26 dubna, 2024

Senátní volby po Vidlácku

Senátní kandidáti za Pětikolku musejí v neděli ryčet nejvíc. Do senátu se posílá za zásluhy. Místečko je to teplé, dobře placené a je na šest let. Tedy úplně nejdéle. Prebendy spojené se senátorským křeslem jsou tučné, zájem o podporu je velký, kampaň stojí značné peníze. Do senátu se nevysílají nýmandi, ale dlouholetí matadoři s velkými konexemi a telefonem na předsedu. Ztráta nějaké radnice se dá přejít, ale ztráta místa v senátu… to bude bolet. Hodně bolet. Tož dejme si záležet.

Co se týče senátních obvodů, hlasy nepropadají. Není žádná pětiprocentní hranice. Ale postoupí jen dva kandidáti s největším počtem hlasů, tu a tam se stane, že je senátor nadpoloviční většinou zvolen rovnou. Pak je druhé kolo, kde se vybírá mezi nimi. Je tu tedy ještě šance na reparát, kdyby se teď nezadařilo.

V dnešním článku okomentuji všech 27 volebních obvodů a pro každý řeknu nějaké jméno. Ale opět platí, že Vidlák tam nebydlí. I když uvedu nějaké argumenty, sami se rozmyslete, jestli neříkám nějakou blbost. Zajímejte se, projděte si statistiky, podívejte se na kurzy u Fortuny, přezkoumejte moje doporučení. Vidlák tu není od toho, aby se mu věřilo, ale aby se o tom přemýšlelo. Jasné?

A opět zopakuji – nejcennější jsou nevoliči. Ti mění zavedené pořádky a rozvracejí předvolební průzkumy. Vy, co nechodíte, tentokrát běžte volit a nevolte Pětikolku. Pokud jste dlouhodobý nevolič, má váš hlas cenu zlata.

Tož jdeme na to:

Beroun č. 16:

Neházet Oberfalzerovi, neházet Karimovi. Oba jsou přímo za pětikolku. Pak je tam ještě Sidovský a Michal Auředník. Jsme blízko Prahy, tady si člověk moc nevybere. Hoďte to Sidovskému. Tady budeme rádi, když zasloužilý matador z ODS půjde do kytek a nastoupí LGBT umělec. Byť Auředník by se mi líbil víc.

Blansko č. 49:

Neházet především Vítkové, neházet Sukalovskému za STAN a neházet tomu horolezci a lektorovi Vítkovi za Piráty. Má tam šanci Rokos za SPD? Pokud ano, hoďte mu to. Pokud ne, hoďte to Žirovnickému, který je za ANO a alepoň měl od Babiše prachy na kampaň.

Brno město č. 55:

Neházet Topferovi, neházet Pavlíčkovi. Podpořil bych asi Kotase za SPD, to je architekt a zajímavý chlap.

Brno město č. 58:

Neházet Duškovi, neházet Sedláčkovi. Podpořte Koudelku – SPD + Trikolóra.

Bruntál č. 64:

Neházet Loventhalové. Za Trikoloru je tam Hustáková, za ANO je tam Václavec. Tady fakt nevím. Slovy klasika se říká: „Bruntál nebrat.“ Vy, co jste místní, koukněte na kurzy Fortuny a hoďte to tomu, kdo má proti Loventhalové největší šanci.

Český Krumlov č. 10:

Neházet Hunešovi, neházet Jirsovi. Je tam Mikeš za SPD. Pokud má šanci, hoďte mu to.

Frýdek Místek č. 73:

Neházet Folwarcznymu, hodit to Matušekovi za ČSSD + ANO. Region je to razovity, tož vy místní víte nejlépe, jak si tam stojí.

Hodonín č. 79:

Neházet Kuchařovi, neházet Rajchmanové, neházet Vašíčkovi. Za SPD je tam Krabička, za ANO je tam Brančíková. Něco mi říká, že lepší volba je Krabička, ale opět – vy místní musíte vědět.

Jičín č. 37:

Czernin ven. Druhý je Fraňek a tady se toho asi moc nevymyslí. Tihle dva zřejmě budou v druhém kole tak jako tak. Takže raději Fraňkovi ať se nedostane Czernin.

Jihlava č. 52:

Zde je moje srdeční záležitost – Milošek Vystrčilů, co projebal Škodovce miliardy peněz v Číně. Tak toho v žádném případě. V tomto okruhu jsem vyzval všechny kandidáty, aby přijeli ke mě, že dostanou reklamu. Nielsen za PRO odpověděl hned a včera večer jsme spolu seděli. Pak jsem porušil vlastní pravidla a pokusil jsem se oslovit i ostatní kandidáty. Lhotskýho za SPD, Pavlíka za KSČM. Nic. Nestál jsem jim ani za odpověď. Hoďte to Nielsenovi. Ten si u mě navíc nechal vysvětlit, jak to dneska funguje na polích a nadchnul se pro Vidlácký přístup k zemědělství. Nielsena vysloveně chci v senátu a doufám, že i jinde.

Karlovy Vary č. 1:

Neházet Slavíkovi, neházet Horníkovi, neházet Vaňkovi. Tady má proti pětikolkářům šanci zřejmě jedině Procházková za ANO.

Kroměříž č. 76:

Neházet Seifertovi, neházet Jelínkové. Tady máte Janu Zwyrtek Hamplovou, která je podle mě dost populární, aby to dala. Potvrzuje to i aktuální průzkum. Navíc u mě paní Hamplová byla na návštěvě a jak říká Loprais – Zwyrtek Hamplová je Tatra do těžkého terénu.

Kutná Hora č. 40:

Neházet Procházkovi, neházet Daczické, neházet Jeništovi. Tady obhajuje Strnad za ČSSD a podporuje ho ANO. Přijde mi to jako nejlepší řešení. Hoďte to Strnadovi. Dušek za SPD.

Liberec č. 34:

Neházet Motshagenové, neházet Canovovi. Máte tam Holatu za SPD, případně Kotasovou za ANO. Dal bych přednost SPD, ale vyhodnoťte to sami.

Mělník č. 28:

Nejobskurnější kandidát Šarapatka… tři Zdrávasy a dva Otčenáše. Nevolit. Nevolit ani Holečka, nevolit Smotlachovou. Tady máte Noveskýho – experta přes energetiku. Mluvil na Václaváku a má podporu i SPD. Alespoň bude v senátu někdo, kdo těm arogantním nedoukům vysvětlí, proč mají tmu a zimu.

Most č. 4:

Volte Turkovou za SPD.

Nový Jičín č. 67:

Neházet to Váňové. Opět jsme v razovitém regionu, máte tam Lišku za SPD, máte tam Mužíka za Trikoloru. Známý je i Leo Luzar…

Olomouc č. 61:

Když vynecháte všechny kandidáty za Pětikolku, tak vám zbude Majerová za Trikoloru, Brázdil za ANO a bezpartajní Vrána za PRO. Majerová i Vrána byli u mě, ale Majerová má podle mě větší šanci.

Ostrava město č. 70:

Nevolit Nytru, nevolit Hujduse. Tady bych asi neriskoval a hodil to Antlovi za ANO.

Pardubice č. 43:

Nevolit Horskou. Máte tam Noska za SPD a Charváta za ANO. Charváta bych nebral, koaluje s ODS.

Plzeň město č. 7:

Nevolit Naxera, nevolit Chaloupka. Šanci má podle mě Kovářová.

Praha – všechny obvody:

Tady to bude těžké. Skoro všichni jsou nějak propojení na líbodémo a najít tady někoho mimo Pětikolku bude dost obtížné. Podle mě je reálné podpořit Kobzu za SPD (a palec nahoru, že se v Praze troufnul), další je Vacek za PRO a Bohbot.

Tábor č. 13:

Nechápu, že zrovna v Žižkově městě je takový nával kandidátů. Pokud vyřadíme Pětikolku, tak zbývá Větrovský, který obhajuje, případně Zábranský za SPD – jeho program je zrušit senát.

Ústí nad Labem č. 31:

Nevolit Baleje, nevolit Dytrta. Za PRO je tam Telecký, za SPD Hladík. Hladík má větší šanci.

Ústí nad Orlicí č. 46:

Tady je to jednoduché. Jeden za KDU a jeden za ANO. Jinak nikdo. Hoďte to Ešnerovi. Dostane se z prvního kola.

395 thoughts on “Senátní volby po Vidlácku

    1. Vzhledem k tomu, že si Aspen před nedávnem promazal veřejné seznamy svých agentů na webu institutu, bude to chtít hledání důkladnější.

  1. Tohle jsou fakta od pragmaticky myslícího odborníka – neúprosná řeč čísel a logiky.

    Fiala foupil za astronomickou sumu prázdná zásobník, který s největší pravděpodobností zůstane prázdný: na celém světě je pouhých 600 tankerů na zkapalněný plyn – kdežto tankerů na naftu 14 500 !!

    No a pokud by se i zásobník částečně je otázka, kudy a kam zakoupený plyn poteče….

    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Profesor-Fiala-Veril-jsem-mu-Nejhorsi-v-EU-Ceny-ktere-vlada-nechce-sdelit-715065

    1. Ale jo, Jardovi to furt myslí dobře, ale jen je někdy dost naivní v očekávání… Já jsem spíše skeptik, tak můžu být akorát příjemně překvapen… Což se nekoná…

  2. K volbám, ale ne senátním…
    Česko je kolonií západu i de iure. Ve volbách už volí i cizinci, co neumí česky ani slovo. Komu to prospívá?
    https://ceskavec.com/2022/09/cesko-je-kolonii-zapadu-i-de-iure-ve-volbach-uz-voli-i-cizinci-co-neumi-cesky-ani-slovo-komu-to-prospiva
    „…Neomarxistické strany v Praze (a dalších českých městech) nemobilizují před volbami do komunálu etnické, bílé Čechy ale cizince. Dokonce kvůli tomu vydávají multi jazyčné verze volebních materiálů. K překvapení mnoha bílých Čechů mohou totiž v komunálních volbách volit i občané EU, kteří v ČR zrovna žijí…“

    K tomu dodávám já z IDnes: „Týká se to opravdu jen občanů členských států EU. Ukrajinci, i kdyby pobyt měli, volit nemohou,“ uvedl ředitel odboru voleb Tomáš Jírovec….“

  3. Já vůbec nevim,kdo to ten Ešner je a ten Fiala odradil akorát obezitou a knížkou ve schránce. Takže asi nepůjdu.

    1. Klasika. Asi vám měl Vidlák přivést pana Ešnera domů, abyste věděla, kdo to je. Nedejbože, abyste se trochu zajímala sama od sebe…

    2. Tohle jsou uvahy vetsiny volicu, nedelam si iluze.
      – toho neznam
      – mel divnou kravatu
      – nevim koho volit, k volbam nejdu

      1. nebo třeba jak se uvažuje tady – je zahořklý
        Když se někomu člověk zdá zahořklý nebo ublížený, tak z definice se nehodí k ničemu a nejlíp ani neposlouchat co říká. Taky aby nerozděloval, i to je ve zdejší komunitě ceněno 🙂

      2. Ale bohužel jsou i takoví, bohužel VŠ, co říkají: mám se dobře, nepotřebuji změnu. Snad změní názor až dostanou povolávací rozkaz, ale to už bude pozdě.

    3. Šmarjá, tak někoho poproste, ať Vás tam dovede, ve volební místnosti vložte do volební obálky VŠECHNY volební lístky, obálku ZALEPTE a před vhozením do urny PŘETRHNĚTE.
      Tím bude Vás hlas ZNEPLATNĚN a budete mít klid.
      Nebo do obálky nedejte NIC a odevzdejte ji PRÁZDNOU.

      1. Já se už 2x vytrestala. Kdysi volila Zelené,když ODS aČSSD zklamali a pak při prezidentské volbě mezi senilem a senilem a Bohové Fišerko tetovanovsko dala hlas mladému Dinstbierovi,který potom tak divně lidskoprávnicky zblbl,přitom o tom před tim u něho ani vidu ani slechu ,tak jsem obezřetná. Ono když ptáčka lapají….

        1. Kdyz uz jste se tedy, podle vasich vlastnich slov, nekolikrat pri vyberu zklamala, tak to tenkrat nechte na Vidlakovi a jeho doporuceni.
          Treba on bude mit lepsi ruku.
          A kdyz ne, to mu to tady pak muzete o hlavu omlatit 🙂

    1. Je krásné, jak pisatelka mlží. Přitom, dobře ví, co má před sebou.

      Že tam bylo až 20% nacistů?

      V Azovu jsou nácci všichni!

      1. je tam 20% nacistu a ti zbyli heiluji jen tak pro legraci.
        Whitewashing v nasich mediich o Ukrajine je poslednich 8 let neuveritelny. Asi jezdi novinari na konzultace ke spojenci nejvetsimu.
        Ale tam je aspon citelna alternativni medialni scena.
        V Cechach byly Parlametky, ale ty jsou ted vykastrovane. Jenom tim zabranily zablokovani.

  4. Nechci být špatný prorok, ale většinu voličů tvoří lidi, co mají informace z TV (jedno jaké). Sice je teď jiná situace a lidé mají strach z drahoty ale stejně.
    Viděl jsem to při minulých senátních volbách (ano vím, byla jiná situace). V našem obvodu – Děčín (číslo okrsku nevím) kandidoval Zbyněk Linhart, stávající senátor. Kdysi, před 8 lety, když byl zvolen poprvé, kandidoval jako nezávislý, předtím fungoval jako starosta Krásné Lípy (městečko na rozhraní Šluknovského výběžku). Město zvelebil (díky úzkým vazbám na vedení NP České Švýcarsko, které v Krásné Lípě sídlí – nesmyslně mimo NP). Tehdy voliči očekávali, že bude stejný i jako senátor (měl heslo „Otočím Senát na sever“, jako, že bude upozorňovat na problémy okrajových oblastí jako je třeba Šluknovský výběžek).
    První, co udělal po zvolení, byl vstup do senátorského klubu STAN a od té doby jsme o něm neslyšeli. Proto pro mě bylo překvapení, když při dalších volbách byl znovu zvolen (opět kandidoval jako „nezávislý“) a to dokonce v prvním kole. Když jsem se mezi lidmi, ho ho volili, ptal proč, co pro Výběžek udělal, krčili rameny. Na otázku, proč ho tedy volili, byla odpověď, protože je nezávislý. Nezávislý v klubu STAN, byla moje další otázka. Jéé on je ve STANu, to jsem nevěděl (a).
    Stejná situace je na Liberecku (tam žije matka), tam se SLK (Starostové pro Liberecký kraj) trhli od STANu, když ztratil podporu, ale ve shodě s nimi hlasují, Hejtman Půta (SLK) byl dokonce (možná ještě je) členem republikového vedení STANu. jenže lidi se o to nezajímají.

    1. Pamatuji si jeho ufňukané blogy na ACZ.
      Pak jsem se podíval do Obchodního rejstříku a zjistil, že je předsedou prakticky všech spolků, které mají vliv jak na NP, tak na Krásnou Lípu a okolí. I zeptal jsem se ho opakovaně, proč nekoná, co konat má; nikdy mi neodpověděl.

        1. Ono o něm není co psát, on je neviditelný. Vždycky se zviditelní až před volbami. A lidem je to stejně jedno, viz to co jsem napsal výše. Nedělá nic a stejně ho volí (dokonce se ani nepodívají na tu blbou wikipedii, kde je napsáno nestraník za STAN). Jestli to nedělá podle toho známého rčení. „Kdo nic nedělá, nic nezkazí. Kdo nic nezkazí, bývá pochválen. Kdo je chválen, bývá povýšen“. Jenže Zbyňďa Linhard se už moc povýšit nedá, leda europarlament, nebo funkce prezidenta (ale na to je až moc nevýrazný). Naposledy jsem ho slyšel kritizovat správu NP po požáru. Přihříval si svou polívčičku, přestože je se všemi na vedení NP velký kámoš.

  5. Volte Sidovského a možná přijde i Conchita Vurst. 😀
    To není nic proti Sidovskému. Je to čilý člověk a kandidoval už s podporou LES, ODS, velmi angažovaný ve FÓRU 2000 , nedělá si pan Vidlák legraci???
    Já bych to v Berouně hodila Auřednikovi. Neváhala bych ani minutu.

    1. Teď jsem si to po sobě pŕečetla a na vysvětlenou :
      Tou Conchitou Vurst jsem narážela na angažmá pana Sidovskeho v soutěži Eurovize. Což je ryze politicky podnik, nalejvárna, která by mohla směle soutěžit s Festivalem politické písně Sokolov. Akorát tam byl za hvězdu Dean Read, tady Conchita Vurst.
      Samozřejmě uznávám, ze Janiš je profesionál. Ten by se v tom senátu neflákal. Bohužel.

        1. RE: Stan Boriwitz
          Vidlák chtěl zřejmě naznačit, že mu nevadí orientace Sidovskeho a jeho aktivismus v jisté oblasti.
          Mně také ne! Soukromí politiků mě nezajímá.
          Ale v tomhle případě jde o jeho politický aktivismus. FORUM 2000 opravdu nééé .

      1. Mimochodem, všichni pamatujeme boje v prvních presidentských volbách 2013 a to, co pak následovalo. Dehonestace Zemana (nemluvím o politice) kvůli jeho zdravotnímu stavu; klopýtal jen z opilosti, ne?, a na vozíčku už budí uplné znechucení pokrokové veřejnosti.
        Kdežto Karel s čírem, to byl junák, plný síly.. no a čas ho také dostihl. Shodou okolností trpí též neuropatií dolních končetin (jenže Zeman to má „z chlastu“, kdežto u Karla je to šlechtického původu 🙂 ).
        Tady kluci spolu v Lánech v září zapalovali Masarykovu vatru:
        https://i.postimg.cc/76sH33rg/p2022091705752.jpg

  6. Ještě jeden úhel pohledu…
    —————————————————————–
    Vážení,
    nemálo z vás minulé dny psalo ohledně nadcházejících senátních voleb (POZOR! První kolo už zítra a pozítří!). Tedy, jak by (ne)měli ohledně našich zájmů případně hlasovat. Popřípadě, poradit již tradičně, koho by tam třeba hodit, s ohledně odporu ke střelecké komunitě a legálním zbraním v naší společnosti, rozhodně měli anebo naopak neměli…
    Zde tedy zpracováno jakési „doporučení“. Je pro alespoň hrubou alespoň sestaveno dle toho, jak dotyční politici pro naši věc v Senátu (pozn.: nebo předtím ve Sněmovně – protože jsou tam i ti, co tehdy zvedli ruku pro tehdy nás v Dolní komoře a nyní kandidují do komory Horní, čili Senátu, viz ona hvězdička), v rámci pro nás „ústavního práva na obranu se zbraní“ tenkrát hlasovali.
    Je to zároveň něco, jako v té pohádce s Čerty nejsou žerty, jakási „kniha hříchů“. Zatímco někteří dosavadní senátoři, co nyní obhajují, zvedli ruku velmi, velmi neochotě a po velkém našem (čili občanském a voličském) tlaku (ale nakonec zvedli…), jiní byli doslovnou hradbou pro zájmy nás, majitele zbraní, coby přitom té nejslušnější a nejprověřovanější část naší společnosti.
    Mezi to „tvrdé jádro“, co se v minulých letech stalo až jakýmsi symbolem senátního boje proti naší komunitě, co nám svými zarputilými postoji vyhlásili až takříkajíc džihád, zde ze seznamu patří Horník (Karlovy Vary), Šárka Jelínková z Kroměříže, Petr Holeček z Mělníka, Alena Dernerová z Mostu, Petr Orel z Nového Jičína či Lumír Kantor z Olomoucka. Taktéž ona Miluše Horská z Pardubic, co nás zde dlouho a dlouho ještě bavila svými protizbraňovými komickými průpovídkami. Anebo naprosto Renata Chmelová, Ladislav Kos z Prahy 11 a zejména pak Jiří Růžička, co nám doslova škodili, kudy chodili a co jen mohli… Nezapomínejme.
    V tomto není pražádná vendeta, ale jen prostě pragmatizmus. Protože 1) ohledně rozličných zákazů naši oponenti nedají už nikdy pokoj a 2) čeká nás nyní ještě například Můj dům můj hrad, co musí po Sněmovně znovu pak projít Senátem. A dá se předpokládat, že jmenovaní by zas dozajista nekompromisně stáli proti nám…
    Ještě něco – nezajímá nás partaj dotyčných. Za prvé, je pro nás zde v tomto přehledu určující jen postoj dotyčného politika k naší věci. A pak, věřte, že v Senátu (na rozdíl od Sněmovny) na politické straně, odkud senátor pochází, moc nezáleží – tito jsou zde na partaji při svém rozhodování poměrně nezávislí…
    Poslední – i když je to řečeno takto dost natvrdo, politici (tedy zde senátoři) jsou jen naším servisem. Námi voleným, takže z naší vůle toto vykonávající. A námi (a štědře) navíc placenými. Takže, pokud se nám jejich služba občanům, voličům nelíbí, právem se snažíme o jejich výměnu. Za servis pro nás lepší, hájící naše zájmy a respektující naše názory a postoje, coby voličů. Docela logické a férové, ne? Prostě, ryzí demokracie v praxi.
    A prosíme, ať již budete volit dle našich doporučení, či nikoliv, rozhodně zítra či pozítří JDĚTE K VOLBÁM!!! Protože lidé, co tam nejdou, ať si pak nestěžují… Že?
    Díky za to moc!!!
    Vaše Liga Libe

    1. Díky moc za odkaz – tohle mně uniklo a pomohlo mi to v nasměrování od váhání k rozhodnutí. Ještě doplním úvahu: volební obvod Jičín – zřejmě se situace opravdu vyvine do duelu Czernin (bohužel) versus Franěk (taky bohužel). Proč bohužel? Oba jsou v podstatě koně za stáj pětikolky. Czernin – partajník TOP 09, Franěk chtěl původně kandidovat za ODS, ale po té, co spolupartajníci upřednostnili Czernina, dohodl se se Svobodnými a kandiduje za ně, ač stále zůstává „v dresu“ ODS. Domnívám se, že by bylo dobře hlasitěji vyslovit podporu pro jiné kandidáty – jsou tam – např. za SPD paní Kotyzová nebo za KSČM právník Ort.

      1. Když si přečtete odpovědi těch, co se obtěžovali odpovědět, dojdete rychle ke znepokojivému zjištění, že pětikolka bude brzy posílena na šesti- až sedmikolku. Až na vyjímky v řádu jednotlivců totiž odpověděla většina skoro nebo zcela stejně.

      2. Proto se mi nikdy Svodobni moc nezamlouvali, takove becko ODS, jenom protiunini. I „byvale“ odeesaky tam meli nalezle.
        Pak prisla Trikolora a dopadlo to podobne.

  7. Komunální volby nejde falšovat,tak jako senátní a při tak malé účasti,jako doposud,tak může dojít k překvapení a nejvíc v Praze.V našem obvodě se nevolí do senátních voleb,tak jsem ušetřen rozhodování.
    Také bych uvítal v senátu nové tváře,ale také aby senát byl nakloněn změnám a opravdu jednali ve prospěch republiky,občanů.

  8. Zdravím vespolek.
    V Praze podpořím osobně hlasem kandidáta SPD . Milan Urbánek je tady jasná volba, no přece to nehodím Špidlovi…Další kandidáti v Praze 6 a 10 souhlasím s Vidlákem, Vacek i Kobza to však budou mít velice těžké.
    Brno obvod 55 , tam kandiduje rovněž Petra Rédová za PRO, tam je to opravdu na vážkách jestli kandidáta
    SPD nebo právě Rédovou.
    Jihlava tam kdo půjdete volit , prosím hoďte to Nielsenovi ať nevystrčí ale vykope Vystrčila až Tchaj-wan !!!
    Ostrava , tam určitě za mojí maličkost radši Hanu Zelenou .
    Ivan Noveský v Mělníku taky jasná volba.
    Olomouc, Majerová má v politice větší zkušenosti ale Vrána je mi bližší.
    Obecně nevolit ani ty poschovávné kandidáty pětidemolice pod různou značkou NEZAVÍSLÍ, vyjímka která snad potvrzuje pravidlo je v Kroměříži Jana Zwyrtek Hamplová .
    ANO nevolit , podle mého názoru je to pouze frakce pětidemolice.
    Howgh.

    1. Myslíte tohohle Milana Urbana? Bývalého TOPkaře, minimálně od roku 2010 se pohybujícího v pražské vysoké politické a ekonomické společnosti?

    2. Já bych osobně podpořil raději Rédovou, ale podle mě němá v Brně šanci. Kampaň ve velkém městě je trochu jiná, než když objíždíte vesnice a scházíte se s lidmi. V Brně je důležité to známé jméno. Takticky jsem proto doporučil raději architekta. Ale je to jen taktika, aby se hlavně nedostal nikdo z Pětikolky.
      Za PRO jsem všude navrhoval podpořit kandidáty, kteří podle mě mají šanci.

      1. Jistě , to je problém všech velkých měst. Tady ti libtardi mají silnější pozice, anonymita velkoměsta jim v tom nahrává. Na vesnici by tetce řekl , že má 60 pohlaví tak dostane facku přes celou hubu.Snad se někdo z našeho pohledu volitelný dostane do druhého kola a potom už nekompromisně spojit síly a vykopat škůdce vlasti !!

      2. Podle mne Petra Rédová dostane hodně hlasů z „alternativy“, které by ale mohly chybět jinde.
        Šanci na zvolení má Vokřál (ANO) – asi nejúspěšnější primátor Brna.

      3. Jenže to není Brno, by´t se ten okrsek tak jmenuje, je tam „jen“ bystrc a ještě myslím jedna čtvrt, ale k tomu 100 okolních obcí

        1. Vokřál je z okrsku 58, já mluvím o Redové z okrsku 55, z pětikoliky má proti sobě jen 2 kandidáty Topfra ze SPOLU a nějakýho asi bezdomovce ze STANu, který je myslím bez šance, takže minimálně jeden z nekolikových půjde do 2. kola.

          1. Co dělá pražák Töpfer v Brně? Asi sází na oblíbenost seriálu „Četníci“. Moc bych si přál, aby ho přejela právě Petra Rédová

            1. Bude hájit zájmy Prahyyy do posledního Brňáka. Chce hájit zájmy svého rodinného rozpočtu, i Praha je mu volná. V roce 2012 ho vyšoupla ze senátu taky žena a to ani nebyla tak sympatická jako Petra.

    3. Vysočina – už jsem to tady jednou psal nemám zrovna důvěru ke straně PRO podle mne je tady stejně jako Šlachta jen k drobení hlasů. Zrovna jsem se dozvěděl že si u ČD kde působí přes 10 odborových organizací svoji další. Už takhle je díky tomu kolektivní vyjednavani složité a zaměstnavatel jen točí palci mlýnek. Takže k čemu je ku prospěchu další opoziční strana? Pětikolce stačí jen točit palci a smát se jako ten třetí, když se dva (tři) perou 🙁

  9. https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/470114-pet-otazek-pro-kandidaty-do-senatu-podivejte-se-jak-odpovidali-v-tabore

    Aby můj komentář nezapadl. Pojďte se shodnout na kandidátovi za obvod Tábor. A ne, Větrovský by to být neměl, když si přečtete odpovědi kandidátů z linku výše.

    Podle odpovědí bych seřadil možné kandidáty: 1. Zadražil (Svobodní), 2. Machač (NK), 3. Zábranský (SPD). Svobodné jsem ale nikdy volit nechtěl. Tak poraďte.

    1. Zapomeňte na vhodnost kandidátů. Je důležité, aby nebyl zvolen Pětikoalák. A aby nebyl zvolen pětikoalák je třeba takticky podpořit ty, kteří mají šanci být zvoleni místo nich. Hlas sice nepropadá a reparát je možný, ale snažil jsem doporučovat tak, aby se voliči v druhém kole nemuseli rozhodovat mezi Modroptákem a Pirátem. To je podle mě na ta nejhorší varianta, které je nutné se pokud možno vyhnout.

        1. On už o tom psal VK , jde o to jestli je to ověřené info…Pokud se to prokáže tak zřejmě i ve zblblém Německu bude veselo.

        2. O necem takovehhle se v USA psalo uz pred par tydny, ale v Cechach to byly jenom ruske dezinformace.
          Navic tam ekonomove predpovidali, ze recese v EU bude znamenat snizenou spotrebu energii tamtez, a tedy prebytek ropy na svetovem trhu.
          Coz by se projevilo na cene.
          Na cene benzinu v USA.
          A to je hlavni vec, ktera volice v USA zajima. Tam na nejakou Ukrajinu serou.

      1. Vy si klidně zapomeňte. Já nezapomínám… Nezapomínám, že v minulé vládě se ČSSD nadšeně podílela na všemožných sviňárnách. Nezapomínám, že tzv. svobodní jsou horší, než ODS s Pirátama dohromady. Profízlovaná strana. Atd. atp.

    2. Já mám celkem jasno. A souhlasím, že Větrovský ani náhodou. Taky turista. A válečný hujer. Přizná nebo přiznal některý z těch hujerů, že dodávkami zbraní nacistickému režimu Ukrajiny jsme se stali legitimním terčem?

  10. Bruntál okres na okraji republiky i na okraji zájmu.
    Lowenthalová je SPOLU za KDU, proto ne.
    Navíc jako místní farmářka před lety pořídila desítky hektarů sadů z dotací a když po pěti letech skončila projektová udržitelnost, tak ty stromky vytrhala a ze sadů je zase louka.
    Václavec za ANO , jako ředitel nemocnice spravuje nemocnici tak, aby ji nikdo nezrušil. Navíc sehnal pro okres dva zubaře, tak ANO.

      1. No ona to vůbec není žádná díra, obvykle tam projíždíme, mají tam docela velkou průmyslovou zónu, jen škoda těch vyrubaných lesů v okolí, to je obrovská tragédie. Někdo zmiňoval i Ústí nad Orlicí- taky ohromně krásný kout naší země a turisty ještě masově neobjevený.

  11. Musíte to dať, drýím vám všetky prsty, som rodák z Podkrkonošia žijúci na SK, tiež to máme ťažké : Eduard Chmelár… AKO SA ZO STRÁŽNYCH PSOV DEMOKRACIE STALI ČIVAVY DESPOCIE
    K dnešnému mierovému pochodu sa budem ešte dlho vracať, pretože to bola jedna z najkrajších akcií, ktoré som organizoval. V tejto chvíli, keď som už odprevadil hostí a unavene som si ľahol na gauč, chcem povedať len toto: neskutočne sa hanbím za tú polovzdelanú a predajnú bandu, ktorá si nejakým omylom hovorí novinári. Mali tu výnimočných ľudí, akých nemajú možnosť stretnúť každý deň, ponúkli sme im exkluzívne rozhovory s najzaujímavejšími osobnosťami, no všetky médiá hlavného prúdu bez výnimky, vrátane verejnoprávnych platených z našich daní, ich tak dôsledne odbojkotovali, že paralelu na to môžete nájsť len v totalitných režimoch.
    Múdry prejav jedného z najuznávanejších diplomatov európskeho formátu, bývalého predsedu Valného zhromaždenia OSN a exministra zahraničných vecí Českej republiky Jana Kavana – nič. Ľudsky hlboké posolstvo ukrajinskej koordinátorky Medzinárodnej ženskej ligy za mier a slobodu Niny Potarskej, ktorá porozprávala o skúsenostiach bežných Ukrajincov (nie tých, ktorí profitujú zo Zelenského režimu) – nič. Bezkonkurenčne najsilnejší príhovor 93-ročnej veteránky Slovenského národného povstania Anny Bergerovej – nič. Celé dni vysielajú médiá tie najväčšie hlúposti, bezvýznamné táraniny slovenských politikov, a tu dostanú ako na tácke silné posolstvá schopné zatriasť celou verejnosťou, a im to nestojí ani za zaznamenanie. Ja nechápem, kde to žijem.
    Ninu zaujala skupinka mladých militantných trollov, ktorí obďaleč stáli s nejakými transparentmi, že nechcú dialóg. Scéna ako z Orwella. Nina sa s nimi chcela porozprávať, o čo im ide. Agresívne na ňu zaútočili, že nie je „pravá Ukrajinka“. Nechceli si dať vysvetliť, že má dôvod nenávidieť Putina viac ako oni, pretože trhá jej vlasť na kusy. Pre nich to bola špinavá kolaborantka. Ani náznak kritického uvažovania a schopnosti porozumieť, o čo jej ide.
    Večer pri víne mi povedala, že pre ňu to bol mentálny tréning. Jan Kavan ju doplnil, že mu pripomenuli obvinenie z kontrarevolúcie, ktorým ho počastovali fanatickí zväzáci za minulého režimu tesne pred tým, ako musel utiecť do exilu. Poznamenal som, že to tiež poznám. Pred dvadsiatimi rokmi ma takto urážali mladí neonacisti, ktorí vtedy ešte neboli poslancami parlamentu, ale pouličnými bitkármi. Dnes sa takíto extrémisti regrutujú z centristických progresívcov.
    Čaká nás veľa práce a budeme ešte čeliť mnohým útokom, pretože najprenasledovanejšími a najnenávidenejšími ľuďmi sú dnes paradoxne tí, ktorí chcú mier. Viacerí z nás sa dnes vyjadrovali o možnostiach skorého dosiahnutia mieru veľmi skepticky, ale odhodlane brániť ho. Ale jedno viem povedať po dnešku a včerajšku celkom určite: tieto duševné polotovary, ktoré nevedia rozoznať dôležité od banálneho, ktoré tupo urážajú bežných ľudí („dezoláti v uliciach“) a nerozumejú ich motiváciám, nie je potrebné rešpektovať. Ak si ešte stále fandia, že sú dôležití pre demokraciu, tak ich treba vyviesť z omylu: sú jej prekážkou a na ceste k jej obrode nie sú potrební. A podľa toho sa k nim treba aj správať.

  12. Koukněte se na tenhle článek. Jak říkají na Nově, sledujte nás na TN.cz
    https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/470105-velky-prehled-k-senatnim-volbam-tn-cz-oslovilo-vsech-178-kandidatu-s-5-otazkami.
    Udělali rozhovory se všemi kandidáty, dali jim 5 otázek a první tři spolehlivě určují volitelnost, či nevolitelnost kandidáta.
    1. energetická krize
    2. manželství pro stejnopohlavní
    3. válka na Ukradině
    Třeba obvod 31 – Ústí nad Labem (mé krajské město), lehce zjistíte, že volitelný je pouze Buldra za KSČM a Telecký za PRO. Ostatní nevolit.
    Tohle de Nově fakt povedlo.

    1. Tak jsem si přečetl odpovědi táborských kandidátů a nevím. Původně jsem chtěl volit Zábranského za SPD, ale jeho odpovědi mi přijdou takové nemastné – neslané. V podstatě nejvíce se mi líbily jasné odpovědi kandidáta za Svobodné, ale volit Svobodné jsem opravdu nechtěl.

      1. Já bych volila Zabranského. Nemůže být horší, než kdokoli od Svobodných. Svobodní se jenom tváří jako alternativa. Ale jsou ještě horší než pětikolka. ( Nechci to rozvádět. )

      2. Svobodné v žádném případě nevolit – to ja taková protržní úderka, pro kterou byla ODS málo „protržní“, tak si založili vlastní frakci.

        1. A zalozil ji clovek, ktery v trznim prostredi nestravil snad ani minutu (sorry, clenstvi v dozorci rade za neco takoveho fakt nepocitam).

    1. Protože Rédová podle mě nemá šanci. Podle průzkumů i podle Fortuny. Ona není ve Štatlu dost známá a v Brně se blbě dělá kontaktní kampaň. Čím větší město, tím známější musí být kandidát. Nielsen si Jihlavu (a hlavně okolí) pořádně objel, otapetoval, oplakátoval, udělal si spoustu setkání a tak má šanci. Rédová samozřejmě odmakala svoje, ale v Brně je nejdůležitější to známé jméno.
      A já doporučoval volit ne podle toho, aby se dostal ten nejlepší, ale především tak, by se nedostal ODSák. Vypráskat pětikolku je podle mě důležitější cíl, než dostat teď do senátu toho nejvhodnějšího.
      Petra Rédová ode mě dostane podporu, až se bude volit do sněmovny, tam si dovedu představit, že bude na kandidátce velmi vysoko a uspěje.

  13. Hodím papír do krabice
    hned mi zapne intuice:
    Co s ním oni udělají?
    Matadoři od partají
    si s ním jistě poradí.

    Co ta banda z podhradí?
    Co tu pořád lezou?
    Dnes mi bazén vezou
    na solár mám dotaci
    a tu se furt potácí
    jakás verbež z fábie,
    mě ta služba zabije.

  14. Bolí mě hlava. Bolí mě už hlava z těch věcných rozkazů nacistického feťáka, co máme dělat. Bolí mě hlava když musím poslouchat patnáctileté smrady, jak mám žít, čím jezdit do práce. Bolí mě hlava, když mi soudružka Boková cpe do hlavy, ať žeru červy. Bolí mě oči, když se musím dívat na to naše ministerské jelito, nacpané do plné polní. Chce se mi zaživa urvat uši a přešít si je přes oči, když mi soudruh premiér vykládá, jak společně překonáme drahotu. Kroutí se mi prsty, když pletu svetry navíc. Chce mi shořet mozek, když se dozvím, že největší zloději jsou vlastně filantropové a vrazi mírotvorci. Už ty jejich nekonečné kecy nedávám. Obrátili význam slov. Z nenávistí udělali lásku, že lži pravdu. Obrátili příčinu a následek. Malí smradi rozhodují o životech dospělých, hlupáci o vzdělaných. Z úchylky udělali normu a normálnost vystavili na hanbu. Už mě ze všech těch věrozvěstů nových, lepších dní bolí hlava. Pojďme se pokusit zavřít jim jejich prolhané huby. Udělejme první krok a zítra zaplňme volební místnosti novou nadějí. Novým začátkem.

    1. Hezky shrnuto.
      Kmotra Dvořáková vyjevila, že senát má důležitou funkci. Zajistit, aby si ti v parlamentu nedělali co chtějí.
      Prostě taková pojistka proti zástupcům veřejnosti.
      ☹️
      Až dosud opozice senátní volby tragicky neuměla. Změníme to !?!?!?

  15. „Nač tu vlastně vůbec jsme?“ hřímal svou otázku soudruh Lipavský od pultíku OSN. Konečně ten blb položil správnou otázku a jen má vrozená zdvořilost a Alefova knuta, mi brání odpovědět, na co tam jsou :⁠-⁠P

  16. Vidláku, obvod č.7 – Plzeň (jih) hodnotíte zcela správě.
    JUDr.Kovářová je ta správná budoucí senátorka.

  17. Ad Beroun: Vidláku, ano, přesně, tady nebydlíte, jinak byste tohle doporučení nikdy nemohl dát. Já to tedy rozhodně hodím Auředníkovi.

      1. Vzhledem ke své orientaci bude Sidovský v senátu „těsně spojen“ se souputníky z řad námořních lupičů a uživateli přenosných turistických přístřešků.
        A s tím mám momentální problém.

        1. U Auredníka je aspoň naděje , že bude hlasovat slušně. U Sidovskeho určitě ne !
          Má mnoho přátel mezi těmi od Pravdy a Lásky.

      2. Hele, k čemu to všechno děláš, když pak bojkotuješ největší možnosti pro zviditelnění tvých kandidátů? Jsem schopný pro tvé favority udělat věci, které umí jen dva lidé v téhle republice s dosahem na cca dva miliony čtenářů. Máš to v mailu už měsíc, máš tam na mě telefony a Ty na to zodpovědně házíš bobek. Jestli jim vážně chceš pomoc, tak se ozvi, protože pětikolka toho využívá plnými hrstmi a už mě to vážně sejří. Pavel

          1. To nemyslíš vážně? Všechny kontakty na mě máš. Nejsi mi schopný půl roku odpovědět na mail a hážeš to na mě? Mě spíš připadá, že si hraješ na vlastním písečku, což je tady běžné. Takhle tu republiku nezachráníme, ani za sto let.

      3. Vidláku
        zvažte v Berouně update článku (i když to neděláte). Pokud je to tak jak si myslíte tak přirozeně druhé kolo dopadne Sidovský proti Oberfalzerovi. Tam to Sidovskému klidně hodím. Pro první kolo si myslím, že existuje lepší možnost a to Auředník. Myslíte si, že Kydy mají dosah. Věříte, že vaši čtenáři mají sílu. Beroun je na pomezí Praha/Vidlákov. Zkuste při první volbě v doporučení nestát při zdi a podpořit Auředníka, co můžeme ztratit.
        Za mně je první kolo jasné Michal Auředník.

        1. Jak jsem psal – lidi si to musejí rozhodnout na místě. Psal jsem, že bych osobně raději Auředníka. Ale Oberfalzer a Sidovský, to je tam na místě v podstatě neřešitelné.

        2. “ Pro první kolo si myslím, že existuje lepší možnost a to Auředník.“

          Přesně, sice chápu, o co Vidlákovi jde, ale tenhle postup je dobrý. A nemyslím si, že by Auředník neměl šanci na druhé kolo.

          Ve druhém kole, pokud to nebude Auředník, to v rámci strategie „ani zrno pro pětikolku“ se sebezapřením můžu hodit Sidovskému.

  18. V Hodoníně to klidně můžete hodit Vašíčkovi. Znám ho osobně, je to původní Pirát z doby, kdy ještě Piráti bojovali za svobodu a neutralitu ČR. Jako fakt, něco si o něm najděte. Celkem nechápu, jak ty primárky udělal 🙂

    1. Souhlasím. Ivo Vašíček je taková bílá vrána mezi Piráty.
      Měl odjakživa velmi rozumné názory blízké spíš názorům SPD. Proto byl i vyhozen z vedení pirátské strany a je div, že tam pořád zůstal jako řadový člen.

      1. I když souhlasím s hodnocením Vašíčka, tak říkám že ne, protože je Pirát. Opravdu nic proti němu, ale je za Pětikolku a tím pádem nesmí uspět. Zrovna ten rozumný Vašíček musí zavolat Bartošovi a říct mu, že je to jeho vina.

        1. přesně tak

          kdyby byl tak rozumný dávno mohl být v SPD a jen kvůli IT pořád podporuje růst ostatních pirátských nesmyslů

          super člověk, ale pořád ve špatné straně

        2. Jestli se tam Vašíček dostane, Bartoše z toho trefí šlak. A všechny pražský svazáky taky. Mně to můžeš věřit 😉

  19. ad Nový Jičín č. 67:

    Nemám s tím obvodem nic společného, ale v senátu bych velmi uvítala Leo Luzara, dlouholetého člena KSČM.
    Není nutné všude automaticky a za každou cenu cpát neznámé kandidáty SPD, i mezi nimi mohou být jen obyčejní zájemci o koryta.

  20. PŠM v akci 😃 ale budiž to vidlákova volba, SPD light. I když jsem od něj čekal víc ANO a míň vyslovenejch anticovid, doba překreslila hranice.

    1. Ale u Lásky to PŠM nebylo, kdepak, tam to bylo svobodné vyjádření názoru nebo tak něco. Už ani na tu pověstnou špičku nosu … :-))

  21. ANO nám v Ostravě ukradlo vodu. Už zase. Přitom smlouva s Francouzským Suezem vyprší až napřesrok. Proto mi neskutečně hýbá žlučí, když slyším Babiše, jak huláká, „vodu ukradli, všetko ukradli.“ ANO, ukradli lidem vodu. To si tu ruku radši useknu. Hážu to tomu děvčeti od Rajchla.

  22. Jako jihlavák jsem se v rodinném kruhu nechal slyšet, že u senátních voleb budu i kdyby mě tam měli odnést na smrtelné posteli.
    A možná vás to překvapí, ale pan senátor Vystrčil můj hlas rozhodně nedostane.
    Je to pro mě srdeční záležitost stejně jako pro Vidláka.
    Probíral jsem pana senátora s kolegy v práci a když vynechám všechna sprostá slova,
    tak o něm vlastně nikdo nic neřekl.
    Doufám že této „nasranosti“ dají všichni průchod i u voleb a ta ostuda Telče a celé
    Vysočiny zmizí do nicoty.

    1. Tak vam preju v Jihlave hodne stesti, at ho ze senatu vykopnete.
      Sice za dobre sluzby vyslouzi nejaky teply flicek za tucne penize, ale s tim uz volici moc nezmuzou.
      Kdyz uz mame Zvlastniho zmocnence pro energetickou bezpecnost, kde uz mnoho let „pracuje“ Vondruv kamarad Bartuska, tak bysme mohli mit i Zvlastniho zmocnence pro prumysl a zahranici.
      To by Vystrcilovi mozna slo.
      Ale nebudu napovidat, je tu v posledni dobe hodne sluzebnich diskuteru.

        1. Re: Maneca

          Já navrhuji titul „emisar EU“ ve vzbouřeném Doněcku, aby si synek užil jedině správného bombardování a mohl tvrdit, že nic takového neprobíhá.

          1. Jak vzbouřeném Doněcku? Jako demokratická země přece uznáváme právo na sebeurčení např. jako v Kosovu ne?
            Já bych ho spíš vyslal Luhanska, aby otevřel tu kancelář pro poválečnou obnovu Luhanské oblasti, co nám přidělili. Kdyby začal hned obnovovat, možná by nám to přineslo i nějaké kladné body u strýčka Voloďi a třeba by nám i prodal levnější plyn.

      1. Bohužel máte pravdu. On už tady pan Vystrčil hejtmanil a starostoval a to by bylo, aby se nějaký kvalitně placený flíček nenašel. Ty konexe tu pořád jsou.
        Že by šel učit na gympl, toho se rozhodně nebojím.😆

        1. No možná při hejtmanění nadělá míň škody než při vymejvání posledních zbytků úsudku mládeže, budoucnosti národa. (Na učení matematiky nemá, když nezvládá ani sčítání mincí.)

    2. Držím palce, ať to vyjde.
      S Nielsenem jsme si hezky popovídali o zemědělství a byl první člověk s reálnou politickou šancí, který si rád vyslechl můj monolog o vidláckém záhumenkovém zemědělství. Že je v této chvíli snazší ponechat velké zemědělství na pokoji, protože tu provázanost s globálem opravdu Česká republika nevyřeší, ale kdyby se místo toho začalo budovat nové záhumenkové zemědělství, tak by to mohlo být pod rozlišovací schopnost lobbystů a velkých hráčů. Kulturní dědictví českého zemědělství – možnost jednoduše prodávat „ze dvora“ zemědělské produkty. Maminy, které si mohou na své zahrádce vypěstovat jahody, udělat z nich marmeládu a prodat ji. Kovozemědělci, kteří po práci obdělávají záhumenek brambor a mohou si klidně dát na vrata ceduli „prodej brambor“. Domácí zabijačky ze kterých se smí prodávat produkty… apod, apod.
      Nielsenovi se ta myšlenka zalíbila, takže pokud to vyjde, máme v senátu prvního zastánce vidláckého zemědělství.

    1. Volby jsou nejlepsi ukazka , jak je obcan zpracovanej ,zkrocenej /jako zvire v cirkuse/ do ukaznene a horlive poslusnosti a aby se choval ukaznene ,delal a jednal ,vzdy jak oni chteji…
      A sam bez dozoru vsecko udelal ,jak je treba..Vybral a zvolil ty, co nikdy ani nevidel /nebo nekde z rychliku/ a neuvidi..Kteri ho lautr nikdy nezajimaji..Taky neni proc.
      A ti s nim zacvici..Na prikaz jinych..
      Nemej starosti soudruhu , ze zadnyho ze soudruhu neznas a nikdy neuvidis, jini soudruzi je znaji. To staci../Bezva volby nekdy v 1960/.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *