že jedinou možností je alespoň mu to neulehčit a nenechat ho vyhrát v prvním kole.
              Počkáme, uvidíme…

              1. Vaše slova: „Tak volte Hanniga, ten dostane nula nula nic a vy svým hlasem zajistíte tím Růžičkovi výhru v prvním kole. “ Tak znovu Aleno Z., at budu v PRVNÍM kole volit kohokoliv kromě Růžičky, tak tím rozhodně nezajistím výhru Růžičky v PRVNÍM kole. Už jste to pochopila? To opravdu není zase tak těžké pochopit. Druhé kolo, pokud bude na Praze 6, uvidím.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *