26 dubna, 2024

Tyhle zákony se chystají i na vás

Přátelé, když jsem poprvé začal psát o nové plánované demonstraci, svolané na 11.3.2023, setkal jsem se mailech, zprávách i komentářích se zatím největší odezvou. Kladnou i zápornou. Na jedné straně bylo hodně těch, kteří na podobnou výzvu čekali, zapsali si termín do kalendáře, začali vymýšlet transparenty, stahovali si propagační plakáty a začali je vylepovat. Dokonce si leckdo už zajistil jízdenku. Na straně druhé se ozvali ti, kteří nám vyčetli, že je to moc brzy a svolává to špatný člověk, agent s teplou vodou, který myslí jen na svůj prospěch a jeho tiskovka je toho jasným důkazem.

Situace je naprosto stejná, jako před demonstrací v září. Tehdy jsem dostával naprosto stejné maily a ty optimistické a pesimistické byly ve zhruba stejném poměru jako teď. Akorát teď je těch zpráv asi desetkrát tolik.

Stejně jako tenkrát nebudu nikomu jeho přesvědčení vymlouvat. Jste všichni dospělí, svéprávní, za svá rozhodnutí nesete odpovědnost a já nemám důvod z vás toto břímě sejmout. Sami jste strůjci svého štěstí a čtení Vidlákových kydů vám má pomoci v rozhodování. Vidlák to za vás nerozlouskne, maximálně vám může nasvítit nějaké nové pohledy.

Minulý týden jsem byl na dalším setkání příznivců strany PRO s Jindrou Rajchlem. Jak jsem už mnohokrát psal, oni jsou opravdu aktivní a nejen v jihomoravském kraji. Sokolovna byla opět naprosto plná, lidi se tlačili u vchodu a když jsem se lidí ptal, jak jsou na tom s energiemi, tak dobrá půlka si užívá vskutku vysokých záloh i vyúčtování. Proto přišli. Druhá půlka přišla, protože je štve, kam nás vláda vede. A štve je příprava náhubkových zákonů, které nás mají umlčet.

Mluvil jsem o tom skoro tři čtvrtě hodiny a oni to vydrželi poslouchat. Pak nastoupil Jindra Rajchl, mluvil další dvě hodiny a oni to opět vydrželi poslouchat. Potřebujete jiný důkaz, že se v naší zemi zásadně změnilo klima? Oni do té Prahy prostě přijedou. Přijedou, protože jim opět nejde o to, kdo to svolává, ale jde o myšlenku, že nás vláda vede do války a bídy. V tomto ohledu se od září nic moc nezměnilo. Demonstrace začaly klesat, až se z toho stala stále častěji deklarovaná osobní věc, kterou je nutné bránit před zrádci.

Tentokrát to svolává to lídr, který celý podzim objížděl republiku a všude mluvil k lidem. Naživo. Rozptyloval jejich obavy, vysvětloval svojí koncepci, jeden den tuhle, jiný den támhle. A ono je to vidět. Já jsem vlastně nezažil setkání, kde by nebylo naprosto plno. Můžete si o Jindrovi Rajchlovi myslet co chcete, můžete mu přisuzovat jakýkoliv charakter i letoru, ale on si to normálně politicky odpracoval. Místo aby jezdil po dovolených, tak jezdil po venkovských i městských sálech. A udělal všechno, aby byl úspěšný. (Například mě pozval, aby přišli i lidi, kteří chtějí mluvit se mnou a ne s ním)

Právě tato setkání mě přesvědčila, že to s demonstracemi ještě není ztracené a řekl jsem si, že se vedle Jindry na to pódium prostě postavím. Uvěřil jsem reakci lidí, uvěřil jsem jejich odhodlání, které jsem viděl na vlastní oči. Víte jak to se mnou je… dám na osobní kontakt.

Jistě, vláda kvůli demonstraci určitě nepadne. Tedy… pokud na Václaváku nebude milion lidí. Poslanecká většina pořád existuje a koryta jsou vždycky až na prvním místě. Jak jde o peníze, tak jsou všichni stejné víry. Ale stejně jako se loni vláda vyděsila k akci a k zastropování cen energií… tentokrát to bude mít ještě jednodušší. Může prostě vyhodit hentoho Klímu. Může přestat s týmem KRIT, může přestat s náhubkovými zákony. Když přijde hodně lidí, tak si Fiala bude moci spočítat, kolik to je hlasů ve volbách a třeba tomu jeho kuřecímu mozečku dojde to, že jestli to takhle půjde dál, tak jim nepomůžou ani volební podvody a po volbách je vystřídá český Trump a český Orbán…

… kteří dostanou jako dáreček všechny ty dezinformační zákony a s chutí je použijí proti České televizi a ostatním velkým médiím. I pravdomluvným novinářům to začne docházet… tedy ne Kmentovi ani Šafrovi. Ale jiným to docvakne. Jestli budou dál tlačit na pilu, tak jednou stavidla rupnou a všechny ty zákony proti dezolátům budou promtně použity proti jejich kavárnické existenci.

Nemyslete si, Babiš bedlivě sleduje, jak se Jindrovi bude s demonstrací dařit… Zatím strana PRO není nic, ale pokud uspěje, tak se jejich kontakt s Veľkým Bocianem prohloubí… Tihle dva sice nebudou mít stejné názory a nebudou chtít to samé, ale budou se respektovat. A oba pracují na tom, aby voliče oslovili. Babiš mění podpůrný tým a rozkračuje se (uvidíte) a Rajchl bude mít největší demonstraci dezolátů všech dob. Oba jsou pracovití a místo deklarací jezdí mezi lidi. Babiš má peníze, Rajchl umí mluvit…

Pokud přijdete na demonstraci, tak se tam ve Strakovce leknou. Hodně se leknou. Už si mysleli, že je po všem, že dezoláti vedení zadluženým prodavačem pizzy jsou v háji a stačí si jen počkat na jejich stále zoufalejší pokusy zvrátit situaci. Pokud teď bude Václavák plný, tak se křivka otočí. To s vládními hlavami zacvičí. Protáhnou si křivku dopředu a uvidí tam svůj vlastní konec. A přijdou na to, že ho mohou oddálit tím, že nenachystají nástroje, které by příští vláda mohla použít proti nim.

I Petr Pavel začne přemýšlet, kolik podpory válce si může dovolit.

Dumejte dumejte. Máte na to ještě skoro čtyři týdny. V mezičase uvidíte, jak se demonstrace organizuje a kdo všechno tam vystoupí. A zároveň uvidíte, co na vás chystá naše milovaná vláda. Tohle si porovnejte. Pokud dojdete k názoru, že to nemá cenu, tak se všechny ty KRITy dají do práce, začne se kriminalizovat a vy před volbami dostanete krásnou kandidátku jednotné fronty a ještě jednotnějších médií.

A vy, co nedokážete přijít Jindrovi na jméno… tyhle zákony se chystají i na vás. Česká televize si vás nevšimne a sami se neprosadíte, protože blogeři budou všichni u výslechu a budou přemýšlet, jestli jim stojí za to, si nechat ničit život kvůli národu, který se se nedokázal zvednout ani na legální demonstraci.

Pokud Jindra s tou demonstrací uspěje, udělá to se všemi škarohlídy přesně to, co udělala kandidatura Bašty s SPD. Pokud neuspěje, můžete být jízliví kolik chcete. Ale pokud budete jízliví dopředu a dezoláti stejně přijedou, tak riskujete to, co teď zažívá Samuraj.

Měli bychom tam být všichni. Úplně všichni.

PS.

Připomínám, že je dostupný portál pro zaslání předplacených knih. Najdete ho přímo na Vidlákových kydech v záhlaví pod názvem „objednat knihu“ Přímá adresa je zde: https://kniha.vidlakovykydy.cz/

V této chvíli rozesílám knihy těm, kteří mě podpořili v prosinci 2022 a v lednu 2023. Aplikace zatím nemá zadané únorové platby, takže vás nepustí dál. Předběžně počítám, že únorové objednávky vyřídím během března, ale to bude záležet na našich balicích a odesílacích schopnostech.

V prvních dvou dnech si adresu zadala zhruba polovina všech předplatitelů. Apeluji na všechny, kteří moji knihu opravdu chtějí, aby si ji nechali zaslat. Budu se snažit objet republiku, ale všichni víte, jaká je situace. Kdo chcete knihu, nechte si ji poslat. Je to nejjistější. Vy, co jste mě podpořili v prosinci a lednu, pro vás zaručeně vystačí současná zásoba knih.

Připravuji dotisk knihy, takže kdo mě chce dále podpořit, máte možnost poslat částku alespoň 350,- Kč na mé číslo účtu: 164 883 276 / 0300. Až budou nové knihy hotové, budu je rozesílat stejným způsobem.

208 thoughts on “Tyhle zákony se chystají i na vás

  1. Aktualita ze sprateleneho zahranici : Universita v nizozemskem Groningenu s odvoláním na vážné porušení zásady rovnoprávnosti pohlaví nedovolila ve svém kulturním centru uvést irskému režisérovi Oisínu Moynemu inscenaci hry „Čekání na Godota“, nejznámějšího díla slavného představitele absurdního divadla Samuela Becketta, v níž vystupuje jen pět herců, a všichni jsou muži.
    Důvod zákazu vysvětlil programový ředitel centra Bram Douwes následovně:
    „Časy se mění. Žijeme v jiné době, než byl rok 1953, kdy hra měla premiéru. Představa, že v ní mohou hrát jen muži, je zastaralá a diskriminativní. Kdyby proces výběru herců byl otevřený pro všechna pohlaví, nebyl by problém. Ale není možné vyloučit někoho už hned na začátku.“

    1. Kdyby Bram Douwes vedl FIFA, tak by Argentina nejen šampionát nevyhrála, ale nebyla by na něj ani připuštěna. Představa, že by trenér sestavil jedenáctku jen podle výkonnosti, je totiž naprosto „zastaralá a diskriminativní“. Sestava, v níž hrají samí muži, všichni bílí a k tomu všemu nejspíš ještě křesťani, je totiž absolutely shameful. Žádný zástupce LIQTKGB, žádná „osoba, která menstruuje“, nikdo s „předčasnou náklonností k nezletilým“ a dokonce ani žádný vorvaň. Absolutně nepřijatelné.

  2. Europarlament definitivně schválil nulové emise pro nová auta od roku 2035

    ČTK
    před 8 minutami
    De facto konec prodeje aut se spalovacími motory na území Evropské unie má přijít v roce 2035. Ve středu do schválil ho Evropský parlament.
    ———————–
    UFO konečně přistálo a začalo ovládat Europarlament.

    1. Evropská unie by také měla posílat tanky na Ukrajinu. Ovšem pouze ty elektrické, s nulovými emisemi.
      Euro-ekoteroristi by byli spokojení, bojovalo by se pouze když by svítilo slunce nebo foukal vítr.
      V krajním případu by se dali použít zajatí nepřátelé – točili by klikami od nabíječek.
      Pokrok se zastavit nedá – to pokrokáři dobře ví.

    2. Na tom je vidět, jak moc se chystají zbídačit to co by si kdysi rádo říkalo střední třída. V roce 2035 nebude mít v Evropě běžný smrtelník na nové auto ani pomyšlení. Tak je to naplánované a nachystané. To je důkaz.

      Vysvětluje to paradox, že budou všude muset být elektromobily, ale nikde se nestaví elektrárny co by je měly pohánět. (obdobně přenosové sítě). Bude jich tak málo, že to stávající bude stačit.

      Jsem zvědav, zda jim projde jejich taktika, kdy spoléhají na to, že když budou salám krájet na dostatečně tenká kolečka a hodně pomalu, tak si lidi zvyknou. A co nezvládne propaganda o záchraně planety, do doplní výmluvami na Putina (u nás doplněné Babišem).

      Někdy mám pocit, že ČR slouží jako experiment, kde se testuje, jakou rychlost chudnutí lidi zvládnou, aniž by se bouřili.

  3. Prezidentské volby vyhrála města nad vesnicí a nemalou měrou se o to zasloužila rozjívená studentská mládež, která o životě po ukončení studentského života mnoho neví. Vesnice je už unavena a bude těžké ji přesvědčit, aby jela znovu do Prahy a tam se hádala se sorošovskou mládeží. Jestli se nepodaří přesvědčit většinu mladých do 30 let, tak teda nevím co potom?
    Dalším problémem je je rozvleklost připravované demonstrace. Pokud tam budou mluvit nezajímavý řečníci, kteří tam budou mluvit 3 hodiny monotónním hlasem něco z papíru, tak to bude NUDA!!!…proto by měl být počet řečníků omezen na ty kteří to s davem opravdu umí. Bohužel umělci, kteří umějí upoutat dav v pauzách nejsou k dispozici (pro svoji servilní loajalitu k nynějšímu režimu), proto by stálo za úvahu získat pro dobrou věc nějakou údernou hudební skupinu, aby na demošce nebyla nuda.
    Možná by stálo za to se i zamyslet nad tzv. slušností a celou demonstraci pojmout více temperamentním stylem a poslat Pětikolku s prezidentem i ústavním soudem a senátem pěkně od plic DO PRDELE!

      1. Ke gogo 14 února, 2023 (14:46):

        BIS (apod.) už provozuje skutečný (tj. nejen Vrbětice, ricin, novičok) cirkus?

        Jako insider nás určitě poinformujete.

        Nebo ne?

    1. Tentokrát za to Praha nemohla. Výsledek byl zřejmý po pár minutách, žádné přetlačení vesnic městy se nekonalo. Bába nepřesvědčil ani na venkově.

  4. Telegram:
    V Polsku byli z ministerstva zahraničí vyhozeni všichni absolventi moskevského institutu mezinárodních vztahů, uvedl vedoucí katedry Zbigniew Rau.
    „Moskevský státní institut mezinárodních vztahů byl investicí do aktivit ruského imperialismu. To je součást sovětské měkké síly. Absolventi měli sloužit státní mysli tohoto impéria. Podařilo se nám uzavřít velmi důležitý proces, který je součástí dekomunizace v širokém smyslu,“ řekl v rozhovoru pro Gazeta Polska Codzienne.

  5. OT – sovětský americký slon náš vzor
    Pokud vám „náhodou“ uniklo (je to vlastně taková úplná blbost, že jo) co se v USA stalo, tak vlak s vinylchloridem vykolejil a začal hořet. Úřady se nad tím zamyslely a rozhodly se, že nebudou hasit, ale nechají to dohořet samo.
    To že vinylchlorid je nebezpečná kapalina 1. třídy, je obzvláště toxický a při jeho hoření vzniká fosgen, nikoho nezajímá, no fosgen, no bojová chemická látka, no a co.
    Odhadovaný rádius kontaminace je asi 200 kilometrů, úřady evakuovaly pouze okolní domy a nyní, po deseti dnech, lidem říkají, aby se vrátili.
    Obyvatelé říkají „vraťte se sami, za tu dobu tam uhynul veškerý dobytek, od domácích zvířat až po ptáky“, za to některé trochu zabásnou (jsou to stejně dezoláti v tom Oháju) za šíření poplašných zpráv, stejně jako reportéry, kteří se snaží téma zveřejnit. Greta Tuborg mlčí, všichni mlčí, pohoda.
    Zasažená oblast a škody na životním prostředí jsou řádově větší než v Černobylu. Jak dostat vinylchlorid ze země, není známo, neexistují žádné metody dekontaminace – ale americká média se zabývají jinými, důležitějšímy věcmi. Loví UFO.

    1. Kdyby ten oheň produkoval CO2, to by byla jiná.. nějaký fosgen, co čekáte od nedouků?
      A taky, zvířata přece produkují CO2 a taky oxidy dusíku… takže je jen dobře, když uhynou.
      fosgen, vinylchlorid… taková slůvka, která na demonstraci nemůžete uplatnit 🙂

      1. Vykolejené vagóny u kterých byla zjištěna netěsnost cisteren,vyhodila do vzduchu armáda ,prý proto aby nebouchly.
        Pisatel zdůraznil ,že tato katastrofa se stala na nejúrodnější půdě v Americe.

        1. Mají šílené postupy, jestli je to jak píšete. Až k neuvěření. Přímo hollywoodské .. to bychom mohli čekat ještě přílet F22 s taktickou jadernou bombou.

    2. UFO se loví vždy, když je celková situace v pérdéli a neví se tak nějak co a jak dál.
      A ono je toho v hen tém konečníku čím dál víc a víc, tak se k tomu UFO bude muset nakonec holt ještě něco přivymyslet.
      Jsem zvědav co to bude.
      Že by nějakej virus?

      Sranda bude, až začne lovit UFO i naše pětikolka prostřednictvím naší profesionální armády.
      Ministryně obrny vydá příslušný rozkaz a pronajaté stíhačky vzlétnou pokud UFO nebude příliš vysoko..kam ani naše PVO nedostřelí..

  6. Pane Vidláku, ten nadpis i tón článku je blbý.
    Tyhle zákony se přece chystají i na Vás samotného – tak proč ten ukazovací tón?
    Snad by se dalo i říct, že lidi jako Vy, nebo Hampl i ten Rajchl, budou nejspíš první na ráně.

  7. Jako vysokoškolák v minulém režimu jsem absolvoval „Dějiny mezinárodního dělnického hnutí“, „Vědecký komunismus“ a podobně; řada z Vás to má určitě taky tak. Mezi spoustou nesmyslů a omylů tam byly i informace, které se ukázaly jako zcela správné, například o imperialismu, neokolonialismu, příčinách válek a tak dál, ovšem v současné době se naopak takové věci nenosí.

    K nesmyslům patřilo třeba idealizování dělnické třídy. I když se mezi dělníky našli erudovaní, vzdělaní, rozhodní vůdcové, patřili spíše k výjimkám. Použitelnost někdejší dělnické třídy k revolucím spočívala spíše ve schopnosti spolupráce, relativní organizovanosti, počtu dělníků a podobně. Skuteční vůdcové revolucí byli obvykle z jiného prostředí.

    Jako zcela správný mi ovšem připadá popis chování inteligence jako celku v posledních řekněme 100 letech – kolísavost, nesystematičnost, neschopnost se sjednotit, sklon k populismu…
    Inteligence by měla být schopná systémového myšlení, ovšem většinou tomu tak není.
    Proč?

    Protože deklarované vlastnosti současného politického systému (parlamentní demokracie) jsou pro ni tak vábivé, že je ochotná opakovaně ignorovat realitu, totiž že takové vlastnosti politického systému už ve skutečnosti u nás neexistují (pokud vůbec kdy existovaly).

    Výzvy Vidláka od loňského podzimu a reakce většiny zdejších respondentů na ně toto opakovaně potvrzují.
    – „Ukážeme vládě, že s nimi nesouhlasíme“ – Ale oni to samozřejmě vědí, že. A je jim to jedno. Navíc si v prezidentských volbách potvrdili, že mají značnou podporu.
    – „Když nás tam uvidí 150 tisíc, tak se nás budou bát – stejně jako po první demonstraci v září.“ – no, oni se nás nebojí a nikdy se nás nebáli. Oni věří, že za nimi stojí EU a USA, a přinejmenším prozatím mají pravdu. Zde opakované teze o tom, že demonstrace vyvolaly zastropování cen energií, jsou přinejmenším sporné (Protože podobné, a mnohem účinnější kroky, byly realizovány skoro všude v EU.). Kromě toho, to slavné zastropování ve skutečnosti plní důležitý úkol, který naši „vládnoucí“ soudruzi dostali, to jest maximálně navýšit zadlužení státu a tím nás dostat do definitivního otroctví. Podívejte se, jak nám roste státní dluh, to je raketa, že?!
    https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-statni-dluh-roste-rychleji-nez-se-cekalo-ted-cini-289-bilionu-40412374

    I na tomto sajtu se objevují rozumné hlasy: – organizovat skutečné opoziční hnutí, budovat reálnou on-line informační základnu a tak dále. Jsou ovšem v naprosté menšině.
    Zahulákat si na demostraci, píchnout si do klopy odznáček s vidlema, to je přece tak snadné….
    Třeba z toho jednou bude „Vidlácká revoluce“, která bude pružně využita ke zrychlenému přechodu k otevřeně fašistickému režimu, stejně jako Majdan na Ukrajině. Tam to lidi taky mysleli dobře; a jak to dopadlo.
    „Мы думали как лучше, u получилось как всегда.“

    1. Dávám Vám zapravdu. Už podle toho, na co podrážděně reagují. Nejvíc starosí jim dělá svobodné šíření názorů – přeloženo do jazyka jejich kmene „dezinformační weby“.

      Demonstrace jsou až, až někde na dalších místech v pořadí.

      Píšete něco podobného, co píše už dlouho P. Hampl. Pořádná opozice tu svou roli musí mít odpracovanou. Struktura, program, marketing, informační kanály, získávání schopných ke spolupráci, získávání financí. Můžeme si zkontrolovat, kdo s tím jak daleko pokročil.

      Demonstrace není ale nic proti ničemu. Alespoň se o nás bude vědět, i když změnu od toho čekat nelze.

      1. Určitě vidím, Václave, demonstraci jako jeden z těch plánovaných informačních kanálů a tato její funkce by měla být podpořena umístěním dobře viditelných plakátů s kontakty na alternativní weby, strany a sdružení…. , rozdáváním letáčků s kontakty…. Určitě tak lze navést řadu účastníků demonstrace k novým zdrojům dalších informací a prohloubit jejich zaangažovanost.

    2. Jsem rád, že jste ještě svěží. Přímo Vás vidím se třemi zlatými hvězdami a náležitým orámováním … ? 😉 🙂

  8. „Rajchl bude mít největší demonstraci dezolátů všech dob“
    Nechci být škarohlíd, ale jak daleko je „stát“ od toho, aby tam vyslal stovky našich vyzbrojených spoluobčanů (myslím tím ty opancéřované policajty!)? Bude ta demonstrace dostatečně „aktivní a účinná“, nebo si jen i nadále hrajete na revoluci? Nebo si opravdu naivně myslíte, že to všechno půjde „po dobrém“? Myslíte si, že by proběhl nějaký „samet“, kdyby tam ti policajti do těch lidí nebušili pendreky?

    1. Rajchl je nijak neohrožuje. Kdyby chěli kluci z Útvaru nějak kanalizovat brblání občanů, museli by si takového Rajchla objednat.

      1. Anebo jsou tam anglicky psaná pokroková hesla.

        Kdysi mě hodně pobavilo, jak tuším v Arménii měli demonstranti anglicky psaná hesla vyzývající ruské vojáky k opuštění země.
        Přitom by bývalo bylo logičtější to napsat buď rusky, jestli vyzývali Rusy, nebo arménsky, kdyby to bylo určeno Arménům – ale bylo to anglicky, tedy bylo to objednáno od USA a jejich hodnotitelé, co rozhodují o financování neziskovek, holt neumí rusky ani arménsky.

        1. O čem to ještě svědčí?
          Za každou takovou změnou, akcí, demonstrací, nepokojem, převratem, revolucí atd. jsou peníze a hlavně tajné služby.
          Dle použitého jazyku na transparentech lze poznat které.
          Furt podle jednoho mustru.
          Furt ty stejný sušenky.
          njn

          1. Všude ne, ale všude tam, kde o tom nadšeně referují naše media.

            Někdy po US krizi kolem roku 2010 došlo k takovému lidovému hnutí na Islandu, kde se rozhodli, že se nenechají okrádat – tj „sanovat“ cizí banky ze svých peněz. U nás o tom ani nepípli.

            A věřím tomu, že takových případů bude víc. Ne moc, ale tu a tam se prostě podaří. Jenže ani tam to nebylo založeno na tom, že by se lidi sjeli do Reykiavíku, tam poskákali, šli domů a bylo to. Musel být plán realizace a plnění. Naštěstí to tam provedla nová vláda, mám dojem.

  9. Achjo, už je to tady zase, to do 11. 3. tady budeme číst jen tuhle propagandu? Jsem se docela zasmál tomuto výroku: „Stejně jako tenkrát nebudu nikomu jeho přesvědčení vymlouvat. Jste všichni dospělí, svéprávní, za svá rozhodnutí… “ To si hodně odporuje s tím, že pak tady budou 3 týdny masírky aby lidi přišli. Podle všeho to bude setkání užitečných idiotů větších rozměrů, které má dva hlavní cíle. Organizátory utvrdit v jejich přesvědčení o vlastní genialitě a vlivu, spočítat věrné ovečky, na druhou stranu klasicky upustit páru, což ocení především protistrana. Možná by bylo fér lidem napsat taky pravdu, že cílem toho všeho humbuku je, aby strana PRO získala svých ohromujících 6,5%, odměnila věrné trafikami a v ideálním případě se dostala k válu společně s ANO. Následně nám zde šetrně zavedla agendu 2030, protože Fialáh a spol si už počíná jako slon v porcelánu, takže novinářská lůza k odvedení pozornosti musela vytáhnout i mimozemšťany.

      1. Přesně tak. Právě v tomhle je ta demokracie stále krásná.
        Nelíbí se mi to, tak to nečtu, když to teda i přes to musím číst, tak to nekritizuji, když už to musím stůj co stůj zkritizovat, tak navrhnu alternativu řešení a když nemám žádné řešení a má existence je založená pouze na kydání hnoje, tak jsem právě pasovat do pozice obecního blba.

        1. Od kdy je nutné k vyjádření nesouhlasného a kritického názoru povinnost dodávat i řešení? V tomto případě by to bylo nedělat nesmyslnou demonstraci, jak prosté :). Jinak svůj názor a řešení jsem z de v diskuzi psal už mnohokrát, nemá cenu se stále opakovat.

          1. Povinnost dodat s kritikou i reseni je samozrejme metoda, jak kritikovi zavrit hubu.
            To je nenapadny puvab manipulace, na ktere je nejsmesnejsi to, ze ji utlacovani pouzivaji proti sobe navzajem. Ani safare s bicem k tomu nepotrebuji, ten si muze vzit volno.

            1. Soudruzi tomu říkali konstruktivní kritika.
              Říct, že podnik je ve ztrátě, i když vedení tvrdí, ze není, bylo špatně, pokud soudruh neměl zaručený plán, jak zvýšit zisk.
              Kritizovat subotnik .. soudruhu.. my se aspoň snažíme něco dělat.. a ty? Jen kritizuješ, Kolik opracovals hodin navíc? Tak jak si troufáš kritizovat?

              Tihle týpci jsou prostě nesmrtelní a všudepřítomní.

              1. Jsou a mají samozřejmě pravdu.
                Stačí se podívat na dnešní generaci – rozumu plnou hubu a řešení nula nic.

      2. Souhlasím, ovšem to samé platí pro Vás o mých komentářích, které Vás zřejmě nějakým způsobem zneklidňují…

    1. Pane Zahradníku, rozkopáváním báboviček ostatním, to přece začíná a nesluší se to!

      Nás za tohle, v tehdejší školce a na jejích pískovištích (bez psích hoven a kočičích chcanků) soudružky vychovatelky pohlavkovaly, hlava nehlava, kluk nekluk, holka neholka 😀
      Ano, v mých vlastních, docela drsných školkových letech, jsme už svými, často ještě šišlavými hlásky, museli ty čarodějnice (s výjimkami pravidlem) oslovovat „šouško vykovateuko“. Vlastně úplně totéž, bylo potom ve škole a dokonce i ve školní družině, kde nás namísto skutečných vychovatelek s příslušným vzděláním, fakticky hlídaly obyčejné ženské. Často se sníženou pracovní schopností, jen se základkou a prý tehdy existujícím, nějakým půlročním vychovatelským kursem..

      Pak, o pár let později, třeba na střední, nebo na jejím internátu, tentýž kluk uslyší „tenhle hajzl vyloženě roste pro kriminál!“

      Tak s tím rozkopáváním báboviček opatrně 😀

      1. To jsem si myslel, že jste starší. Přesně totiž popisujete dnešní dobu, kdy asistentku ve školce či škole může dělat ženská, co nemá ani střední vzdělání a stačí ji na to rychlokurz od pracáku. To jsou tzv. sociální asistentky. Je to sice špatně placené, ale taky k tomu nepotřebujete žádné vzdělání. Naopak holka, co má maturitu (ovšem ne na peďáku, třeba z 8 letého gymnázia) do MŠ nebo ŠD prakticky jako asistentka pedagoga (lépe placené) nebo vychovatelka (ještě lépe placené) nastoupit nemůže. Musí si udělat pedagogické minimum, což jsou 4 semestry kurzu pořádané VŠ a žádný titul nezíská. Nebo může pokračovat na VOŠ, kde po 6 semestrech získá DiS, nebo na VŠ, kde za stejnou dobu získá Bc.
        Za socíku musely mít vychovatelky v ŠD a učitelky v MŠ střední pedagogickou školu, stejně jako dnes, pochybuji, že by tam mohla být ženská bez vzdělání (pokud tedy nepopisujete 50 léta, kdy to šlo i bez příslušného vzdělání, protože byl nedostatek prověřených kádrů)

    2. Dexx se nize velmi presne trefil do nesouladu mezi socialnim statusem predstavitelu PRO a jejich elektoratu. Cloveka hned napadne ozivly mytus pistce z Hameln.

  10. I když tou demonstrační dobou budu v Praze, na Homolce a odtud se špatně demonstuje, nešel bych, ani kdyby to bylo možné. Stále se mi krade na mysl: proč tam jít. Neřeklo mi to PRO, neřekl mi to Vidlák. Argument, že se chstají zákony a věřit, že je demonstrace zastaví, je znakem velikánského nepochopení.

    Chci znát důvod demonstrace,
    chci znát i výsldek, tedy, zdali se účel demonstrace naplnil anebo ne.

    Taková ta tvrzení že se sešlo xyz lidí a to je výborný a příslib dalších lepších demonstrací, je slušně řečeno, o nevýsledku.

      1. Opět jedna letitá pravda: i jednoduchý člověk s cílem porazí chtrého člověka bez cíle.

        Když půjdu na demonstraci s cílem poukázat například na „prokletí“ Libské burzy, zcela určitě se vláda tohoto nezalekne, leč, a to je podstatné, mohu vždy v každém dalším jednání na tuto skutečnost poukázat. Samozřejmě předpokládám, že pokazem je i řešení, jak s tímto problémem naložit.

        Má to jeden důsledek, mohu přilákat spojence se stejným smýšlením, což by mělo být účelem demonstrace. Nacházet lidi schopné so organizovat. Taktéž platí, že, dobře organizovaná i malá skupina ovládne velkou neorganizovanou skupinu.

        Pokud si půjdu jen zakřičet a tím si ulevit od tíhy zodpovědnosti, nedosahuji naprosto ničeho. Snad jen ten ulevující si půjde příště ulevit zas.

        Vidlák tyto základní jednoduchosti, nevím zdali nechce, či není schopen pochopit a tak bude stále do nekonečna bezcílně agitovat na demonstrace a spalovat pohon odporu.

        1. No a právě tihle organizátoři demošek prokazují, že plán ani cíl neměli a nemají.
          A jejich ratlíci kousají všechny, kdo se na ten plán zeptá.

  11. Po dlouhé době zareaguji i když vím že to je krmení troll

    gogo napsal:14 února, 2023 (9:49)
    Vy potřebujete dupat na Václaváku, abyste pochopil, že Lipská burza je špatně, nebo něco jiného že je špatně? Vy to nevíte?

    bud jste tak hloupý nebo placený……vždy v celé historii lidstva pomohlo to ,,dupání ,,které nakonec utrhlo tu lavinu. Snad jste jen placený to by se dalo ještě pochopit jestli ale nechápete základ všeho dění že jenom vědět nestačí pak jste k politování

    1. Drahý Hrábě, vidím čtu, že špatně vyhodnocujete psaný text, tak vás trošku navedu na správné chápání onoho textu.

      Pokud by demonstrace měla za cíl donutit vládu k změně postoje k lipské burze, tedy „hmatatelný“ cíl, pak má ono „dupat na Václaváku“ smysl.
      Pokud je cíl demonstrace neznámý, pak „dupat na Václaváku“ smysl nedává.

      Prosím o ujištění stylem ANO/NE, že chápete.

    2. vynechal jste ale to, na co jsem reagoval.
      https://web.litterate.cz/9099-2/comment-page-1/#comment-114671

      A jinak se dramaticky mýlíte. Samotné srocení lidí nikdy nic nezměnilo. Ani když to bylo srocení svolané pro potěchu někoho.

      Buď to bylo srocení ozbrojených, nebo to byl akt legitimizace už učiněného kroku – tedy spíš kompars.

      V našem případě by demošky mohly mít dvojí význam – centrální jako mediální podpora svolaveteli, tedy kompars. Lokální jako zdroj lidí, ochotných se zapojit do projektu. V obojím případě je ale nezbytné mít připravenou strukturu a fungování.

      Na podzim to nejen nebylo, ale nechápali, že by něco takového vůbec mělo být. Jak je to dnes, nevíme a zde se to asi nedovíme.

    3. Skutečně většina lidí zde nepochopila, jak funguje kapitalistická ekonomika. Lipská burza je pro ně důvod drahé elektřiny, Rotterdamská burza (nebo Putin) zase důvod drahého plynu, Londýnská ropná burza zase důvod drahého benzinu a nafty.
      Já už jsem za život zažil několik ropných krizí, kdy cena vylítla a nakonec nebyl žádný benzin u čerpacích stanic. Když se pak odstranila resp vyřešila příčina, vše se vrátilo na burze do normálních kolejí.
      Na ropných krizích je vidět dominující vliv ropných kartelů a politiky (válek).
      To jsou věci celosvětové, to Václavák neřeší ani trošku. Samozřejmě dobrá vláda umí zmírnit ty celosvětové dopady krizí na svoje obyvatelstvo.
      Co Václavák ovlivňuje je to, kam až vláda pokročí se svými asociálními rozhodnutími a zákony., zda pomůže či nepomůže většině občanů. V EU nemusíme mít inflaci 20%, můžeme ji mít pod 10%. V EU můžeme na rozhodnutí komise reagovat s nadšením a plněním závazků na 150% nebo si říci co je v konkrétním zájmu většiny obyvatel ČR a to zě budeme podporovat, ostatní že ošvejkujem, jak to umíme.
      Takže: konec tlachání, stále dokola, lepší je diskutovat o něčem, čemu diskutující rozumí.

      1. Lipská burza byla vymyšlena, aby byl důvod pro drahou elektřinu.
        To, že máme drahou elektřinu je důsledkem chování „našich“ vlád, které se rády zůčastnují.
        Vypadá to totiž mnohem lépe, než kdyby nás obírali napřímo.
        Nicméně, na faktu, že nás odírají to nic nemění.

      2. Lipská burza je protikladem toho, co se považuje za kapitalismus.
        Její pravidla byla vymyšlena tak, aby 90 procent populace muselo platit 10x vyšší cenu než kdyby si koupili elektřinu svobodně. Cílem bylo udat elektřinu z extrémně drahých a nespolehlivých zdrojů, které byly zálohované plynem.
        V okamžiku, kdy ty zdroje vypadly (a ty zdroje v noci nedávají vůbec nic a půl roku ve dne taky moc ne) a plyn Němci zvedli na desetinásobek kvůli Greenealu a likvidaci turbin NS, došlo ke zdražení celého objemu elektřiny na cca desetinásobek, ač 70 procent zdrojů fungovalo normálně dál a v ČR máme elektřinu z komunistických elektráren za korunu/kW.
        Tu elektřinu od nás bychom nemohli prodat ve smyslu vyvést ven, ale formálně se takto obchoduje, a proto platíme desetinásobek a ještě nás Němci nutí pálit plyn a vyrábět elektřinu i takto.

        To je důsledek teroru ze strany EU, Německa a USA. To není nic principiálně kapitalistického, právě naopak.

        1. Gogo, tu elektřinu nevyvážíme „my“ ale vyváží ji ČEZ, Seven (Tykač). Těm vyhovuje že za ní dostanou hodně peněz. Nevyhovuje to jenom SPOTŘEBYTELUM v ČR.
          To je ryzí kapitalismus, vyhovuje to výrobcům. Spotřebitel může těžit jen kvůli konkurenci a nadbytku elektřiny. No a když to (výrobu elektřiny) politici a EU omezí, tak jsme tam kde jsme.
          Ale „zachráníme planetu“ …..

  12. Když se na chvíli vybodnu na svůj apriorní postoj k AB a spol. (vy smyslu jeho postojů, konání a jednoty slov a činů, jež mne přivedly k rovnici 5K + ANO = 6K), rád bych věřil, že ANO/AB dostatečně rychle dá VELMI jasně najevo, že opouští dosavadní nazírání na řadu věcí a otáčí kormidlo pronárodním/vlasteneckým směrem. Že přinejmenším pochopili a osvojili si myšlenku nereformovatelnosti EU a severoatletů. Na tom by se dalo stavět. Na rozdíl od ignorování skutečnosti, že AB měl vždy touhu paktovat se s ODS a přehlížet třeba SPD …

    Pokud se tak nestane, nemám důvod jim věřit. A jistě nejsem sám.
    A to platí pro každé uskupení i pro všechny ty, kteří se snaží lidi honemhonem ovlivňovat/masírovat či s nimi manipulovat. Sorryjako …

      1. AB umí mimo jiné počítat a na čísla reagovat. Ne že ne.
        A také na to, když zloděj řve: „Chyťte zloděje.“
        A když se další neštítí použít jeho syna.
        Umí rovněž neodhalit předčasně použitelná „čísla“, ….
        Jeho programem není jen antibabiš, tedy obecně antičlověk.

  13. Já myslím, že většina lidí ví, že to jde hodně špatným směrem a někdo si to rád poslechne i naživo, jako kompenzaci žvanění v ČT.

    Otázka zní jinak. Jaký smysl má ty lidi honit sem a tam, skákat a dupat, když pro ně nic nemáte? Neměli jste na podzim – máte dnes?
    Nakonec budou volby a vy stejně doporučíte „volit rozumem“ Babiše, protože to je ta vaše skutečná volba, až se romanticky vydovádíte s alternativami a označíte za jedinou alternativu Babiše.

    Tak k čemu tyhle opičárny?

        1. Zato Ty připomínáš elpíčko s proříznutými sousedními drážkami.
          Za mého dětství, se tomu taky říkalo „opakovací tele, pořád hubou mele“.
          Nechte toho prachsprostého tapetování stylem „čím víc gogo, tím víc vidět“.

          Nechci psát za ostatní, ale třeba já chápu, že to děláte za peníze a živí Vás to.
          Mně se ale zdá, že zrovna tenhle web je místo, kde byste s tím nemusel tolik vysírat.
          Nejsem asi jediný, komu to vadí. A rolovací kolečko není všespásné řešení. Pod Vaše tapety se obvykle, po vzoru hovnivála či sněhové koule, nabalí další hromada sajrajtu, kde už jedno pootočení nestačí.
          To Vás už všude jinde zabanovali, že sem musíte psát 100 flastrů denně???

          1. Ano.
            Rozbity gramofon.
            Vidlak to dela blbe, je rozumu mdleho, a tak mu to musi gogo 100 krat za den napsat na jeho blog, ktery cte vice a vice lidi.

            Naopak gogo dobre vi jak a co, netaji se s tim, a proto jeho blog nikdo necte.

            Ale vymenu volicu, ci jejich prevychovu tu uz kdysi gogo navrhoval.
            Hodne mi pripomina kneze Halika. Ten taky vi svechno nejlip a v petiminutovem rozhovoru slysite „ja“ treba 200 krat.

          2. Svým způsobem mi tak ale dokazujete, že moje příspěvky mají velký význam. Vždycky, když se vrhne smečka uštěkanců na někoho s cílem ho umlčet, že jim vadí, co píše, přitom nejsou schopni reagovat věcně, je to známka defektní společnosti.
            Jistě nejste jediný, určitě vyjadřujete mínění celého soudružského kolektivu, nebo woke organizace.

          3. Tecočamp.
            nejste jediný, vnímám to stejně. Také roluji i u toho druhého, co si říká Zahradník. Fakt mi nevadí odlišný názor, ale tohle je jen rypákování. Ono už není tolik prostoru, kde by se tihle rypáčci realizovali. Všude jim přibouchli dveře, tak vys@sírají tam, kde jsou ty dveře ještě otevřené.

    1. A k čemu je tenhle váš stupidní příspěvek, stále na stejnou notu??!? Jo voni vám nezvolili Baštu, že jo? Ta nabídka už je vlastně v tom , že se poukazuje na to, co je špatné a co je třeba změnit. A pokud to nechápete, už je to tady hodně špatné. A přečtěte si dnešního Vlka, aby vám to docvaklo.

      1. Vy potřebujete dupat na Václaváku, abyste pochopil, že Lipská burza je špatně, nebo něco jiného že je špatně? Vy to nevíte?

        1. Lipská burza sama o sobě není nic. Tam se jen srovnává nabídka s poptávkou a obecně cenu snižuje. ČEZ i kdyby z ní odešel, tak představenstvo (jinak se vystavuje kriminálu) má povinnost prodávat za nejvyšší možnou cenu (a nesuplovat sociální službu). Takže by podepsal smlouvu třeba s f. BASF.

            1. Celou nejspíš ne, ale potom by podepsal smlouvu s někým dalším, a …
              A jelikož máme Green Deal, tak je energie fuj a je jí málo. Prostě za levno ji česká rodina již nikdy nedostane.

              1. Jenze my ji malo nemame a jinam nez ceske rodine ji prodat nemuzu (fyzicky). Proc mam platit jako by ji malo bylo?

                Kdosi to prirovnaval, jako bych musel do obchodu odvadet prachy za obed i kdyz si ho udelam sam. A cena by se stanovovala podle jedine restaurace ve meste.

                To neni trh. To je loupez.

          1. Nikoliv. Na normální burze samozřejmě nabízíte a někdo kupuje, je to místo, kde se ty dvě skupiny potkají a svobodně se dohodnou.

            Tahle je jiná. Tam hrají nejdůležitější roli ty závěrné zdroje. (zpopularizované jedním papalášem, který je nazval závětrnými)

            1. Tedy jinak řečeno, na normální burze koupíte spíš za minimální cenu a bysnys určuje dominantně nejlevnější zdroj.

              Na té německé euroburze je cena definovaná tím nejdražším zdrojem.

              Tedy i když ten nejdražší zdroj pokryje jen 5 procent poptávky, za jeho cenu se musí obchodovat i těch 95 procent, jejichž cena je třeba i desetinová.

              Na toto opravdu není potřeba chodít vyskakovat metr vysoko do Vnitřkova jen proto, že někdo má obsesi to lidem hlásat zkresleně a populisticky z amplionu.
              Demoška není místo, kde by se lidi dozvěděli, jak se věci mají.

              1. Ale to potom se elektřina z větrníků a soláru (zvláště když zlí Číňani si hrají s Evropou přes křemíkové destičky) jaksi neprodá, a to odporuje Green Dealu.
                A Babiš či Rajchl chtějí vystoupit z Green Dealu SE VŠEMI DUSLEDKY ???

                1. To se zeptejte Vidláka, který s nimi popíjí portské.

                  Já si myslím, že o tom takhle nepřemýšlejí. Babiš dumá, jak příkazy transformovat tak, aby z toho měl co nejvíc on, klidně na úkor ČR.
                  Rajchl to zase posuzuje podle očekávaného hučení v davu když pronese o tom větu. Jestli je to na dvě nadechnutí, tak ho to nezajímá.

      2. Gogo splnuje definici, ze male hovno nejvic smrdi.
        Jeho „vitez“ skoncil s 4 %. A to pry mel valcovat Pavka ve druhem kole.
        Ale podle diskuze tady na blogu to vypada na minimalne nadpolovicni vetsinu 🙂

    2. Mají to samý co na podzim, ale Zakladatel by mě za to slovo smazal :). Tenkrát do toho šel Vrábel alespoň s takovou svou čistou naivitou a zároveň je třeba říct že nějakou vizí a myšlenkou. Tentokrát jde pouze o zneužití nespokojenosti a naivity lidí ke zviditelnění se, jde o čistý Kalkul Vidláka a Rajchla a lidí co se motají kolem. Je potřeba si to říct narovinu, nemám rád tohle věčný oblbování. Ti lidi co tam budou dělat užitečné idioty by měli vědět na čem jsou. Ano, možná to povede časem k tomu, že se po volbách bude konat výměna u koryt a k lůze dopadnou nějaké drobky, které zmírní jejich bídu a oprátku digitálního otroctví jim navlečou trochu šetrněji, ale to je tak vše. Jde o samozvané vůdce, je to víc než zjevné. Jejich cílem je lidi vystrašit, vyburcovat, poskytnout falešnou naději a to zneužít převážně k osobnímu prospěchu, tak jak to politici umí. Je potřeba rozlišovat mezi situací, kdy lidé sami od sebe bez propagandy zaplní náměstí a pak si vyberou nějaké lídry, a tímto umělým vyvoláváním, i když i to bohužel vede k podobnému výsledku :).

      1. Souhlas , operace pod falešnou vlajkou falešného Rajchla a lidí kolem kteří byli přilepení nebo vycítili svou šanci nejen psát blogy.

    3. Záleží, záleží…. je tam hodně otazníků.
      PRO – počítám, že sebere těch milión propadlých hlasů + něco z SPD a Babiše. A pokud dá o sobě vědět a to právě těmi demonstracemi, protože média povedou stále tu svou pravdu a lásku, tak se klidně můžou přehoupnout přes 20%.
      A pak se můžeme ptát.
      Co když bude mít Babiš 30% a PRO 20% – půjdou do koalice?
      Co když se ODS zbaví těch dvou vyžírků a bude mít svých 20% – půjdou s Babišem do holportu?
      Ke komu se přilepí STAN? (tady předpokládám tříkoalici TOP09 + STAN + KDU)
      Kdo bude sestavovat vládu? Vítězná strana? Vítězný slepenec? Vítězný oblouk?
      A co na to soudruh generál?
      A co SPD?
      A piráti?
      A co nově vzniklý Služebník lidu s 10% potenciálem?

      Rajchl má teď úžasnou možnost dva roky pracovat a vytvořit novou vedoucí stranu. Vše mu bude hrát do karet. Pětikolku budou za dva roky nenávidět všichni. Babiš ztrácí. SPD je na mrtvém bodě. Piráti radši zajeli do klidného zálivu a nikdo o nich nic neví. STAN je zkorumpovaný a TOP09 jakbysmet.
      Může posbírat levici, chudnoucí střední třídu a tím i jejich děti, milión důchodců, jen to chce vzít správně do rukou.

  14. Abych mohl Rajchla podpořit, tak potřebuji alespoň základní informace typu:
    – Je pro zrušení dotací všeho druhu nebo pro jejich snížení či je chce ještě navyšovat?
    – Je pro zrušení daní z nemovitostí nebo je chce navyšovat mírně či extrémně?
    – Je pro dodávky zbraní, peněz či vojáků Ukrajině?
    – Je pro snížení daní z práce či pro její zvýšení či pro progresivní zdanění?
    – Je pro placení školného na VŠ?
    – Je pro podporu neziskovek nebo jejich omezení či dokonce zrušení?
    – Úředníků více či méně?
    – Armáda a policie – více či méně?
    – Etc …
    Pro mě je jen toto důležité a nezajímá mě jeho ksicht či výmluvnost.

      1. Zkoušel jsem na https://stranapro.cz najít odpovědi, ale jsou tam na homepage jen články od jednotlivců a v Programu jsou jen obecné proklamace což ještě zvýrazní 12 programových tezí se svým vrcholy v bodě 3 „Pro obnovu ekonomiky“ a v bodě 4 „Pro stabilizaci veřejných financí“.
        Čest výjimkám typu Daňová asignace.

    1. On vám řekne, co bude předpokládat, že chcete slyšet. Tohle on má nacvičené a má pro to cit. Ty demošky organizuje přesně takhle – ne proto, že by se rozhodl něco vyřešit, ale hledá něco, s čím by lidi oslovil a oni tu hodinu byli „jeho“.
      Je to taky potřebná dovednost, ale je problém, když za tím není nic hlubšího a opravdového v pozadí. Proto se pořád otravně ptám už od konce léta, jestli je něco v pozadí, jak to je hluboké a strukturované a jak tam budou zapojovat lidi.
      Nejen NULA, ale i nepochopení, o co mi jde.

        1. Já jen aby to nesklouzlo k představě, že se hledá Archanděl Ďžíbriel.
          Mně nevadí, že je Rajchl bafuňář, populista a buldozer. Takoví lidé mají svoji hodnotu, protože něco umí. A ve spojení s dobrým konceptem a strukturou, jsou tihle lidé velmi užiteční v propagaci a .. nebojme se toho slova .. propagandě. Ta totiž nesmí být tupá a očividně odporovat realitě. Ale může být trochu zjednodušená a musí být přiměřeně populistická. A speciálně tu „outdoor“ část musí dělat lidí, které to vzrušuje a na které dav reaguje.
          Já poukazuju na to, že mého pohledu (a podzim to potvrdil na 200 procent), tam je jen to bafuňářství, manipulace a rajcování, ale nic jiného.
          Tedy takto se jen pálí zdroje a energie pro pobavení pár úchylů, když to řeknu trochu nespravedlivě tvrdě.

    2. Dle mého názoru na všechny vaše otázky naleznete odpovědi v Rajchlových projevech. Asi je nečtete nebo je čtete pouze zběžně.
      Dle mého úsudku:
      1. Je pro zrušení, snížení nebo maximálně zachovat status quo
      2. Zachovat status quo
      3. Absolutně proti
      4. Je pro snížení daní
      5.Zachovat status quo
      6.Je pro výrazné omezení nebo i zrušení
      7. Méně úředníků
      8. Zachovat status quo
      Etc….

      Stačí? Pokud jsem četl myšlenky a vyjádření JUDr. Rajchla špatně, nechť je jmenovaný, prosím, opraví sám.
      Děkuji Fanda

  15. Aby byla demonstrace úspěšná, nesmí se rozpliznout. Doporučuji se zaměřit jen na sociální témata, tedy na inflaci způsobenou zdražením energií, nesmyslné prodlužování odchodu do důchodu, nesmyslné zvyšování DPH a dále útoky na základní „západní hodnoty“, tedy svobodu slova a svobodu shromažďování.

    1. Neboj, tam bude 1/3 antivaxerstvi, nezklamou 🙂 Kdyz tak koukam neze na CR ale na cely kolektivni Zapad jak se to dela a kam to smeruje, rikam si nekdy zda ten Bin Ladin nakonec nema pravdu 🙂

  16. Celonárodní setkání?????
    A mohl bych ho vidět??
    I kdyby tam bylo reálně 100 000 lidí, tak to 5kolo podpořené ČT, ČRo a dalšími poníží možná na 70 000. No a co?? No a nic!! Celkem bez problémů z nich udělají nevzdělané, bezzubé důchodce, antivaxery, zhrzené bývalé komunisty a další si doplňte jak je libo, výběr bude pestrý.
    ČESKO PROTI BÍDĚ???
    A kde je ČESKO PROTI VÁLCE??? Protože VÁLKA = BÍDA.
    A my v (metaforické?) válce jsme. Akorát ty náklady nám všem fakticky rostou a porostou.

    A vystupující ? Rajchl – Zwyrtek Hamplová – bloger VIDLÁK a mnozí….. A není to málo??
    Do 11.3.2003 zbývá přibližně měsíc, takže je čas zapojit další. Kde je SPD, ANO, Trikolora, kde je Kosa s Vlkem, Xaver, Bobošíková, Kociánová a další mnozí (a je jich dost…)??
    Vidláku, čtu tě už asi 5 let (a s tebou další), ty často „nenápadně“ vypustíš, na koho-kdekoho máš kontakt (telefon, e-mail) a kdo s tebou u tebe popíjel portské. Tak udělej veřejnou slezinu těch co spolu (aspoň někdy) mluví.
    Najmout sál a pozvat je veřejně a jmenovitě.
    Například „Vážený/ná ……. zveme vás na den …..2023 na veřejnou všeobecnou debatu na téma ČESKO PROTI BÍDĚ a ČESKO PROTI VÁLCE“.
    A jmenovitě uvést pozvané a ty, kteří přijali. Omluvu, včetně zdůvodnění zveřejnit. A máme jasno.
    Když jsem ještě podnikal a vykořisťoval, tak jsem svým klientům říkal: „Pokud nepřijedu, jsem mrtvý“. Přijel jsem vždycky – žiju (a to začínám 13.rok v důchodu, ukončil jsem to přesně).

    A teď ještě k tomu „celonárodnímu setkání“. Já se nezúčastním; už na to nemám fyzicky. Kdybych se i dopravil na hlavní nádraží v Praze, tak přesunout se po svých na Václavák odhaduju na 45 minut a cca 5 přestávek. A to si radši šetřím na sbírání hřibů na Hamrech, při tom se „šourání“ přímo vyžaduje.
    Takže zpět k té „celonárodnosti“.
    Spousta lidí je na tom podobně jako já (šouralové, šourci…), spousta lidí na to prostě finančně nemá, nebo bydlí v nePraze a neblízkém okolí. A ti přece taky patří mezi ten „celonárod“, nebo ne?
    Ale teď to přeruším, jdu pustit svoje slepičky (3), naliju jim vodu a nasypu… Ale ještě se dnes k tomu „celonárodu“ vrátím.

          1. Na posouzení většiny věcí stačí 100. Na ty základní typu kolik je pohlaví, jestli záleží na vlastníkovi, kdo je nepřítel-jestli ten, kdo vám surovinu dodává, nebo ten, kdo odstřelí vaši infrastrukturu, jestli je dobré navalit miliony Afričanů a muslimů do Evropy, jestli se dají zároveň likvidovat elektrárny a rozšiřovat elektromobily … na to stačí trocha selského rozumu a schopnost porovnávat hodně rozdílná čísla. IQ tak 80.

            Stupidita napadá spíš lidi s vyšším IQ, kteří jsou ale hloupí a desorientovaní. Kterým chybí ten základ vzdělanosti.

          2. To je v pořádku. Inteligentní lidé, čím víc ví, tím víc si uvědomují, že neví dost.
            Blbec si myslí, že ví vše.

            1. Rolan napsal:
              To je v pořádku. Inteligentní lidé, čím víc ví, tím víc si uvědomují, že neví dost.
              Blbec si myslí, že ví vše.

              Ano, je to přesně tak viz. VÍM, ŽE NIC NEVÍM

        1. Pri screeningu na strednej bolo v nasej triede najnizsie 101 … 107 je sedy priemer, o nicom nevypoveda, a aj z mojho pohladu sa nema cim chvalit.

      1. Mám v mozku uloženou informaci, že v ČR je průměr 106. Takže byl zvolen zcela průměrný člověk.
        Uvidíme, co z toho vzejde.

        1. Kdyby ČR měla průměrné IQ 108 byli bychom špička.
          V roce 2006 provedli psycholog Dr. Richard Lynn a politolog Dr. Tatu Vanhanen výzkum, ve kterém se snažili změřit průměrnou hodnotu IQ jednotlivých národů.
          Ve výsledném žebříčku, který sestavili, první příčky obsadily nejbohatší asijské státy. O první místo se dělil Hong Kong a Singapurem, jejichž obyvatelé měli průměrné IQ 108. Na paty jim šlapaly Jižní a Severní Korea, které měly obě průměrné IQ 106. V závěsu za nimi byly Japonsko (105) a Čína (104).
          Na dalších místech tabulky se umístili státy Evropy a Severní Ameriky. Česká republika se umístila na děleném 8. místě s průměrným IQ 98. Na stejném místě se umístila například Austrálie, Dánsko, Francie nebo Španělsko.

  17. I kdyby tam mělo být jen 10 tisíc lidí, tak určitě přijďte. A opakujte to. I malá kapka deště, která se stále opakuje, dokáže rozleptat i ten největší balvan!

  18. Přes špatně rozdané karty – jakože nečelíme jenom 5-ti demoliční „Národní frontě“, ale de facto Fašingtonem řízenému nadnárodnímu molochu s mnoha mordami a chapadly, ať už se jmenují EUhnije nebo NATO, Sorošoidi, Aspeňáci, havloidi nebo jak vlastně – vypadá situace nadmíru příznivě.

    Hlavně v tom, že se stojaté vody začaly konečně poněkud čeřit, lidé se probouzejí z obluzení a rezignace. Nemalý vliv v tom mají Vidláci a Rajchlové, provádějící tu „malou každodenní práci“. Programy skutečné opozice, ať se jmenuje PRO nebo jak vlastně, knihy Hampla, Klause st. a dalších jsou jen ranami do tmy a zoufalými výkřiky na poušti bez mohutné a masové odezvy. Která se zformuje osobními kontakty a společnými akcemi jako demonstrace, protesty, stávky…

    Režim tomu šikovně napomáhá svými hloupými a marnými pokusy o cenzuru a kriminalizaci, čímž se z odporu dělá virální záležitost, která se bude šířit jako stepní požár. Loutkáři možná nerozpoznají rozdíly mezi ČR a Francií či Německem v nastavení mezí a pokusí se chystanou demonstraci potlačit podobnými způsoby jako ve Francii „Žluté vesty“ nebo v Německu „Pegidu“, čím si režim podepíše ortel. Uvidíme…

    Podle všeho se Rusové chystají v Ruině na „něco většího“, nicméně i kdyby ne a operace proti banderonacistům pokračovala „jenom“ dosavadním mlýnkem na maso, Ukroši už melou z posledního a výsledky budou brzy nepřehlédnutelné. V ČR se zločinecký establišment tak napevno svázal s osudem Ruiny, že po jejím krachu nemůže přežít – tudíž volby do sněmovny budou dost pravděpodobně dříve než v řádném termínu.

    Doufejme, že se do té doby opozice politicky zkonsoliduje; že se PRO ustanoví do řádné politické strany se štábem a členstvem; že se SPD poučila z dosavadních událostí a zreformuje se; že něco podobného proběhne i v ANO a najdou cestu k „dezolátům“; že se podobné tektonické změny stanou i v těch „skutečných pravicových pravicích, opravdu ale opravdu konzervativních“ jako ODS nebo Trikolóra nebo co z toho všeho vznikne.

    V kontextu jara, jak se bude zlepšovat počasí, současně jak na lidi začnou více a více dopadat ekonomické důsledky krachu; jak bude kolabovat Ruina a celá zločinecká politika Fašingtonu, … budou demonstrace a další „velké“ akce jenom sílit. Snad bude počasí přát a čeká nás slunečné jaro, alespoň k datům masových akcí.

    Jsme teprve na začátku nebo dokonce před začátkem…

    1. Budu za škarohlída.
      Fajn, dojde k předčasným volbám. Vše bude probíhat férově, bez podvodů (to mi to škarohlídství moc dlouho nevydrželo). ANO drtivě zvítězí (32%), druhá bude ODS (13%), třetí SPD (10%), čtvrté PRO (8%), pátí piráti (7%), do Sněmovny se dostanou ještě Lidovci (6% díky hlasům věřících z jižní Moravy) a Komunisté (5.5%).
      S kým velký Bocián sestaví koalici? Bude to SPD, které nikdy nebude koaličním partnerem ANO, jak řekl Babiš před druhým kolem prezidentských voleb nebo ODS? Tipuji ODS. Bude jim PRO dělat třetího do počtu (samozřejmě to zdůvodní možností prosazování volebního programu) a v příštích volbách dopadne jako VV. Nebo bude PRO opozicí a bude vládě jen lehce okopávat kotníky jako to dělá SPD?

    2. Hodně optimistické. To by bylo, kdyby to tak bylo! Až uvidím, uvěřím. 32 let sleduju jenom zhoršování s výhledem na další zhoršování. Osobně nevidím žádný důvod, aby se trend obrátil, i když by se mi to samozřejmě líbilo.

  19. Já jen technickou. Pokud plný václavák je 100 tisíc lidí a přijde víc, nebyla by lepší letenská pláň?

  20. Nevíte někdo, kdo zpíval písničku:
    „Kdybych měl v ruce justici
    a malou policejní stanici
    v rukavičkách bych chodil po kraji,
    jednou tam,
    jednou sem,
    pomalu bych vyraboval celou zem“.
    Pořád se mi ten refrén vrací a už se nepamatuju, kde jsem ho slyšel.

  21. Jedna vlaštovka, pardon demonstrace, jaro nedělá.

    I když je v březnu.

    Musí následovat další kroky, jinak si Fialovej s Pekariovou, vytřou s demonstranty řiť.
    Jako na podzim.

    PS:
    I kdyby demonstrovalo milion lidí, jednou se budou muset rozejít.
    Vyřešil to to svého času Majdan, ovšem s podporou USA a s fašistickou ideologií. Ani jedno z toho, nemáme.

    Takže je nutné vědět, CO BUDE následovat…!!

    Doufám jen, že to svolavatel ví…. 👀

  22. Věřit můžeš jen člověku, který si vstupem do politiky finančně pohorší. A to ještě musí být permanentně kontrolován do páteho kolena a kompletní styky od ZŠ.

    1. Podívejte se na dredaře.:-) PUSŤTE NÁS NA NĚ! A dnes, s těmi, které chtěli soudit mlaskají, raději ani ty rypáčky nevystrkují. Vše zapomenuto.

      1. Který dredař si vstupem do oficiálni politiky pohoršil? Vždyť i komunisti toho dokázali neskutečnř moc než se jim tam nasáčkovali „ti od stolu“.

        1. Dredaři si pohoršili morálně. Pro některé snad, i v dnešní době , morální sešup, má nějakou váhu.
          Jinak si myslím, že v dobách klidu a hojnosti, můžeme vymýšlet bejkárny, jako 86 pohlaví a jiné lahůdky. Ovšem doba je zlá, tak potřebujeme ranaře.

          1. Teď už máme Národní frontu. Všech pět stran by se mohlo sloučit, ušetřilo by se víc na granáty pro Ukrajinu.

  23. Jasně, že Rajchl uspěje.
    To už nevidí jen Občan.
    V loňském roce před demonstrací 3.9. se diskutovalo kolik ,že na Václaváku bude lidí. Mnozí odhadovali účast do deseti tisíc. Já jsem k obecnému veselí některých chytráků napsal ,že počítám s padesáti , přičemž v duchu jsem byl odvážnější a předpokládal , že by to mohlo být tak 80 tisíc. Pak nás tam mohli být tak 150 000.
    Tak si dovolím tipovačku. 250 000. V duchu jsem na 300 000.
    Tak co, vyjde mi to?
    Jo a pro hnidopichy kteří budou kázat, že Václavák má kapacitu menší tak říkám, že vím. Proto doplňuji, že postranní ulice to jistí.

      1. Můžeme tak nějak mezi sebou. Když vyhraju tak mě bude stačit když to uznáte. No a když prohraju, tak si to už asi ani na tomto místě neřekneme.

        1. Jedna vlaštovka, pardon demonstrace, jaro nedělá.

          I když je v březnu.

          Musí následovat další kroky, jinak si Fialovej s Pekariovou, vytřou s demonstranty řiť.
          Jako na podzim.

          PS:
          I kdyby demonstrovalo milion lidí, jednou se budou muset rozejít.
          Vyřešil to to svého času Majdan, ovšem s podporou USA a s fašistickou ideologií. Ani jedno z toho, nemáme.

          Takže je nutné vědět, CO BUDE následovat…!!

      2. Vevčo, jenom takový odskok k češtině. Vím, že jste v nevýhodě, protože spousta jazykových detailů vám unikla díky tomu, že jste byla rodiči přemístěna do cizojazyčného protředí.
        Hnida je vajíčko vši a v přeneseném významu to představuje hodně nelichotivé označení člověka.
        Hnidopich je v přeneseném významu ten, kdo bazíruje na detailech (obrazně vybírá hnidy).
        Vím, že jste si jen chtěla ušetřit práci, ale asi to nebylo úplně dobré rozhodnutí.

        1. Ale bylo to roztomilé. Pan Hnidopich určitě pochopil, že zkráceni jeho nicku nemyslela Vevča pejorativně. 😀

            1. Hnidopich není zrovna moc frekventované slovo. Vevča má výbornou češtinu. A tak mi přišlo roztomilé, že nezná význam slova hnidopich a možná ani neví, co je hnida.
              Slovo hnida jsme si tady osvěžili až v posledních letech. Na základkách opět bují vši a už proti těm mrchám nepomáhá ani Orthosan.

              1. Vymýšlíte si a svoje výmysly tu předkládáte jako fakta:

                – Jak jste přišla na to/jak víte, že Vevca nezná význam slova hnidopich?
                – dtto význam slova hnida?
                – je nějaký problém použít celý nick? Jaký? – (tím to vlastně všechno začalo, že).

                Na to, jak je Vevca leckdy háklivá na některé zdejší názory, bývá občas poněkud méně citlivá, co se týče výběru vlastních výrazů ve směru k některým diskutujícím.
                Tečka.

  24. Opět ty „jemné“ výpady proti SPD v závěru „manifestu.“ Podle posledních průzkumů preferencí se hnutí SPD drží na „svých“ 10% , čili žádný propad se nekoná. Zajímavý rozhovor poskytl Vámi odepisovaný Tomio Okamura PL, kde zcela srozumitelně vysvětluje, proč ANO nelze považovat za autentickou opozici. Jak Babiš podpořil Green Deal EU, Marakéšskou deklaraci, neziskovku „Organizace pro pomoc uprchlíkům,“ horoval, aby v Praze byla Středoevropská univerzita globalisty George Sorose. Dále jak prosadil nominaci Věry Jourové na eurokomisařku. Hnutí ANO je v Evropském parlamentu členem eurofilní skupiny Renew Europe a Babiš spolupracuje s jedním z největších eurofilů, Guyem Verhofstadtem. Atd…
    Ještě doplním proklamace šéfa ANO, že nikdy nepůjde do holportu s SPD. Danieli, Vaše podpora Babiše v prezidenských volbách měla jakési opodstatnění…Vše ale dopadlo jinak. Znovu opakuji, místo mstivého kopání kol sebe, přemýšlejte, jak na demonstraci dostat zástupce SPD, nejlépe Jardu Foldynu. Samotný Rajchl nic nezmůže. Nakonec bude nucen „uzavřít sňatek z rozumu“ právě s Okamurou. Nikdo jiný není k mání…

    1. To vsechno o Babisovi je pravda, a jeste navic byl to on, kdo schvalil povinne ockovani se smesnym dodatkem, ze kdyz se to budouci vlade nebude libit, tak to muze zrusit.
      Chapu, ze hodne lidi ho tedy nema za opravdovou opozici.
      Neberu jim to, ale na druhou stranu nemuzu prece ignorovat fakt, ze ma s prehledem nejvyssi preference, kterym se nikdo ani nepriblizi. (petikolka je podvod, ktery zatim funguje, ostatne jako cela rada podvodu)

      Ale ja, a asi i rada dalsich po blamazi s Bastou nepovazuji Okamuru za seriozniho politika a definitivne jsem se pridal na stranu tech, kdo ho maji za prodavace teple vody.

      Rajchl je novy, jako byly kdysi Veci verejne. Ma mu pro tu podobnost byt uprena sance?

      Vsadim se, ze dneska by Vitkovi Bartovi nejake to odklaneni v pohode proslo, lide uz jsou „zoceleni“, a za humny jsou pripraveny uplne jine chutovky.

      Tim chci rict, ze kradou vsichni a Babis cerpa. Hledani pana cisteho a dokonaleho si ucastnici uzili nedavno, a zjistili, ze jich jsou hezka 4 %.
      Ted jde o to, kdo se spokoji s tim kradenim a nebude vyzadovat mnohem vetsi obeti.
      Prave jako ozebraceni duchodcu a pracujicich pres majetkove dane, masovou cenzuru, a v neposledni rade ceske vojaky kdesi v cizich valkach nejenom na Ukrajine.

      Zatim to vypada, ze pres ty vsechny prasarny, ktere Babis napachal a ciky333 jich jenom cast vyjmenval, mu porad dost lidi veri, nebo si minimalne mysli, ze Fiala je horsi.

  25. Jsem stará, nechutně unavená, místo páchání práva toužím po tom jít sázet mrkev, protože to vám alespoň něco vyroste pod rukama a nevěřím nikomu, co měl cokoliv společného s fotbalem už jen proto, že poločas se v týhle divný hře hraje 45 minut, což je totál unlogisch, zatímco u hokeje jsou třetiny logicky dvacetiminutové, že… Jo – a taky nesnáším demonstrace, jsem zcela antidemonstrační osoba, v davu se mi dělá špatně a poměrně pravidelně v něm omdlévám.
    Budu tam.

    1. 😀. Taky tam budu a vážně se na to těším. Faktem je, že na mrkev, rajčata a borůvky se většinou v tuto dobu těším hodně, ale tentokrát je to naše setkání toho 11.3. na Václaváku nějak na prvním místě. Nejspíše to bude tou důležitostí.

    2. Než krdel‘ ludéj na Vaclaváke, s hlavú na hlave,
      když už mosím cestovať, radšej bývám v Blave.
      Než vínka, než borovičky,
      napiju sa radšéj, čisťúnkej vodičky
      a při všeckej snahe, takú vodičku,
      nikdě něčepujú v Prahe.
      Naše role, lúky, lesy, sú mi vel’mi drahé
      a nic takého, nenajdem v tej Prahe. 😎

      Fotbalu nevěřím, lebo tam sú fauly a to i přes chrániče a žluté a červené karty. Taky proto, že jsem ho hrál.
      Ale, když Bůh dá, že to půjde, tak tam budu.

      Poznávací znamení – chvílemi okousávání mrkve.
      V případě, že projevy budou dobré, snězení proviantu do „poslední mrkvičky“.
      V případě projevů zaklínačů hadů a profesionálních uspávačů, metání pravé domácí kvalitní karotky na pódium, aby demonstraca znovu nabrala spád.
      🥕💥😎

      Udělejte něco pro zdraví své i ostatních a vezměte vlastní mrkvičku! 🥕🥕🥕
      😉

      1. Jen technická. V rodišti paní Kláry, jakož i u nás, se, nejen mrkev, SÁZÍ.
        🧄🥕🌶️🍅🧅🍇🥔😎

          1. A ted si predstavte, ze jsou lidi, co pestuji kraliky a slepice. A kdyz je slysi nekdo neznaly a zkusi to taky, tak mu nevzejdou. Vetsinou si mysli, ze je dal moc hluboko a malo zalejval.

            1. Měl jsem kamarádku a ti měli zajíce. A když jsem se zeptal, kde, jestli jim běhají po pozemku volně, tak neee.. normálně v zajičárně jsou.

  26. “ je to moc brzy a svolává to špatný člověk, agent s teplou vodou, který myslí jen na svůj prospěch a jeho tiskovka je toho jasným důkazem.“

    Ale fuj. Kdyby byl Vidlak pravdomluvny, charakterizoval by nase nazory a kritiku feroveji.

  27. “ je to moc brzy a svolává to špatný člověk, agent s teplou vodou, který myslí jen na svůj prospěch a jeho tiskovka je toho jasným důkazem.“

    Ale fuj. Kdyby byl Vidlak pravdomluvny, charakterizoval by nas feroveji.

    1. Mohla to být náhoda a já měl smůlu, že jsem to zrovna čet. Ale zrovna tohle tam bylo. I na jiných fórech, což pro tento web není relevantní, ale pro tu věc ano. No, spíš to ta náhoda není. Lidi jsou odůvodněně nedůvěřiví, jiní zase cítí nepříjemnou konkurenci. A jsou malověrní. Já ani netušil, že zrovna tohle evangelický slovo jednou použiju. No, taky bych to ale ještě doplnil oligofrenií.
      Jenže čas nepočká. A když tam lidi nepůjdou, bude to modelově „jako obvykle“, tzn. jen se dál bude dřízgat (to je ta ostravština, jak jsem vám psal, že ji umím. Že to znamená žvanit. A že ještě ostravsky umím slovo Baník 🙂 ), že tak vidíte, zase to bylo na nic, já to říkal. No, když se udělá všechno pro to, aby to bylo na to nic, a když to tak pak dopadne, to je přímo náramný, že já to říkal.

      To je vlastně ta nejdůležitější věc. Když to nemá být na nic, na co to teda má být? Asi bych o tom mohl napsat pár oduševnělých frází. Ale nechám to bejt. Jestli si někdo neumí (viz oligofrenie což ale zde není míněno jako prvoplánová urážka) sám pro sebe dostatečně srozumitelně vysvětlit, že je to věc právě množství lidí, že jde o jeho zemi, tak ať tam nejde. Ať si dopředu kritizuje a následně dřízgá. Bylo by de facto to od něj pokrytectví, kdyby tam chodil, nebo kdyby se dokonce účastnil toho všeho, čehož ta demonstrace bude začátkem.

      Já nejprve říkal, že bych byl špatnej agitátor, pak jsem stejně agitoval, ale nejspíš opravdu nejsem. Místo, abych stlemoval, tak místo toho říkám „politologům“, že jsou politologové v uvozovkách, taky to slovo na „o“. Což je moc nestlemí. A, že když musí politologovar, tak musí, nedá se svítit. Jen potom ať si své politologické vědění vetknou.

        1. Překvapil ještě mě, ale máte pravdu. Musel jsem se stejně podívat na net, je to pro mě ale o to zvláštnější. Jednou mi dvě velmi hezký Ostravačky popisovaly třetí, že přece vím která, že přece taková ta dřízgatá. Netušil jsem, co to je za parametr, první mě napadlo, že asi nějaká obdivuhodná tělesná proporce. Tak jsem si to (ke svému následnému zklamání) nechal vysvětlit a to géčko mi tam pořád zní. Tak asi holky při tom vysvětlování dřístaly moc rychle. Ale Baník mám správně!

          1. Dřistat znamena kecat, plkat. Udřistany = ukecany. Dřizgata nevim co znamena, ale neni to ve smyslu ukecana. Spis bych to videla na popis „vzhledu“.
            Baník je špatně, správně je 1.krátce (banik) a za 2. se říká „banik pyčo“ :-))

            1. Ještě jsem si vzpomněl na další slovo – kaj. Neřekli mi, co to znamená, ale vyrozuměl jsem z kontextu, že je to jaký, který, čí, možná jenž. Opět jsem byl vedle jak ta jedle. Na otázku – a kaj ty si? jsem neuměl odpovědět. Nebudu hledat, protože už vím, je to buď kde, nebo odkud. Ale jestli je to zase blbě měl bych svého jazykozpytu nechat, páč mi to jednoduše nejde… 🙂
              Taky se mi stalo, to už mimo region razovity, že jsem byl někde u Žamberka na bramborový brigádě, řídil malotraktor, a volali na mě – Vopatrně! Nevezeš bejci!

        2. A ještě jedna odpověď k vám. Směřujete to k Vidlákovi, ale on je v tom slovně mnohem hodnější. Já jsem o hodně víc ten nehodící se k agitaci.

          Ano, je to nátlak. Činěn pod vlivem okolností. Jak moc je ten nátlak ale špatný? Čistě proto, že je to ten nátlak? Potom ovšem, proč se vůbec někdo cítí pod nátlakem? Je tlačen k něčemu, co nechce, aby se stalo?
          Směřujeme ke značně nezářným zítřkům, na tom nejspíš nezmění nic ani kdyby se Rajchl ujal moci policejně vojenským pučem a vládl absolutisticky. Je to ale pořád ještě ve stavu, že lepší to sice nebude, ale míň horší to být může. Babiš je pasé, Okamura taky. A čas se k tomu nezářnu ubírá až příliš rychle. Co teda dělat? Nic? To je ze „všech“ možnosti ta nejhorší.

          Snad jste obeznámen s požadavky, které PRO zaslalo vládě. Že budou obratem splněny, to je mimo realitu, ale v rámci možného ji lze dotlačit aspoň k něčemu. Třeba aspoň trochu pročesky přehodnotit tu elektřinu, to je jedno, jakýkoliv výsledek se počítá. Vždyť je to modelově to stejný, jako bylo s Babišem v prezidentský volbě, kdy se chtěly mírnit následky. Jiný je to přímou fyzickou účasti lidí.
          Znovu, zázraky nebudu. Ale na dostupném obzoru není nikdo, kdo by byl schopen zvednout ty lidi. A bez nich nejde nic. Nula. A když se pořád opakuje, že vláda na ty lidi stejně kašle, tak se to teda nutně musí přijmout jako neměnný fakt? Vždyť přece jsme viděli? Faktem se to stane tehdy, když lidi nepřijdou ani na první demonstraci. Nebo když bude zase na další chodit míň a míň, prostě, když bude zase vidět opadající zájem. Rajchl navíc oznámil, že další chystané kroky nebude vládě dopředu vytrubovat, pokud by mělo jít jen o další demonstraci, šlo by o plácání do vody. Jestli to tak má být, ano, je to pak břídil. Ubohý tlučhuba (zde nutno připomenout, že loni nebyl pořadatelem on, jedna PRO byla na Staroměstském). Ale tedy, jestli je jen ten břídil, jak to, že za covidu jel jak pila a měl výsledky? Že založili před necelým rokem stranu a hned v senátních byla jedna z dosti viditelných, kdy dnes mají 6,1% preferencí? To svědčí o nějakém jeho jen prázdném politickém byznysu?

          Říkejte tomu nátlak, koneckonců s vámi i souhlasím. Co se ale pokazí, když to nevyjde? Co se tím zhorší? Jestli to někdo bude odmítat, není to právě v situaci, ve které jsme, známka nezájmu? A jestli to někdo bude nejen odmítat, ale i všemožnými rozbory o té zbytečnosti de facto nabádat váhající (a že jich je…), aby to ignorovali, jsou opravdu všechny ty mý ostrý slova, co jsem kdy napsal, jen nepravdivé (a jak se rádo říká – falešné) osočování? Hm, snad bych ani neřek. Zhoršit se nemá co, naopak jde o pokus dosáhnout něčeho míň horšího.

          Znovu, pokud to někdo odmítá, jeho věc. Ale pokud potřebuje o tom obsáhle psát (čímž nutně nemyslím právě vás), nezbytně by měl udat srozumitelně důvody, proč právě teď ne a právě takto ne. A stejně srozumitelně dodat, kdy a jak ano. Pokud nic takového k dispozici nemá, ale přesto má potřebu to negovat, potom…?

          1. Nejsem obeznámen s požadavky, které PRO zaslalo vládě. Ani Google nic nenašel. A to je to, co mě konkrétně zajímá.
            Na jejich stránkách https://stranapro.cz jsou „jen“ články jednotlivců, ne konkrétní vyjádření za celou stranu, např. typu ODS „žádné daně nezvýšíme“.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *